Pevná veľkosť stránky
Pevná veľkosť stránky
Zdravím,
snažím sa vytvoriť multimediálnu príručku v html namiesto flashu. Chcem sa spýtať či je možné a ako nastaviť stránke pevný rozmer napr. 1024x720 tak aby keď sa to otvorí v prehliadači prehliadač spúšťal stránku buďi iba v tomto rozmere alebo nezobrazil vačšiu plochu ako tých 1024x720 keď sa prehliadač zmenšuje.
Nastavil som si v css veľkosť body width: 1024; height: 720px; ale keď sa prehliadač roztiahne ukazuje mi prázdne miesta po krajoch.
Ďakujem.
snažím sa vytvoriť multimediálnu príručku v html namiesto flashu. Chcem sa spýtať či je možné a ako nastaviť stránke pevný rozmer napr. 1024x720 tak aby keď sa to otvorí v prehliadači prehliadač spúšťal stránku buďi iba v tomto rozmere alebo nezobrazil vačšiu plochu ako tých 1024x720 keď sa prehliadač zmenšuje.
Nastavil som si v css veľkosť body width: 1024; height: 720px; ale keď sa prehliadač roztiahne ukazuje mi prázdne miesta po krajoch.
Ďakujem.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pevná veľkosť stránky
toto nespravíš. HTML je značkovačí jazyk, vieš v ňom definovať ako sa má stránka vykresliť. Správanie prehliadača ale neovplyvníš, nedokážeš mu nastaviť aby sa nedalo manipulovať s oknom. To je vec operačného systému. Buď budeš mať tie prázdne miesta po stranách, alebo nedáš pevné rozmery ale relatívne a bude sa ti obsah zväčšovať so zväčšujúcim oknom
-
*****HERO*****
Guru wannabe
mozes si spravit napr nejaku prezentacnu (uvodnu) stranku a z nej javascriptom otvorit nove okno s tou tvojou priruckou ( http://www.w3schools.com/jsref/met_win_open.asp ), ktoremu mozes zadat defaultne rozmery. pripadne si to mozes otvorit do nejakeho popup iframu, co by bolo asi aj lepsie riesenie
-
audiotrack
VIP
ale aj ten popup bude môcť zväčšovať a bude mať okolo stránky prázdne miesto. A iframe v tomto prípade vôbec nič nerieši
-
*****HERO*****
Guru wannabe
sak bude, ale aspon sa mu to ovori tak, ako ma .. ci uz si potom uzivatel nasledne okienko zvacsi alebo zoomne je uz predsa na nom, to je blbost sa snazit akym kolvek sposobom zakazat.
pripadne by to mozno slo nejak oje*** takto, neviem ako by sa to spravalo
a co sa iframu tyka, myslel som to tak, ze aspon ta "prirucka" bude posobit ako samostatne okienko, ktore sa uz resiznut dat nebude. vycentrovat ho, pridat za neho nejaky transparentny overlay a mohlo by to vyzerat fajn ... sak viem, ze to jeho problem neriesi - to uz si predsa napisal, ze to nejde - je to viac menej taka alterniva 
pripadne by to mozno slo nejak oje*** takto, neviem ako by sa to spravalo
Kód: Vybrať všetko
var sirka = 300,
vyska = 400;
window.addEventListener('resize', function(e){
window.resizeTo(sirka,vyska);
})Re: Pevná veľkosť stránky
cez JS sa da nastavit pevna sirka okna a zakazat resize.
-
audiotrack
VIP
veľkosť okna nastaviť áno, s tým súhlasím. Ale zakázať zmenu veľkosti nieForsaken napísal:cez JS sa da nastavit pevna sirka okna a zakazat resize.
viem si predstavit JS ktory bude online sledovat velkost okna a ked dojde ku zmene, vrati ho na povodnu velkost. ale nehadam sa.