photoshop, uložiť vrstvu ako obrázok
photoshop, uložiť vrstvu ako obrázok
Zdravím.
Názov témy je veľavravný. Google mi moc nepomohol a keď aj, tak mi ponúkol nejaké pluginy a divné postupy.
Fakt neexistuje JEDNODUCHÝ spôsob, ako v ps CS4 označiť layer (s jedným obrázkom) a uložiť ho ako obrázok tak ako je (pri zachovaní veľkosti, priehľadnosti atď)?
Názov témy je veľavravný. Google mi moc nepomohol a keď aj, tak mi ponúkol nejaké pluginy a divné postupy.
Fakt neexistuje JEDNODUCHÝ spôsob, ako v ps CS4 označiť layer (s jedným obrázkom) a uložiť ho ako obrázok tak ako je (pri zachovaní veľkosti, priehľadnosti atď)?
-
vladenko007
VIP
Re: photoshop, uložiť vrstvu ako obrázok
Možno ťa nechápem ale.
Zviditelním si len tú vrstvu ktorú chcem uložiť.
Takže zobrazená je len tá ktorú chcem uložiť.
Kliknem na Subor/Uložiť pre web a typ súboru nastavím trebars GIF nech to je priehľadné a povolím priehľadnosť. A uložím.
Ale stejne mám pocit že si to myslel nejak inak pretože toto ty určite zvladneš.
Zviditelním si len tú vrstvu ktorú chcem uložiť.
Takže zobrazená je len tá ktorú chcem uložiť.
Kliknem na Subor/Uložiť pre web a typ súboru nastavím trebars GIF nech to je priehľadné a povolím priehľadnosť. A uložím.
Ale stejne mám pocit že si to myslel nejak inak pretože toto ty určite zvladneš.
Podla mna myslel to, ze ked mam napriklad vrstvy 1 2 3, na vrstve 1 je obrazok slnka, na druhej obrazok mesiaca, na tretej obrazok .. marsu
A prekryvaju sa, a ja chcem ulozit len obrazok mesiaca, ktory je na strednej vrstve, nic ine.
Aj mna by to zaujimalo, pretoze ked je to psdcko s 100 layermi, tak je nachuja vsetkym odklikavat visiblity, alebo proste vytvarat novy dokument kvoli tomu..
A prekryvaju sa, a ja chcem ulozit len obrazok mesiaca, ktory je na strednej vrstve, nic ine.
Aj mna by to zaujimalo, pretoze ked je to psdcko s 100 layermi, tak je nachuja vsetkym odklikavat visiblity, alebo proste vytvarat novy dokument kvoli tomu..
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
keď je to psd so 100 layermi tak to asi robil grafik a nie amatér. A každý priemerný grafik s tým dopredu ráta a organizuje si vrstvy do zložiek, takže celé desiatky vrstiev vie zviditeľniť/skryť jedným kliknutím. Ak ich máš iba tak pohodené, tak si tú vrstvu celú označ (ctrl+a), vytvor nový dokument (ctrl+n) a prilep. Prípadné štýly vrstvy si vieš zkopírovať pravým klikom na štýl a vybereš kopírovať vlastnosti a potom na novom dokumente pravý klik na vrstvu a prilepiť vlastnosti (alebo formátovanie alebo ako to tam je)
-
lekoklatik
VIP
Z toho popisu to chápem tak ako vladenko a vladenko aj audio ti dali 2 jednoduché príklady. Teda ak to nemyslíš nejak inak (i keď neviem ako inak by som to mohol pochopiť, fakt som to čítal niekoľko krát).
K tým 100 vrstvám, tam je tiež audio na koni, nakoľko keď už robím veľký projekt, tak si rozhodne nerozmrdám celý súbor, aby som potom nevedel ktorá vrstva čo robí.
BX ak to myslíš tak, že hľadáš funkciu ktorá ti uložíš len jednu vrstvu, napríklad tú, ktorú máš označenú/nakliknutú, tak s tým som sa osobne vo photoshope nestretol. Tu by možno pomohol uplink.
K tým 100 vrstvám, tam je tiež audio na koni, nakoľko keď už robím veľký projekt, tak si rozhodne nerozmrdám celý súbor, aby som potom nevedel ktorá vrstva čo robí.
BX ak to myslíš tak, že hľadáš funkciu ktorá ti uložíš len jednu vrstvu, napríklad tú, ktorú máš označenú/nakliknutú, tak s tým som sa osobne vo photoshope nestretol. Tu by možno pomohol uplink.
No ja to robím tou viditeľnosťou, prípadne ak dostanem hlúpe psd (ako píše audio), tak vytváram nový obrázok a kopírujem to tam. (Ten druhý spôsob je dosť nan nič)
Dúfal som, že existuje spôsob, ako uložiť len obrázok z vrstvy - teda ak je celý obrázok veľký 800x800 a mám v ňom vrstvu s obrázkom 200x200, tak by som chcel uložiť obrázok z vrstvy, ktorý už po uložení bude mať veľkosť 200x200.
Toto si ale photoshop asi nepamätá, čo?
Dúfal som, že existuje spôsob, ako uložiť len obrázok z vrstvy - teda ak je celý obrázok veľký 800x800 a mám v ňom vrstvu s obrázkom 200x200, tak by som chcel uložiť obrázok z vrstvy, ktorý už po uložení bude mať veľkosť 200x200.
Toto si ale photoshop asi nepamätá, čo?
lenže to pletieš... pretože všetky vrstvy sú rovnako veľké...
a to čo chceš spraviť sa robí tak že necháš zapnutú len vrstvu ktorú chceš,
1.použiješ Marquee Tool (M) a označíš približne oblasť obrázku,
2.dáš shift control c alebo copy merged,
3.dáš new - (preset) clipboard
4. a vlozis
a to čo chceš spraviť sa robí tak že necháš zapnutú len vrstvu ktorú chceš,
1.použiješ Marquee Tool (M) a označíš približne oblasť obrázku,
2.dáš shift control c alebo copy merged,
3.dáš new - (preset) clipboard
4. a vlozis
No Forsaken, toto je celkom dobré
Dik.
Ja viem, že všetky vrstvy sú rovnako veľké, ale nebol som si istý, či si nejakou náhodou ps nepamätá aj veľkosti obrázkov v jednotlivých vrstvách.
Ja viem, že všetky vrstvy sú rovnako veľké, ale nebol som si istý, či si nejakou náhodou ps nepamätá aj veľkosti obrázkov v jednotlivých vrstvách.
-
lekoklatik
VIP
A prečo to vlastne potrebuješ? Máš nejak veľa obrázkov takto zmeniť?
Pretože v takom prípade tam máš akcie, ktoré fungujú skvele.
"Natočíš" si akciu ktorú potrebuješ a potom to len pustíš.
Dokonca sa to dá nastaviť aj tak, aby ti obrázky samo ukladalo.
Pretože v takom prípade tam máš akcie, ktoré fungujú skvele.
"Natočíš" si akciu ktorú potrebuješ a potom to len pustíš.
Dokonca sa to dá nastaviť aj tak, aby ti obrázky samo ukladalo.
Niečo ako akcie snáď nebudú potrebné.
Ja s tým vaším fotošopom zase až tak často nerobím - len raz za čas dostanem nakódovať nejaký desing, alebo upraviť nejakú grafiku a pri takýchto úkonoch by sa to často celkom hodilo.
Vďaka všetkým, cítim sa lepšie, keď viem, že to nerobím úplne zle
Ja s tým vaším fotošopom zase až tak často nerobím - len raz za čas dostanem nakódovať nejaký desing, alebo upraviť nejakú grafiku a pri takýchto úkonoch by sa to často celkom hodilo.
Vďaka všetkým, cítim sa lepšie, keď viem, že to nerobím úplne zle
-
WiZard
Star
- Kontaktovať používateľa:
Forsaken, trochu by som upravil Tvoj postup... obrazok nemusis oznacovat priblizne cez marquee tool ale mozes presne drzanim Ctrl a kliknutim na nahlad vrstvy, vid obrazok...
WiZard: Toto som aj niekedy poznal a aj som na to zabudol. S tým Forsakenovým postupom je to úplne super. Vďaka