PC načíta systém a zobrazí iba ukazovateľ myši+čierny obraz
PC načíta systém a zobrazí iba ukazovateľ myši+čierny obraz
Zdravím, PC mi niekedy po spustení všetko načíta, ale akonáhle sa má zobraziť plocha po načítaní windowsu, zobrazí sa iba ukazovateľ kurzoru myši a bledočierna farba obrazovky, kým sa nenačíta windows, PC všetko normálne zobrazuje. Zatiaľ som sa tým nezaoberal, ale zrovna teraz sa mi to stalo znova, tak som natvrdo vypol PC a on sa hneď na to, ako som podržal power button sám zapol, zobrazil mi aj blue screen čo sa mi doteraz nestalo, nestihol som zaregistrovať čo presne, ale niečo s načítavaním disku to vypísalo a skákalo to číselne až po cca hodnotu 130 a potom sa PC resetol a nabehol už v poriadku, čím to môže byť?
Re: PC načíta systém a zobrazí iba ukazovateľ myši+čierny ob
zrejme ti odchadza disk, odporucam zalohovat kym sa este da
-
IceHammer
Star
- Kontaktovať používateľa:
ako diskom to mozu byt aj ramky, alebo zdroj.
Ramky som nedávno menil, ale tým hdd to môže byť, ten je v PC už aj 8 rokov a mám v pláne ho vymeniť, pretože je opotrebovaný a už aj systém ide kvôli tomu pomaly.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Ak je disk opotrebovany??? Bud disk ide a nema chyby (napr. chybne sektory, problemy s citanim/zapisom) alebo nejde. Disk sa da otestovat cez HD Tune napriklad.
V tej prvej vete - otázke si zabudol za "Ak" pridať o? Disk môže aj ísť a mať problém so zápisom/čítaním. Testovanie je len strata času, disk už chrčí, PC je pomalé, a čo sa týka toho disku, mal som napríklad fotky, ktoré sú ešte na tom disku, mám ich zrkadlovo uložené aj na inom disku, z toho sa mi načítajú, a z tohoto starého hdd mi v ukážke zobrazí polovicu fotky a keď otvorím fotku, tak ju nechce načítať, takéto súbory ani systém neskopíruje, čiže disk môže mať chybné časti a ísť.hojko napísal:Ak je disk opotrebovany??? Bud disk ide a nema chyby (napr. chybne sektory, problemy s citanim/zapisom) alebo nejde. Disk sa da otestovat cez HD Tune napriklad.
disk moze mat par chybnych casti a fungovat. Zrejme sa pokazila aj daka cast kde boli ulozene dake data z windowsu