Zdravím všetkých, riešim aktuálne problém s pripojením sa na ssl stránky zo servera a neviem sa dogooglit odpovede. Verím, že ma niekto bude vedieť nasmerovať správnym smerom
problém nastáva pri použití všetkých možných spôsobov pripojenia od file_get_contents cez curl až po wget priamo z konzoly, vždy nastane rovnaký fail a to, že to zakape na time limit. Problém nastáva len pri ssl zabezpečených stránkach, ostatné sú v pohode. Na serveri nebolo do teraz nutné využívať takéto pripojenia a reinstal alebo podobné riešenia už neprichádzajú do úvahy.
v php.ini je samozrejme allow_url_fopen povolene
referenčná stránka na stiahnutie bola určite vždy dostupná, no aj s inými bol problém, napr
https://gdata.youtube.com/feeds/api/vid ... &alt=jsonc
za každú radu budem veľmi vďačný
PHP - Apache problém
-
*****HERO*****
Guru wannabe
Re: PHP - Apache problém
pri curle mas 2 moznosti ...
bud pred odpalenim requestu nastavis curlovi option CURLOPT_SSL_VERIFYPEER na false
cim mu povies, aby neverifikoval certifikat na serveri (tebe to bude asi stacit, ale nesie to so sebou samozrejme aj rizika, viac si vygoogli ..)
alebo si vygenerujes svoj SSL key, co je korektnejsia, ale trochu zlozitejsia moznost. to tiez urcite vygooglis, kedze to uz zalezi od tvojho OS. ja som si to robil na W8 XAMPPe asi pred mesiacom a nebol s tym ziadny problem
inak okrem allow_url_fopen musis mat povolenu aj openssl exstenznu
bud pred odpalenim requestu nastavis curlovi option CURLOPT_SSL_VERIFYPEER na false
Kód: Vybrať všetko
curl_setopt($ch,CURLOPT_SSL_VERIFYPEER, false);alebo si vygenerujes svoj SSL key, co je korektnejsia, ale trochu zlozitejsia moznost. to tiez urcite vygooglis, kedze to uz zalezi od tvojho OS. ja som si to robil na W8 XAMPPe asi pred mesiacom a nebol s tym ziadny problem
inak okrem allow_url_fopen musis mat povolenu aj openssl exstenznu
Kód: Vybrať všetko
extension=php_openssl.dll-
PavolDodek
Novice
Re: PHP - Apache problém
s CURLOPT_SSL_VERIFYPEER som to samozrejme skusal, zas taky newbies niesom
certifikaty som riesil, no pri mailoch priamo od RapidSSL, je mozne, ze vtedy vznikol tento problem
ale zatial vdaka
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2014, 23:18)
Certifikaty skontrolovane, extension=php_openssl.so pridane. Z nejakeho zvlastneho dovodu zrazu funguje curl bez overovania certifikatu (no extremne pomal) no --no-check-certificate vo wget stale bez odpovede. Pre istotu som odstranil aj konfiguracie dalsich ip smerujucich na server, ostala len korenova. Nejake dalsie napady ?
ak to ma nejaky vyznam pri rieseni problemu tak server je Apache/2.2.22 (Debian)
//autoeditácia príspevku (12 Okt 2014, 12:03)
vyriesene
problem bol v konfiguraci ipv6..
certifikaty som riesil, no pri mailoch priamo od RapidSSL, je mozne, ze vtedy vznikol tento problem
ale zatial vdaka
//autoeditácia príspevku (09 Okt 2014, 23:18)
Certifikaty skontrolovane, extension=php_openssl.so pridane. Z nejakeho zvlastneho dovodu zrazu funguje curl bez overovania certifikatu (no extremne pomal) no --no-check-certificate vo wget stale bez odpovede. Pre istotu som odstranil aj konfiguracie dalsich ip smerujucich na server, ostala len korenova. Nejake dalsie napady ?
ak to ma nejaky vyznam pri rieseni problemu tak server je Apache/2.2.22 (Debian)
//autoeditácia príspevku (12 Okt 2014, 12:03)
vyriesene