PC na rendrovanie

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
nejakymarko
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: PC na rendrovanie

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Chalani, z jedneho PC shopu s korym firma dlhsie spolupracuje, poslali takuto ponuku. Par veci v zostave pomenili. Co vravite?
Prílohy
cp.jpg
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ze to treba zmenit. Dat tam inu dosku a dat tam procesor i7-7700, o tom sa pisalo aj na predoslej strane. Mas tam moznost neskorsieho upgradu procesora na nieco nove. Urcite by som vymenil zdroj este v tom co poslali. Nechapem preco ale chce firma kupovat v tom obchode, ked maju ceny ako maju. Alza ma i7-6700K za 383 eur, tu ti ho davaju za 399 eur. V Alze je i7-7700K za 388 eur. Doska v Alze 118 eur, tebe davaju za 130 eur. Grafika 452 vs 469 eur. Keby som to mozno cele prebehol, tak zistim, ze oni tu zostavu vlastne objednaju v Alze, nahodia si na tom 80 eur a potom ti to predaju.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

Celkom drahé...Doska predražený šunt, zdroj je humus a s GPU si robia asi srandu...ešte o 5€ viac ako špičková Phoenix od GW na Alze. :D Rovnako tie pamäte - Patrioty nope, je tam krátka záruka.
nejakymarko
Addict
Addict

Oki pani a ak by som teda este predsa len isiel do 7700k, tak aku dosku k tomu? moze byt ta asrock, co postol 4040, alebo sa obzriet po niecom inom (nemam s asrock absolutne ziadnu skusenost) v +- porovnatelnej cene?

Vdaka
DropDead
Addict
Addict

Názov obchodu, aby sme pozreli, čo tam majú nevieš?

Btw, k 7700k je aktuálne najlacnejšia poriadna doska bez zmrvenej sieťovky alebo roky starej integrovanej zvukovky K3 od GB
https://www.alza.sk/gigabyte-z270-gamin ... 651520.htm
nejakymarko
Addict
Addict

Ten obchod, ktory by to mal dodavat nema eshop, je to v podstate asi len nejaky dodavatel (???) kazdopadne skusim tlmocit nazor, ze vacina komponentov je drahsia oproti alze a ked je lacnejsia, tak v nizsej kvalite, tak snad prejde obchod aj cez alzu.

On toho dodavatela sme chceli brat hlavne kvoli pripadnemu servisu, kedze je tu v meste a uz nejake veci do firmy dodavali

Este pozeram, ze za celkom fajn cenu su v ponuke tieto pamate : https://www.alza.sk/kingston-32gb-kit-d ... 128820.htm
A ssd disk https://www.alza.sk/samsung-850-evo?dq= ... d=18852249 kedze ta 860 stale nie je v alze dostupny

Pri takejto uprave sa aj s 7700k a novou MB dostanem na cenu 2 201€, co je takmer rovanke, ako pri ponuke z toho shopu a mal by som tam mat kvalitnejsie komponenty (aspon myslim)

Pripadne viem este nieco upravit, aby som podliezol ich cenu (ak by to nebolo kontraproduktivne)? Napriklad GPU nie je na sklade momentalne

Vdaka

https://www.alza.sk/nakupni-seznamy.htm ... C707168760
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Radsej by som riesil reklamaciu v Alze, kde sice potrva den ci dva posta do Alzy, dalsi den a dva naspat, ale castokrat v Alze rovno daju novy kus na vymenu, ak je jasne, ze je zavada neopravitelna - stretol som sa s tym v pripade notebooku, pokazeneho disku, raz mi rovno dali dobropis za ten disk (peniaze). Na iny servis nevidim dovod, je to elektronika, pokazit sa to moze rovnako ako ked to kupis v Alze alebo u Jozka Mrkvicku z mesta, ale myslim si, ze reklamacia skor prebehne aj tak cez Alzu ako cez Jozka. Pripadne si pozri datacomp.sk, to je obchod v Kosiciach, je to akasi alternativa k Alze.

Evo 850 je uplne iny disk s inymi rychlostami, nad tym ani nerozmyslaj. Vzhladom na to, ze Evo 960 je novinka, vsade sa caka na jeho dodanie, to moze byt par dni. Kupit mozes aj tu:
http://datacomp.sk/ssd-m-2-250gb-samsun ... 23943.html
https://www.mironet.cz/samsung-960-evo- ... #219341355
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

V tomto mam nazor presne opacny. Z viacerych skusenosti mi vyplyva, ze reklamacia v alze moze byt beh na dlhu trat (sluchadla na posledny den lehoty a aj to po buseni, monitor skoro nevyreklamovany lebo pan na prijme reklamacii nevidel mrtvy rad pixelov pri monitore za 2000e a odmietal prijat reklamaciu atp...)
Naopak, tiez pri urcitych pouzitiach vyuzivame ineho, drahsieho, dodavatela vypoctovej techniky, pretoze v jeho vyssich cenach je automaticky urcity care (monitoring diskov, vzdialena vypomoc s kasami atd...).

Kazdopadne, nech si vyhodnoti svoje pre a proti sam. Mozno ma firma z toho nejake spätne bonusy alebo ine benefity (sef nakupu novu telku) a preto preferuju toho dodavatela, do toho uz nevidime.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

nechcem sa do toho moc motat, ale nebolo by dobre sa zamysliet nad tym quadrom miesto geforce? raz som niekde cital take dost komplexne porovnanie a tie quadra proste maju oproti geforce nejake instrukcie ktore su urcene prave na lepsie rendrovanie.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

.....len ci to Quadro dokaze vyuzit aj jeho program.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal:nechcem sa do toho moc motat, ale nebolo by dobre sa zamysliet nad tym quadrom miesto geforce? raz som niekde cital take dost komplexne porovnanie a tie quadra proste maju oproti geforce nejake instrukcie ktore su urcene prave na lepsie rendrovanie.
DropDead
Addict
Addict

Kedysi sme to tu riešili, pamätáte? Asi rok dozadu, kde sme sa bavili o tých cca 300€ Quadrách...no nakoniec...tie karty nemajú zmysel, nemajú šancu pokoriť v rovnakých cenách ich "mainstream" cenových konkurentov. Jedinou ich výhodou môžu byť jednoslotové kartu alebo pasívne prevedenia; nehovoriac o tom, že potom to na nič nie je dobré, len na tú "pro" prácu a to je veľmi limitujúce.
heker
Redeemer
Redeemer

Tiez mam ten pocit, aj odkazy na testy a porovnania tu boli. Navyse pri novych GTX kartach je vysoky takt procesora a pamati, dostatok pamate a hlavne vysoky pocet CUDA jadier. Pokial aplikacie vedia pracovat a vyuzivat CUDA, co Adobe Premiere Pro, Adobe After Effects alebo ine vedia, tak nema zmysel rozmyslat o Quadre za predpokladu, ze tam clovek nejde pripojit 4 poriadne LCD s velkym rozlisenim.
nejakymarko
Addict
Addict

Este otazocka, je okrem odomknuteho nasobica este nejaky rozdiel medzi 7700 a 7700k?

Pripadne pouzit zdroj, ktory odporucal Hojko https://www.alza.sk/evga-supernova-750- ... d=18850751, proste trosku to okresat, ale nie na ukor kvality komponentov, ak je priestor

Taktovat neplanujem (aj teraz mam 2600k a netaktoval som ho (neviem ako :D )) takze mozno by sa dalo kde tu nieco usetrit, lebo uz som sa dostal cez 2300e a to mi pride uz trosku moc :D
Vdaka
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Pozeram teraz ten 7700 a 7700K, ale na internete sa pise, ze je to posledna rada procesorov do socketu, ze potom sa caka na nove socket a tym padom uz nebude moznost upgradu pre socket, iba ak pride nieco vykonnejsie v rade 7XXX. Normalny 7700 ma frekvenciu 3,6GHz, model K ma frekvenciu 4,2GHz + vyssie TDP a je mozne ho taktovat az na cca 5GHz. Z hladiska vykonu je to rozne, model K ma niekedy vyssi vykon aj 15 percent, ale vsetko zalezi od aplikacie a ako dokaze vyuzit procesor. V niektorych pripadoch je ten rozdiel ani nie percento. Vyhoda v K je predovsetkym taktovanie. Tu mas taku cele recenziu k tomu: http://pctuning.tyden.cz/hardware/proce ... tu?start=1
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

/ot - pozrel som par testov na tom pctuningu, vysvetli mi niekto, preco zrovna takto testuju cpu a preco pouzivaju rovnaky screenshot vytazenia 12 vlaknoveho CPU pri teste na i7-7700 aj i5-7600? :D
Tie hry na testovanie najnovsick Kckovych intelov...hra z 2k10 AvP ? (System Requirements, OS: Windows XP/Vista, Processor: 3.4 GHz Intel Pentium 4 or equivalent processor), DosBox? :D
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Aby si mohol nove procesory porovnat aj so starymi, tak potrebujes to testovat na niecom podobnom - program, hra, stare verzie SuperPi ci 3D Mark, podobne aj pri grafickych kartach. Ono ked si precitas ten test, tak tam je aj vysvetlene preco to testoval s DosBoxom. Ked si pozries trebars testy grafickych kariet, tak casto sa to testuje na starsich hrach zo serie Battlefield, Call of Duty, dake GTAcka, NFS, Far Cry, Star Wars, Crysis ale aj spominane AvP... a neviem co dalsie...
DropDead
Addict
Addict

nejakymarko napísal:Este otazocka, je okrem odomknuteho nasobica este nejaky rozdiel medzi 7700 a 7700k?

Pripadne pouzit zdroj, ktory odporucal Hojko https://www.alza.sk/evga-supernova-750- ... d=18850751, proste trosku to okresat, ale nie na ukor kvality komponentov, ak je priestor

Taktovat neplanujem (aj teraz mam 2600k a netaktoval som ho (neviem ako :D )) takze mozno by sa dalo kde tu nieco usetrit, lebo uz som sa dostal cez 2300e a to mi pride uz trosku moc :D
Vdaka
Nemusíš taktovať, frekvencia sa o to postará a 4,5GHz je už aj tak dosť, no celkovo s najväčšou pravdepodobnosťou 4,7GHz by si dal aj s ponechaním napätia na Auto (takže to je zmena 1 parametru); rovnako pamäte potrebuješ pretočiť (dva parametre).
Aktuálne je taktovanie fakticky bez námahy.
nejakymarko
Addict
Addict

Pani, nemate nejake informacie, ako to bude s dostupnostou toho ssd disku? nikde ho uz nemaju :-/ pripadne nejaka alternativa?
heker
Redeemer
Redeemer

Napísať odpoveď