PC Neon

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

PC Neon

Príspevok od používateľa P1C0 »

takze chcem kupit tieto neony:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8128458
ale otazka je ci sa to da prerobit na obycajne napajanie, napr. baterky :D aby to nemuselo byt napajane vylucne cez zdroj kedze to bude niekde uplne mimo pc :)
je to nejak mozne?
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: PC Neon

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

samozrejme, po odcvaknutí konektora ti zostanú len dva pekné čisté kábliky, fáza a nulák.. takto ich možeš pripojiť na baterku, ktorá bude zodpovedať napätiu, ktoré je potrebné na prevádzku týchto trubíc
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

:D jooo.. diky... toto som chcel vediet... este som neon nemal v ruke tak preto sa radsej spytam nez to kupim a nevyuzijem (tak kam to chcem dat)
teda ja to budem davat na adapter 12V ma tusim no je regulovatelny takze no problemo :D
ani nevies ako si ma potesil :D
:plus: :plus:

//autoeditácia príspevku (18 Jan 2010, 18:44)
no tak som sa dozvedel ze ten neon potrebuje okolo 600V :D a tak to radsej nebudem robit...
nejake ine riesenie nieje? napr. diody do nejakej presklennej trubicky alebo nieco podobne? ale bude ta tubicka potom "svietit" cela?
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

K tým neónom sa dodáva aj invertor, do ktorého ide normálne 12V. On sa o všetko ostatné postará sám.
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa el_chupacabra »

tam je napájanie normálne molexom, takže žiadny problém pri ľubovoľnom 12V zdroji... Napojiť čierny na mínus a ten zvyšný na plus a pôjde to. Len to nedávaj do auta :)
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

hmm prave tieto sa najcastesie davaju do aut :D
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Najčastejšie? KDE??? Toto si dá do auta len socka čo nerozmýľa, tie neóny nie sú prispôsobené na prevádzku v aute kde sú vibrácie, neóny do auta sú odolnejšie voči nárazom a otrasom, do tohto trochu ťukneš a praskne ti trubica vnútri, veď má hrúbku len 3mm...
Ja osobne som sa ešte s umelcom čo by si dal PC neón do auta nestretol.
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

nee do auta nie :D
bude to v izbe a bude to nehybne umiestnene...
ten invertor viem ze tam je a ze to prevadza ale ked sa toho dotknem (kabla) tak konec :D a neviem ako by som dodal do toho invertora to napenie kedze ta koncovka je ina (nenapajam (teda nechcem) to na PC zdroj) alebo ak tu molex koncovku odstrihnem zostanu mi dva kable?
a neviete kde by som zohal nejaku tu sklennu trubicu na diody?
el_chupacabra
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

hej, odstrihni ten molex. Alebo rozober invertor, odspájkuj napájací konektor a prispájkuj drôty ktorými to budeš napájať. Tam ťa nič nekopne, a aj keď hej tak ťa to nezabije, len ti to trošku spáli kožu. Ale kým nebudeš nič robiť s káblikmi k trubiciam tak by sa to stať nemalo. Len to nezapínaj len s jedným zapojeným neónom, mal by si napojiť obidva, tak to je totiž stavané a keď napojíš len jeden tak do neho pôjde väčšie napätie čo ho časom zničí (bude sa nahrievať).
P1C0
Medium Expert
Medium Expert

takze hotovo prerobene, funguje... teda fungovalo kym som nezabudol vytiahnut kabel pocas pajkovania :D (kabel do invertora, neony boli vonku...) a teraz mam taky pocit ze ten invertor je odpaleny lebo sa to nerozsvietilo a predtym to pekne islo... (starsia pajkovacka a asi tvorila nejaku "energiu") je mozne ze to pokazilo ten invertor?
tak chcem este kupit 4in1... a v tom budu 2 inver. alebo 1 s 4 vystupmi?
Napísať odpoveď