Photoshop dotykovy monitor vs tablet ?
Photoshop dotykovy monitor vs tablet ?
chcel by som sa spytat na skusenosti nikdy som nerobil vo photoshope ani v inom grafickom editore na tablete alebo na dotykovom monitore ... ale predokladam ze urcite to je lepsie ako robit myskou ... ak nie tak ma opravte
... a chcel by som sa spytat ked to uz je lepsie tak tablet alebo monitor dotykovy ? .. + poslali by ste mi nejake odporucania ze ake asi ... DAKUJEM
Re: Photoshop dotykovy monitor vs tablet ?
Podla toho, co chces robit.. Ak kreslit, tak urcite tablet..ale nie tablet, co mas teraz vsade, ale graficky tablet, od wacomu napriklad najbeznejsi, najdrahsi ale aj najlepsi.. S dotykovou plochou monitoru ci tabletu nenakreslis absolutne nic, kedze tam su kapacitne dotykove plochy, cize mozes kreslit prstom, max stylusom, co je aj tak na prd, kedze tam nemas ziadne urovne pritlaku.. Musis kreslit perom..samozrejme ked chces kreslit, ked chces robit webdizajn, tak ti tablet netreba.. Tablety mas tu napr tu
-
fikotek
King
- Kontaktovať používateľa:
Kdysi davno jsem v jednom grafickem studiu zkousel kreslit na necem podobnem http://www.alza.cz/wacom-cintiq-24hd-d267498.htm a bylo to super. Teda az na tu cenu
Ale jak rikal cinges, bude pro tebe lepsi tablet napr od toho wacomu.
na grafický tablet si treba zvyknúť. inak je práca omnoho pohodlnejšia. cintiq je už iná káva, robilo by sa na tom moc fajn
osobne mám predchodcu k http://www.alza.cz/wacom-bamboo-3-fun-m ... 267496.htm a som spokojný
určite by som sa vyhol geniusom
osobne mám predchodcu k http://www.alza.cz/wacom-bamboo-3-fun-m ... 267496.htm a som spokojný
Aj Cintiq 24HD je grafický tablet, akurát aj s displejom. Je to absolútny high-end, a sen každého grafika. 
K téme, dotykový monitor je dobrý tak na Facebook a hranie sa. Na grafiku jedine tablet, grafický. Vo všeobecnosti platí, že najlepšie od Wacomu.
Respektíve, platiť by malo aj, že dotykový monitor by mohol urýchliť prácu pre niektorý typ grafiky, to sa mne ale nezdá, pretože si nemyslím, že pri akomkoľvek rozmere dosiahnem takú precíznosť prstom, prpadne stylusom, ako myškou. Takže u mňa dotyk monitor na grafiku určite nie.
K téme, dotykový monitor je dobrý tak na Facebook a hranie sa. Na grafiku jedine tablet, grafický. Vo všeobecnosti platí, že najlepšie od Wacomu.
Respektíve, platiť by malo aj, že dotykový monitor by mohol urýchliť prácu pre niektorý typ grafiky, to sa mne ale nezdá, pretože si nemyslím, že pri akomkoľvek rozmere dosiahnem takú precíznosť prstom, prpadne stylusom, ako myškou. Takže u mňa dotyk monitor na grafiku určite nie.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Bohate stačí na úplne profi high-end world class grafiku wacom bamboo od 50-190 eur [z alzy]. Máme v teame ľudí, po ktorých siahali štúdiá ako Pixar, Disney, Square Enix a pod. mali kúpené obrazovkové tablety a vrátili sa ku klasickým wacomom triede bamboo. Na nich tvoria najkrajšie. Obrazovkový tablet je skôr sen človeka, ktorý na to má, ale je to viacmenej o dobrom pocite. Sync ruky a kurzoru dobre nakonfigurovaného tabletu Vám dáva skoro 1:1 experience ako keby ste mali obrazovkový tablet. A samozrejme, dotykový monitor je len komerčná vec, nepoužiteľná na produktívnu robotu v oblasti DTP.