Zdravim, potrebujem poradit mam novu dosku Asus Z87-A a pamate Corsair 8GB (2x4GB) KIT DDR3 1600MHz CL9 XMS3, procesor Intel Core i5-4670.
Ked zasuniem jednu pamat, tak PC nabehne ako ma, ale ked vlozim aj druhu do slotu tak PC sice bezi, ale na monitore sa nic nezobrazi a na doske stale svieti cervena LED (zla pamat). Tlacitko Memory OK nepomohlo a ani nahratie najnovsej verzie biosu 1207.
PC sa koli pamatiam nespusti
Re: PC sa koli pamatiam nespusti
Na doske su 4 sloty, ak sa nemylim tak pokial zasuniem 1 pamat do hociktoreho slotu, tak by mal pc nabehnut, vsak? Pretoze mi nabehol len ked som ju dal do 1 alebo druhe slotu. A aj ked pamate vlozim do prvych 2 slotov, tak PC nabehne. Vyzera to, ze 3 a 4 slot je zly, alebo treba nieco v BIOSE nastavit?
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2013, 23:43)
A este jedna podotazka, su 1600MHz ale v biose mi pise ze su 1333MHz.... mozte mi to niekto vysvetlit? Musim ich prepnut do XMP a tam natvrdo prenastavit na hodnotu 1600MHz?
//autoeditácia príspevku (20 Aug 2013, 23:43)
A este jedna podotazka, su 1600MHz ale v biose mi pise ze su 1333MHz.... mozte mi to niekto vysvetlit? Musim ich prepnut do XMP a tam natvrdo prenastavit na hodnotu 1600MHz?
čítal si manuál k doske? vlož ramky do slotov 1 a 3
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Toto spravila mne moja Asuska. Sloty 3 a 4 mi zo sekundy na sekundu prestali fungovat (obycajne restart PC a uz len svietilo MemOK) a vzali so sebou aj obe RAMky v nich (mal som 4x2 GB vtedy).
Poslal som na reklamaciu dosku aj RAM a o par tyzdnov som mal nove kusky doma
Poslal som na reklamaciu dosku aj RAM a o par tyzdnov som mal nove kusky doma
curuj:Ano cital som manual, este predtym ako som kupil dosku, pretoze podla neho som aj vybral pamate a inak odporucaju tam zapojit ram do 2,4.
michaelo: este ze sa ti to stalo pocas doby reklamacie
.....nastastie ram u mna su ok , ale dosku posielam na reklamaciu
michaelo: este ze sa ti to stalo pocas doby reklamacie