Photo
Photo
Neviete ako urobila moja kamaratka tuto fotku??
-
wintermute
Light Star
Photoshop, spravíš si nový dokument (File -> New) o veľkosti tých (odhadom) 300x1200 pixelov, proste hocijaký aby to malo obdĺžnikový tvar. Potom si otvoríš fotku, zoberieš si nástroj dajme tomu laso alebo klasický výber (hneď prvý nástroj na lište) a nastavíš hore Feather na hodnotu dajme tomu 10-20. Označíš, stlačíš Ctrl+C, prejdeš na svoj nový dokument a stlačíš Ctrl+V, tak si naskladáš fotky a ten feather je vlastne ten "mäkký prechod". Ak chceš, napíš mi súkromnú správu, alebo sem hoď fotky a ja Ti s tým pomôžem..
Wintermute: Nie je to panoráma, všímaj prechod medzi fotkami, hlavne spodok druhej.
Wintermute: Nie je to panoráma, všímaj prechod medzi fotkami, hlavne spodok druhej.
-
wintermute
Light Star
@Innocence
Videl som už aj ostré hrany na panoráme najmä pri fotení telefónom, alebo lacnými staršími digitálmi.
@alinko258
V prípade, že by si to chcel spraviť v gimpe, tak si vložíš do nového súboru jednotlivé obrázky ako samostatné vrstvy
pravým klikneš na vrstvu, dáš pridať alfa kanál
potom znova pravým - pridať masku.
Ďalej si dáš gradient (vyplnenie farebným prechodom - L) z bielej do čiernej alebo naopak a aplikuješ ho (na masku nie na vrstvu) v požadovanom smere a dĺžke. Opakuješ pri každej fotke.
Stačí skúsiť. Je to veľmi jednoduché.
Videl som už aj ostré hrany na panoráme najmä pri fotení telefónom, alebo lacnými staršími digitálmi.
@alinko258
V prípade, že by si to chcel spraviť v gimpe, tak si vložíš do nového súboru jednotlivé obrázky ako samostatné vrstvy
pravým klikneš na vrstvu, dáš pridať alfa kanál
potom znova pravým - pridať masku.
Ďalej si dáš gradient (vyplnenie farebným prechodom - L) z bielej do čiernej alebo naopak a aplikuješ ho (na masku nie na vrstvu) v požadovanom smere a dĺžke. Opakuješ pri každej fotke.
Stačí skúsiť. Je to veľmi jednoduché.