PC - problém
PC - problém
Po zapnutí PC (pred vypnutím fungoval normálne) sa mi ozve na samom začiatku výstražný tón ako siréna (2x) a potom mi vypíše: " The CPU was previously Shutdown due to a termal avent (overheating). Press the Enter key to continue". Keď však potom pokračuje, asi po 30 sekundách vypne. Nemôžem sa dostať ani do BIOSU, vypne ho aj počas nábehu W XP v núdzovom režime. Kde môže byť chyba? Ďakujem.
Re: PC - problém
funguje ti chladic na cpu ?
Otvor PC a keď zapneš, pozri sa či sa všetko točí, ako má. Prípadne PC vyčisti od prachu.
Tak myslím, že som to vyriešil..., všetky ventilátory na chladičoch sa síce krútili tak ako mali (včítane ventilátora zdroja), ale pri pohýbaní s chladičom na CPU som zistil, že je celkom voľný. Pri podrobnejšej prehliadke som zistil, že teleso kruhového masívneho hliníkového chladiča nedolieha na samotnú plošku CPU (socket LGA 775) pre odvod tepla. Príčinou boli celkom uvoľnené a akoby unavené (teplom deformované?) plastové kolíčky, ktoré pritláčajú chladič k CPU, prostredníctvom uchytenia k MB. No poviem vám, že kedysi by bol študent strojníckej priemyslovky navrhol lepšie uchytenie už v II. ročníku..., toto čo som videl, je totálne čínsky spôsob konštrukcie. Využil som len časť tých kolíčkov (ako prechodky pre skrutky m3) a spojenie skrutkami som zabezpečil ešte dištančnými pružinami, skrutky sú teflónovými podložkami odizolované tak od chladiča a nedotýkajú sa ani žiadneho spoja plošných spojov MB. Naniesol som novú silikónovú vazelínu a po tejto úprave všetko funguje tak ako má. Ďakujem tým, ktorí sa mi snažili pomôcť.