Photoshop

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kekso2
Medium Expert
Medium Expert

Photoshop

Príspevok od používateľa kekso2 »

mam jednu otazku .... mam photoshop 8 ale neviem s nim vobec robit :( ..... chcem si upravovat foto .... ale neviem cim ju mam dat vyrezat ani nic :( mohol by mi niekto pomoct?thanks :shock:
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

http://photoshop.szm.sk/
http://www.photoshopbook.net/

a mnoho iných, cez google toho nájdeš na mraky, photoshop nie je nič exotické, manuály sú na každom kroku
kekso2
Medium Expert
Medium Expert

nechcel som aby mi tu niekto hodil odkazy ... ale aby mi niekto poradil presne henten pripad upravovania foto... to je vsetko.... neviem pod cim by som to mal na tej stranke hladat ani tak ... tak poprosim aby mi to niekto vysvetlil ... alebo aspon cosi poradil ...
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

momentálne tu nemám photoshop, tak ti viac neporadím, ale na orezanie slúži crop tool: http://www.photoshopbook.net/photoshop- ... troje.html

vybereš ikonu, hore si zadáš rozmery (alebo necháš nevyplnené), natiahneš na obrázku ako chceš orezať a dvojklikom do vybranej oblasti ho orežeš

ak ho nechceš orezať ale iba zmenšiť, tak picture/resize image
kekso2
Medium Expert
Medium Expert

no takto po lopate ti to poviem lebo ma asi nechapes.. no mam napriklad fotku ... aaa chcem si odtial iba tvar alebo iba telo vystrihnut ... bez pozadia aa pozadie si prilozit ine .. tak to sa pytam ze ako vies??... aby som to nemusel obtahovat... aleee aby mi to samo spravilo chapes ma?
kekso2
Medium Expert
Medium Expert

tu hned zo zaciatku je vidno ako jej to obtiahlo oci ... tak by to malo ist aj na tu postavu atd...... ci nie?
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

samo sa nic nespravi. Ak mas jednofarebne pozadie, tak sa da vyselectovat cele pozadie a inverzne si vyjmes len pozadovany objekt. Tiez existuje aj magneticke laso, ktore sa samo podla kontur prichytava - ale tiez nebyva ktovieako prakticke ak nie je dostatocny kontrast medzi objektom a pozadim. A nakoniec najpouzivanejsia metoda - dostatocny zoom, a obtiahnutie klasickym lasom. Ale popisat ti co vsetko ako vsetko, ked sam nevies co vsetko chces robit - naozaj si popozeraj par jednoduchych tutorialov, pisat nieco co uz xkrat bolo napisane, je nosenim dreva do lesa. Ked sa tebe nechce hladat, verim, ale nemozes chciet aby sa nam chcelo pisat tutorialy :) .. skus si tipnut co je jednoduchsie
fikotek
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa fikotek »

Zkus sem hodit ten obrazek :) mozna bych to poresil
majka0408
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majka0408 »

caffte kdyz spustim PS CS3 tak se nespusti PS ale zabere to co nejvic cpu.
nevim co s tim proste zmacknu ikonu pak v procesu se objevi ale nezobrazi se.
jenom to zaseka pocitac

diky moc za vsetky odpovede
Napísať odpoveď