pc zdroj
Praveze impulzny zdroj sa chova sam o sebe ako spotrebic.To znamena sam zere energiu-meni na teplo.Ak by si cital lepsie impulzne zdroje mozu mat ucinnost "az" 60%.Najvyssiu neviem presne ale okolo tipujem okolo 90%-v kazdom pripade nemoze mat lepsiu ako trafo uz len z principu konstrukcie oboch zariadeni .No a pri transformatore je tento jav ovela mensi...Ucinnost trafa sa pohybuje nad 90%,ale moze byt v zavislosti od vlastnosti konstrukcie az 98%.Ak sa teda dobre pamätam zo skolskych cias... 
-
fikus-kukis
Guru wannabe
65% trafo,to som este nepocul,ale skola bola davno,tak sa nechcem hadat,ale nasiel som toto-http://referaty.atlas.sk/prirodne-vedy/ ... nsformator-pozeram,ze pamät az taku zlu nemam
.Ale mozno to je pri malych inac...Ale asi nie 
edit//-ale ako tak rozmyslam,tak tie male sr..,adaptery sa hreju ako svina aj naprazdno,takze asi postudujem lepsie ak bude chut a cas.
edit//-ale ako tak rozmyslam,tak tie male sr..,adaptery sa hreju ako svina aj naprazdno,takze asi postudujem lepsie ak bude chut a cas.
-
spider-wifi
Light Expert
-
spider-wifi
Light Expert
Ved maju urcitu spotrbu ale ich vyuzite je kvoli tomu ze pri mensich rozmeroch dodavaju vacsy vykon ako trafakPraveze impulzny zdroj sa chova sam o sebe ako spotrebic.To znamena sam zere energiu-meni na teplo.Ak by si cital lepsie impulzne zdroje mozu mat ucinnost "az" 60%.Najvyssiu neviem presne ale okolo tipujem okolo 90%-v kazdom pripade nemoze mat lepsiu ako trafo uz len z principu konstrukcie oboch zariadeni .No a pri transformatore je tento jav ovela mensi...Ucinnost trafa sa pohybuje nad 90%,ale moze byt v zavislosti od vlastnosti konstrukcie az 98%.Ak sa teda dobre pamätam zo skolskych cias...
-
spider-wifi
Light Expert
Cem kupit novy zdroj a rozmyslam o tomto http://www.euromedia.sk/default.asp?mtc ... tiid=37015
lenze chcel by som aby mal automaticku regulaciu otacok podla teploty a dobry ucinik, lenze nemozem najst blizsie info.
lenze chcel by som aby mal automaticku regulaciu otacok podla teploty a dobry ucinik, lenze nemozem najst blizsie info.
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Je len jedna obrovska nevyhoda pri transformatoroch ... aj ked neodoberas nic zo Sekundarneho vinutia aj tak ti do primara tecie rovnaky prud ako keby si bral zo sekundara maximalnu povolenu hodnotu ...
Preto sa pouzivaju Impulzne zdroje ...
Spider no tak to je co najhorsie co si mozes vybrat ... prave taky zdroj ma Nahovno ucinnost cca 65% zvysok ide do tepla ... o uciniku neviem .... lebo nema nikde napisane ci ma PFC ci uz aktivne alebo pasivne ...
Ale taky zdroj by som rozhodne nekupoval ... na 100000% nema 500W ani 450W podla mna nema ... Racej si kup nejaky Enermax alebo Forton
Rozhodne nekupuj ten "Zdroj"
Spider no tak to je co najhorsie co si mozes vybrat ... prave taky zdroj ma Nahovno ucinnost cca 65% zvysok ide do tepla ... o uciniku neviem .... lebo nema nikde napisane ci ma PFC ci uz aktivne alebo pasivne ...
Ale taky zdroj by som rozhodne nekupoval ... na 100000% nema 500W ani 450W podla mna nema ... Racej si kup nejaky Enermax alebo Forton
Rozhodne nekupuj ten "Zdroj"
Budem oponovat-toto nie je pravda a teraz sa nemylimShark NX napísal:Je len jedna obrovska nevyhoda pri transformatoroch ... aj ked neodoberas nic zo Sekundarneho vinutia aj tak ti do primara tecie rovnaky prud ako keby si bral zo sekundara maximalnu povolenu hodnotu ...
-
spider-wifi
Light Expert
Tak toto nieje pravda!!! Do primara ti tecie vzdy nejaky prud aj naprazdno ked je sekundar to je pravda! ale len minimalny prud,.Pri zatazeni sekundara sa zvysi aj pretekajuci primarny prud. Mam uz dost navrhnutych trafakov a ked neveris tak si to odmeraj AC ampermetrom. Tu to neplati ako pri jednosmernom(DC) napati , ze Í=U/R.Odpor je pri stredavom napati impedancia Z.Je len jedna obrovska nevyhoda pri transformatoroch ... aj ked neodoberas nic zo Sekundarneho vinutia aj tak ti do primara tecie rovnaky prud ako keby si bral zo sekundara maximalnu povolenu hodnotu ...
A dikes za radu ohladom zdroja. Do cenovej relacie 1500Sk sa asi nenajde vhodny zdroj?
-
Shark NX
Addict
No tak som sa mozno zmylil z DC ...mozno v AC nezerie to iste co pri plnej zatazi ... omlouvam se ale rozhodne zere viac ako Impulzny zdroj v Klude ...
k Tomu zdroju ... ja Fungujem na 465W Enermaxe a mam skoro rovnaku zostavu ako ty ... a neni problem zdroj je vytazeny do max 400W ...cize mam tam este 65W Rezervu ...
Ja by som ti odporucal 400W Forton ... cca 1900Sk az 2100Sk
k Tomu zdroju ... ja Fungujem na 465W Enermaxe a mam skoro rovnaku zostavu ako ty ... a neni problem zdroj je vytazeny do max 400W ...cize mam tam este 65W Rezervu ...
Ja by som ti odporucal 400W Forton ... cca 1900Sk az 2100Sk
Trafo ze zere naprazdno viac ako impulzakShark NX napísal:No tak som sa mozno zmylil ... nezerie to iste co pri plnej zatazi ... omlouvam se ale rozhodne zere viac ako Impulzny zdroj v Klude ...
-
Shark NX
Addict
Kolko ti zozere Impulzny Zdroj v klude 3W?? tak nejak ...a teraz mi povedz kolko zozere Klasicke Velke Trafo ... (teraz nehovorim o Toroide)
Lebo Do klasickeho transformatora nadalej Privadzas napatie a prud ... a Primarne vinutie nadalej vytvara Magneticke pole ...
Pritom Impulzny zdroj je v "pohotovostnom Rezime"
//skura3 dakujem ... este lepsie ...
Lebo Do klasickeho transformatora nadalej Privadzas napatie a prud ... a Primarne vinutie nadalej vytvara Magneticke pole ...
opravim ta pri znackovych zdrojoch napr.fortron jeto iba 1WShark NX napísal:Kolko ti zozere Impulzny Zdroj v klude 3W?? tak nejak ...a teraz mi povedz kolko zozere Klasicke Velke Trafo ... (teraz nehovorim o Toroide)
Lebo Do klasickeho transformatora nadalej Privadzas napatie a prud ... a Primarne vynutie nadalej vytvara Magneticke pole ...
-
spider-wifi
Light Expert
S tym"naprazdno" som to nepremyslel-uz len z toho hladiska,ze impulzak ma ten"pohotovostny rezim".Zalezi od toho o aky vykon sa jedna,ale co som napisal,za tym si stojim-"pri rovnakom vykone ma trafo lepsiu ucinnost ako impulzak"(berme do uvahy tie najlepsie konstrukcie), no nechcem sa hadat-zozeniem dokazyShark NX napísal:Kolko ti zozere Impulzny Zdroj v klude 3W?? tak nejak ...a teraz mi povedz kolko zozere Klasicke Velke Trafo ... (teraz nehovorim o Toroide)