pc sa nezapne

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: pc sa nezapne

Príspevok od používateľa gogo956 »

Uz som z toho fakt ze na nervy: ako som pisal,reklamoval som dosku,lebo vsetko nasvedcovalo tomu ze je vadna. Po 30dnoch mi reklamaciu uznali a vratili peniaze. Tak som kupil novu dosku,lenze ta mi doma robit presne to iste:svieti ale nic sa nezapne.
Iba doska ,zdroj a procak. Zdroj je vyskusany a je urcite dobry. Takze zostava uz len procesor. Ale to sa mi nezda,procesory sa nezvyknu kazit, a hlavne nie iba po roku puzivania. Co s tym?? myslite ze je to v tom procaku????
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Zapínaš to bez RAM?Už som reklamoval pokazený procesor v záruke,takže aj to sa stáva.
gogo956
Redeemer
Redeemer

s ram aj bez ram,skusal som dve rozne ramky
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Bez RAM ako reaguje doska -pípa alebo nereaguje vôbec.Doska a procesor sú aké?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

a máš dobre zapojenú dosku ? dal si aj tie podložky pod dosku tam kde sú šrouby, predný panel je dobre zapojený (power a reset tlačítko, etc...)? Roztočka sa aspoň na zlomok sekundy vetráky ? Skúšal si zapnúť zdroj aj natvrdo ?
gogo956
Redeemer
Redeemer

bolo to procakom strcil som tam totiz iny a ten fachcil bez problemov,stary proc pojde na reklamaciu
/predtym som testoval aj zdroj -prepojil zeleny a cierny drot a ok/
Thommas
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Thommas »

OT:
gogo956 napísal:/predtym som testoval aj zdroj -prepojil zeleny a cierny drot a ok/
Toto je pomerne veľký blud, čo ľudia robia. To, že sa ti zapne vetrák ešte neznamená, že zdroj je v poriadku. Akurát znamená, že nie je na 100% odpálený. Po prepojení je ideálne ho ešte premerať, či má dané napätia v poriadku (ideálne musí mať cez dané hodnoty, t.j. na 12V aspoň 12.6V a podobne), a ani to ešte nezaručuje, že je všetko v poriadku. Pre ideálny test ho treba zaťažiť, a to poriadne, aspoň na 70% maximálneho výkonu.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

thommas nejde ani o správne napatie, to bude takmer vždy, treba merať prúd, ale to nie je také jednoduché a nie každý vie ako sa meria prúd, poväčšinou sa zdroje samé vypnú (spustí sa ochranný obvod) keď meráš prúd a hodnota je už niekde pri pol ampéra, a to nestačí na naštartovanie PC :D A samozrejme musíš aj vedieť na akej vetve koľko Ampérov má dávať, ale to je v tabuľke na zdroji.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Thommas napísal:OT:

Toto je pomerne veľký blud, čo ľudia robia. To, že sa ti zapne vetrák ešte neznamená, že zdroj je v poriadku. Akurát znamená, že nie je na 100% odpálený. Po prepojení je ideálne ho ešte premerať, či má dané napätia v poriadku (ideálne musí mať cez dané hodnoty, t.j. na 12V aspoň 12.6V a podobne), a ani to ešte nezaručuje, že je všetko v poriadku. Pre ideálny test ho treba zaťažiť, a to poriadne, aspoň na 70% maximálneho výkonu.
-ten zdroj som predtym skusal aj na inej doske s inym cpu ktoru dokazal uplne normalne spustit a skusal som to vsetko aj s dalsim zdrojom :)
lucinocka1234
Novice
Novice

Re: pc sa nezapne potrebujem pomoc

Príspevok od používateľa lucinocka1234 »

ahojte dufam ze mi poradite, mam stolovy pocitac noo nereagujem mi koncovka prepojenia pocitaca k monitoru, skusala som ju aj vymenit noo aj tak to nefunguje, vedeli by ste mi poradit co mam robit, dakujem
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ak to nie je kablom, tak to bude problem s konektorom bud v kompe alebo v monitore
takze najskor skus napojit iny monitor k pocitacu, ak to nepomoze, tak povodny monitor k inemu pocitacu, vylucis tym zdroj problemu
lucinocka1234
Novice
Novice

noo tak som dala n vasu radu monitor je v poriadku aj kabe vsetko noo aj tak za zapne len ventilator noo ziadny obraz
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak potom treba vymenit graficku kartu. Ak nahodou pouzivas tu integrovanu zo zakladnej dosky, tak ti ostava vymenit dosku.
lucinocka1234
Novice
Novice

aj to som skusila aj tak to nejde
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Preco pises o koncovke monitora, ked monitor na druhom pc funguje a menila si grafiku? Potom s tym koncovka nema nic a problem sa da opisat tak, ze zapnes pc a noc, cierna obrazovka. Problem bude inde - zdroj, doska alebo procesor.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hekker, ešte zabúdaš na RAM-ku :wink:
killer111
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa killer111 »

cavte, mam taky maly problem. PC sa mi na prvý raz zapne ukáže že sa načítava (intel desktop boards) ale ked uz sa ma nacitat windows tak sa vypne a potom sa uz viac nezapne. Az po niakych 2hod. sa da zapnut a zase to spravi (robi to stale dookola). Ani do biosu sa neda dostat lebo ak sa chcem do niecoho dostat tak sa jednoducho vypne a uz sa nepusti. Vcera mi este isiel. A ked stalac F8 a chcem spustit nuzdovy rezim alebo poslednu znamu funkcu konfiguraciu tak to iste. :( :cry:
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

killer111: Pravdepodobne zdroj, treba ho skusit vymenit za iny.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Mam podobny problem, prosim o potvrdenie mojho podozrenia na zdroj (prip. co ine to moze byt).

- asi pred rokom odisla zakladna doska, vymena pomohla
- najskor pri prvom zapnuti za zapli ledky, roztocili ventilatory (vsetky aj zdroj), ale nenabehol disk, nezacala svietit cervena ledka pre hdd, nenabehol obraz na monitor, ten blikal
- po niekolkonasobnom vypnuti a zapnuti, aj zo zasuvky sa vzdy pc zapol, ked zasvietila cervena ledka, vzdy nabehol aj monitor
- ked uz raz pc nabehol, nebol ziadny problem, hd video, hry a pod., vsetko fungovalo
- takto to slo asi 10 dni, obcas to nabehlo na prvykrat, obcas po 5-20 min.
- dnes prvykrat potom co som pc parkrat zapol a vypol za nedal vobec zapnut, nenabehli ventilatory, ledky, nic, nasledne asi po 5 min. sa pc opat dal zapnut a funguje bez problemov

HW: MB ASRock P5B-DE, FORTRON FSP Bluestorm II 500W, CPU Intel Core 2 Duo E8400 3GHz, RAM 4GB, GPU GeForce 9500GT 1GB, Audio X-Fi Titanium, HDD1 WD 640GB, HDD2 WD 640GB, DVB-S2 tuner Skystar HD2, DVB-S tuner SkyStar 2 r2.3, DVB-T tuner AVerTV Ultra PCI-E RDS, Audio Creative Inspire T5400, Monitor Samsung 215TW 21"...
SW: OS Windows Vista Home Premium 32 bit SP2

//autoeditácia príspevku (13 Jún 2014, 2:20)
Nikto? Dnes by som chcel ist kupit zdroj, prosim aspon vas odhad, aka je moznost ze by to nebol zdroj? Do pondelku mozem zdroj vratit, ale predsa...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer: Bud zdroj alebo doska. Ked bola doska vymenena, skor by som to videl na zdroj, preto ak mas moznost do pondelku vratit zdroj, tak to sprav. Problemom bude, ak sa problem objavi aj s novym zdrojom po par dnoch.
Napísať odpoveď