PG myš

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Smoake
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

PG myš

Príspevok od používateľa Smoake »

mam taky "problem": rok a pol ficim na Razer Diamondback Plasma Blue 1600DPI, pred polrokom bola reklamovana(dostal som novu), a teraz znovu reklamujem (teraz uz tu novu) za jednu a tu istu vec: zalomenie kabla.V Progaminghope mi povedali ze Razer Diamondback Plasma sa uz nevyraba a ze servis u nas nieje, tak ze namiesto nej mi daju novsiu Razer Diamondback 3G 1800DPI, je sice lepsia ale mne sa nepaci a mam moznost vymenit za inu.Rozhodujem sa medzi Razer Copperhead 2000dpi Tempest Blue a Razer Lachesis 4000DPI Banshee Blue. Viac sa mi paci Copperhead ale ani ta Lachesis nieje skareda.Viem ze mi budete radit Lachesis , ale ja by som radsej skusenosti s jednotlivimi myskami a dake rady comu a ako sa vyhnut a co je zase na jednotlivej dobre atd.Vec ktorej sa obavam na Copperhead-e je ze nema(alebo aspon v informaciach o nej nieje uvedene) zabezpecenie proti kruteniu kabla, Lachesis aj 3G ju ma tak neviem.Dakujem :roll:
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ta druha ma viac dpi, ale ta prva sa mi viac tvarovo paci,

myslim, ze tak ako tebe :D
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

tak presne toto iste som si povedal ked som sa zacal rozhodovat .Rad by som pocul rady od majitelov
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Na mojom mieste by som bral Razer Lachesis 4000dpi Banshee Blue lebo ma "nejlepší" senzor na trhu, je vhodna aj pre lavakou, ma kvalitny protismiklavy povrch a vela veci podla mna je to jasna volba :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tiez uvazujem o novej myske a od Razoriek ma uz par ludi odhovorilo, naopak doporucili mi Logitech G5. Neuvazoval si o tejto myske???
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

hojko napísal:Tiez uvazujem o novej myske a od Razoriek ma uz par ludi 9odhovorilo, naopak doporucili mi Logitech G5. Neuvazoval si o tejto myske???
G5 je pecka casto s nou pracujem, aj cena celkom ujde (pomer kvalita), no ale ak by si bol ochotny priplatit par stovak, tak radim G9 (tu mam doma).

Ja ti poradim len jedno ak sa rozhodujes medzi tymi dvoma... ak si pracoval na tej PLazme na dpi 1400 tak si kup radsej tu Lachesis v buducnosti by sa ti mohla viacej hodit. Na vyzor velmi nedbaj to si ruka nevybera, aj ked je jasne ze ergonomia u tychto mysiek je na vysokej urovni!
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Retne: G9 kamarat dost sfukol, nepacila sa mu ergonomia mysky, ze podstatne lepsia bola G5 v jeho ruke. Navyse je ta uz dost vysoka cena, tie dva litre za tu G5 by som bol este ochotny obetovat, aj ked sa mi to zda strasne vela, kedze asi tri roky uz ficim na Geniuske (tusim 400 DPI), ktore sa dnes predavaju tak za 2-3 stovky.
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

co ruka to ine naroky na ergonomiu.. su ludia ktorym nesadne razer, su ludia ktorym nesadne logitech... po designovej stranke asi nema prilis cenu hodnotit, ovsem ak si niekto potrpi na usporiadani PC stolika a jeho vzhlade, tak preco nie - ale design je na 3tom mieste :)

osobne som priaznivcom znacky logitech. co sa mi u razer mysi nepaci je prave ta ergonomia - ktora sa snazi byt univerzalna jak pre pravakov, tak pre lavakov, takze tym ciastocne ergonomia trpi. Z hladiska senzoru - tie uletene hodnoty ako 4000dpi.. aj 2000dpi je prilis, hraci aj tak znizuju toto rozlisenie aby im myska doslova nelietala. Ci laser alebo optika - pri slusnom senzore uz je to jedno, laser je tazsie utrhnut, avsak praca s nim je odlisna od optiky - chce to cvik (laser snima aj pri mierne nadvihnutej mysi, co optika nie).. No a v poslednom rade design - razer - dakujem neprosim - nemam rad vysvietene veci, staci mi stromcek na vianoce a dost (ovsem toto je uz len otazka vkusu)

Osobne som zastancom bezdratu, co ale pre PG vyuzitie nie je zrovna stastna volba. A ked uz by musel byt kablik, tak medzi G9 a G5 si vyberiem G5 - ma predlzenejsi tvar co viac vyhovie poziadavkam mojej velkej ruky :) .. a riesenie vymennych nadstavcov u G9 nedokazem vhodne ocenit - mozno je tak dostupna pre rozne velkosti ruk, avsak viac mi vyhovuje ked je to jeden celistvy pevny a kvalitne spracovany kus.

.. zase na G9 sa mi paci pouzitie microgear - ale toto je pre hracov nieze nevyuzitelne - ale skor prekazkou (zvysuje hmotnost, nachylnejsie na otrasy, a v neposlednom rade - v ziadnej hre sa neda realne vyuzit volnobeh, a pri optimalnom nastaveni - kedy stlacenie kolieska prepina pouzitie volnobehu, ci click to click - zase hrac prichadza o moznost pouzivat stlacenie kolecka realne v hre (napr Crysis). Iste, je tam moznost zapnut si iba click to click (potom micro gear ale straca zmysel), pripadne automaticke prepinanie, podla rychlosti scrollu - z vlastnych skusenosti viem, ze toto prepinanie pracuje vseliak, len nie presne tak ako si to prajem ja. Usudzujem podla Logitech MX Revolution, nepredpokladam ze tuto technologiu nejak v G9 vylepsili k dokonalosti.

Takze zo spominanych hernych mysi - pre pravaka G5.. (pripadne ak by som si vyberal ja tak G7 co je bezdrat :) )
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

mno chces byt verny svojej stajni, alebo by si bol ochotny skusit neco ine?
ak by si siel aj do necoho ineho, tu je recenzia ktoru som robil s brachom na Microsoft SideWinder, v najblizsej dobe ideme robit recenziu na uz hore spominanu G9, ktora je dost malicka, osobne sa mi nepaci, ale ma svoje klady isto...
takisto ak este pockas v polke januara nam pride z nemecka lachesis na prehodnotenie :D
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Zatial som mal skusenosti ako take s dvoma myskami G5 a G9. Vacsie s G9 tak idem to zhodnotit.

Ergonomia : to ze pridali dva grypy, je podla mna taky pokus, ja pouzivam ten mensi, drsnejsi povrch slabsia ergonomia mi viacej sedi. Pre skeptikov ohladom toho ze mys nie "jednozliatina", nic pravda vsetko do seba zapada!

Microgear : toto si ja neviem vynachvalit, ako prve dni to lietalo, ale ked clovek chyti nejake tie skusenosti, stoji to zato! Zase v hre si to neviem predstavit, to by som tu mys musel pouzivat nejake tie mesiace, cize do hry by som si to prepol na normalne kolecko, ktore sa mi zda byt dost ostre.

Razer by som si nebral, pretoze na ergonomia musi byt ovela horsia, nedokazem si predstavit opak.

A 4000 dpi je uz prehnane aj ked by som nemal hovorit o svojich 3200 dpi, pricom vyuzivam len X-axis 1400 dpi a Y-axis 1600 dpi, ale to pojde coskoro vyssie.

Este taka otazka aky maju report rate tie razer mysky?
chipp12
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chipp12 »

ja mam G5 uz rok aj nieco a nemam s nou ziadne problemy,dokupil som si k nej extra klzave skejty a podlozku SteelSeries 5L a parada na hranie ako stvorene.
Cosa tyka Razer mysiek no neviem niekto si ich zastava ale viac ludi ma od nich odhovara
uNreal_saTch^
Professional
Professional

mno k tym 4000DPI asi len tolkoto
Explorer 3.0 disponuje senzorom s rozlíšením 400DPI. V porovnaní s dnešnými high-endom od Logitechu a Razeru vyznieva tento parameter prinajmenšom úsmevne. Keď sa ale zamyslíme nad tým, že najmenší bod pri 400DPI meria približne 0,0635mm, tak mi naopak príde úsmevná práve honba za niekoľkotisícovými DPI.
co dodat? :)
cely clanok tu
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hojko napísal:Tiez uvazujem o novej myske a od Razoriek ma uz par ludi odhovorilo, naopak doporucili mi Logitech G5. Neuvazoval si o tejto myske???
drzal som v ruke aj G5(doslova ma z nej bolela ruka neviem ako je to mozne:D) aj G9(je dobra ale nesedi v ruke a ani nahodou sa mi nepaci jej cena za to co to je).proste logitech nechcem a okrem toho neviem kde som cital ze Razer dostal ocenenie za najlepsie mysky a podlozky na trhu.neviem ako vam ale mne sa vobec tie logitechy nepacia.okrem toho uz som si [asi] vybral tu Copperhead-ku.Som naruzivy hrac CSka a tam pouzivam co najmensiu sensitivitu takze by som to rozlisko 4000DPI na Lensesis urcite nevyuzil.
uNreal_saTch^
Professional
Professional

uffff...uz to mam!!!
som rozmyslal, kto mi chyba pri tejto teme, a prisiel som na tom ze musim vyzvat wildducka nech sa zapoji svojimi cennymi skusenostami a trosku nas v tejto problematike zauci...
garantujem vam, ze vecer tu bude post cez pol strany xD
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

...po dlhsej dobe........

Príspevok od používateľa WildDuck »

uNreal_saTch^ napísal:uffff...uz to mam!!!
som rozmyslal, kto mi chyba pri tejto teme, a prisiel som na tom ze musim vyzvat wildducka nech sa zapoji svojimi cennymi skusenostami a trosku nas v tejto problematike zauci...
garantujem vam, ze vecer tu bude post cez pol strany xD
:P :P :P CAUTE CAUTE BRATIA......HOHO JINGLE BELLS :P :P :P

Pridem z roboty a po obrovskom celodennom abstaku za pocitacom....okamzite pustam ICQ!!! Milion sprav.....a hned medzi nimi dva tie iste linky na nejake trapne forum :D :D :D a asi tak od koho.....???? Samozrejme pisal mi HNOJKO A SEXBOOGIE 8) :D

Takze trosku offtopicu a urazok za nami.....je cas pouzit nejake vulgarizmi, ked uz mam zase dostat vaznicu od nejakeho nemenovaneho admina, tak nech to kua stoji za to!!!!!!...(pozdravujem ta UpLink :P :P :P ) a este trosku offtopic....klaniam sa nad tvojim logom......dobry vykon!!! :posilka1: :posilka1: :posilka1:

A teraz konecne k veci!!!!!!!

kur*a LUDIA!!!!!!!!!!!! sa uz zobudte!!!!!!!!!!!

Diskutovat o nejakych subjektyvnich pocitoch mozete niekde v diskusii o zvuku, ale nie o Myske!!!!!!!

V prvom rade.....zdravim HOJKA....dobra poznamka na G5

V druhom rade.....SatchBoogieho......dakujem, ze si si na mna spomenul........

V tretom rade......KoCiho...heh bratu super poznamka.....ze Razer patri na vianocny stromcek......(v ziadnom pripade pod stromcek...ako darcek!!!!! To rovno mozete dat pod stromcek hnoj....aj ked.....hnoj mozete aspon na nieco vyuzit!!!!!!) PS: Koci, zmen si pre boha svoj obrazok......je to hnus ako Razer!!!!

A ide sa na vec!!!!!

Takze.....chcem len podotknut.......ze firma Razer nikdy v zivote neurobila solidnu mys!!!!!!! Je to vrzgajuci odpad ktory absolutne nesedi v ruke!!!!!! Este chcem podotknut, ze najviac ma bavia tym, ked daju pozlateny konektor na USB koncovku, pre lepsi prenos signalu :P :P :P :P Razer bavis ma :lol: :lol: :lol:

Co sa tyka mysiek znacky Logitech, musim nezaujate povedat, ze su nerozbitne, DPI na urovni, super sedia v ruke,proste skvele mysky po kazdej stranke!!!!!! Uz je len na vybere uzivatela, kolko je ochtny zafinancovat pri kupe mysky.......predavam Logitech skoro 6 rokov, ale kablovu som este pokazenu nevidel......co sa tyka wireless....zial.....nejake sa vratili, pre nefunkcnost baterii....zial.......

Ak mam otvorene povedat, doma mam mys G5+ a Revolution. S G5 som maximalne spokojny......jedine, co mi trosku chyba je ten zotrvacnik, oproti Revolution, na krory som si dost zvykol.....a je to skvela vec, pokial precujete s obrovsou tabulkou alebo dokumentom a pouzivate scrolling.......vtedy je to vec na nezaplatenie.......Co sa tyka Wireless...tazko povedat, opozdenie mysky je minimalne.....cize praca s desktopom je prijemna.......akonahle chcete nieco hrat, doporucujem kabel!!!! Aj ked sa na to "mierne pocitove" opozdenie da v hre zvyknut, preco si zvykat, ked netreba!!!!
Takze jasna volba pre BEST OF THE BEST mysku je G5+ !!!!!!

G9 hodnotit nechcem, lebo som ju mal v ruke len velmi kratko, a mohol by som byt neobjektyvny!!!!! Nie je zla, ale G5 je G5!!!! 8) 8) 8)

Ale samozrejme, myska este nie je vsetko.....strasne zalezi na podlozke!!!!! Ak mozem poradit, pripadne doporucit....dlho som sa pozeral po nejakej solidnej podlozke.....pisal si o tom s ludmi, ktory predavaju podlozky, cital vela disksusnych for atd.....pozeral rozne testy....ale vacsina testov ospevovala dve podlozky a to ICE-MAT2 a QCK STEEL......

Len v kratkosti nieco blizsie......ICE-MAT.....podlozka z jemno vrubkovaneho skla, trozku vyssia od beznych podloziek.....je vraj super, myska sa po nej klze ako uliata, ale zial, trosku trpia klzaciky na myske.......preto som osobne volil podlozku QCK Steel Mini....podlozka je latkova.....zo spodku je nejaka guma, cize podlozka na stole sedi bez pohnutia........je prijemna na ruku a nechladi.....mys po nej klze ako sprosta....a ziadne chlpky sa vam do vasej gulickovej Geniusky nedostanu 8) 8) 8) 8) ....co sa tyka opotrebovania klzakov...pockajte chvilku idem sa pozriet.... :lol: :lol:

:shock: :shock: :shock: :shock: Ako cumim, tak cumim, ale klzaky su po roku nadmerneho pouzivania ako nove!!!!!!!! Proste paraaada!!!!
Podlozka stoji okolo 350Sk.....jedina nevyhoda je, ze na nej vidno prach, takze aspon si trosku povysavate tu svoju zadrbanu gamersku izbu, alebo to proste urobite jednoducho ako ja......utrete z nej prach do rukava svojej cerstvo vypratej mykiny a tu hodite spat do prania...... :idea: :idea: :idea:

To je asi tak vsetko.....takze zdravim vsetky LAMY a idem odpocitavat minuty, za aku dobu nejaky zmrd nabonzuje moj prispevok a na kolko ma je*** zase do tej sku**** vaznice....a budem tam trcat az do vtedy, kym HOJKOVI zase nekupim bagetku :googluj:

PS: Este by som chcel poprosit SracAdminou, aby pre buducnost porozmyslali, nad cenzurovanim vulgarizmov, kto to ma ku*va furt bodkovat ako je***.T.Y

PS2: Uplink mam ta rad, sorry, ale nedalo sa odolat :prdel: :prdel: :prdel:
uNreal_saTch^
Professional
Professional

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
o temto som hovoril xD

//edit: pls, ked basa, tak prosime so spolocnej cely xD
Smoake
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

neviete ci maju Logitechy tu funkciu "pametania nastaveni" ? lebo dost casto mys prenasam a toto budem potrebovat a vidim ze logitechy ju nemaju.WildDuck otazka pre teba,...: predavas mysky Logitech tak je jasne ze ich budes aj preferovat. keby som ja predaval Mercedesy tak si urcite nekupim BMW 8) to mas to iste
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Smoake napísal:neviete ci maju Logitechy tu funkciu "pametania nastaveni" ? lebo dost casto mys prenasam a toto budem potrebovat a vidim ze logitechy ju nemaju.WildDuck otazka pre teba,...: predavas mysky Logitech tak je jasne ze ich budes aj preferovat. keby som ja predaval Mercedesy tak si urcite nekupim BMW 8) to mas to iste
to mas mozno pravdu...ale keby ja predavam BMW, tak mi ver ze by som si kupil Mercedes :wink:
WildDuck
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa WildDuck »

uNreal_saTch^ napísal:to mas mozno pravdu...ale keby ja predavam BMW, tak mi ver ze by som si kupil Mercedes :D
No a obaja si oserte prsia.....pisete offtopic....a na to som tu len JA!!!!!!

Kebyze ja predavam Mercedes, tak urcite si nekupim Mercedes, lebo sa je*u....to radsej BMW......ale to SracBoogie si pri ML honi vtaka....... :lol: :lol: takze on si kupi aj Mercedes.......

Ja mozem predavat aj Razer.....ale tie shity nikdo nechce!!!! Mam jednu na stole, lebo som sa ju hambil predat zakaznikovi!!!!
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

Retne - to ano Microgear aj ja povazujem za obrovske plus - avsak pre hracov je to dost nevhodne. Preco - to som uz pisal vyssie.

WildDuck - nepoznam ta, nebudem ta hodnotit ako cloveka ale k prispevku si neodpustim - z toho co si napisal je zrejme ze Logitech pouzivas, na neho nedas dopustit, aj keby ktokolvek iny vyrobil konstrukcne aj vlastnostami lepsiu mysku, zhodis ju pod ciernu zem ako nepouzitelny srot. Co sa tyka mojho obrazka - mam k nemu silny kladny vztah, a kto vie co je zac, vie aj preco :) (btw svojim provokacnym podtonom si hladkas ego? :) aby si si s nim vykompenzoval ine, slabsie stranky?)

// nastastie slusnost kaze reagovat len na normalne otazky, takze to co je nizsie necham bez komentara..
Napísať odpoveď