PHP - file_put_contents - novy riadok hore
PHP - file_put_contents - novy riadok hore
Zdravim, parsujem playlist jedneho radia a pomocou file_put_contents ho vkladam do txt suboru (FILE_APPEND). Chcem sa len opytat, ci je nejaka moznost, aby sa mi nove riadky pripisovali v opacnom pradi, teda najnovsie vzdy hore nad obsah a nie pod. Vdaka
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: PHP - file_put_contents - novy riadok hore
Neviem presne, ako vyuzivas ten subor ale mas dve moznosti:
1, povodny subor nacitat do pameti alebo do docasneho suboru, vytvorit novy , zapisat tam prvy riadok a pridat ostatne veci z pameti ( docasneho suboru ), ale toto je velmi zle riesenie a neodporucam ho
2, lepsia moznost - genrovat ho dynamicky cez php a mysql, do databazy budes pridavat pesnicky a potom ich nechas vypisat v opacnom poradi vo vhodnej forme php skryptom
1, povodny subor nacitat do pameti alebo do docasneho suboru, vytvorit novy , zapisat tam prvy riadok a pridat ostatne veci z pameti ( docasneho suboru ), ale toto je velmi zle riesenie a neodporucam ho
2, lepsia moznost - genrovat ho dynamicky cez php a mysql, do databazy budes pridavat pesnicky a potom ich nechas vypisat v opacnom poradi vo vhodnej forme php skryptom
3. ukladať tie riadky na koniec súboru a potom súbor zobrazovať od posledného riadka
-
__construct
Medium Expert
Čo je zlé na tomto riešení .. ?harrison314 napísal: 1, povodny subor nacitat do pameti alebo do docasneho suboru, vytvorit novy , zapisat tam prvy riadok a pridat ostatne veci z pameti ( docasneho suboru ), ale toto je velmi zle riesenie a neodporucam ho
-
harrison314
Hardcore addict
Zbera vela RAM, a ak ide o riesenie zo suborom, tak je velmi pomalekastrol napísal: Čo je zlé na tomto riešení .. ?
Ten súbor by sa mal navyše uzamknúť (aby ho nemenilo viac skriptov naraz), takže pri viac zaťaženej stránke a väčšom súbore to bude naozaj pomalé.
vdaka za rady.. kedze je to len docasne riesenie (do buducna mysql) tak som zvolil tu najjednoduchsiu cestu, co spominal harrison314 v prvom bode - cize vkladam obsah suboru do pamate, pripisem do txt aktualne hodnoty a za ne obsah z pamate. Nebojim sa, ze by to malo nejako extra zatazovat pamat, zatial 
zamykat subor nevidim dovod.. skript sa spusta len raz za hodinu, naparsuje co ma, vlozi a zobudi sa zas az o hodinu, ked mu cron zazvoni na zvonec...
no, mozno nepekne riesene, ale pre zatial staci. este raz dik za napady
zamykat subor nevidim dovod.. skript sa spusta len raz za hodinu, naparsuje co ma, vlozi a zobudi sa zas az o hodinu, ked mu cron zazvoni na zvonec...
no, mozno nepekne riesene, ale pre zatial staci. este raz dik za napady
-
harrison314
Hardcore addict
Zamikanie je velmi jednoduche na jden riadok a moze usetrit problemy
pozri to tu
http://php.net/manual/en/function.flock.php
pozri to tu
http://php.net/manual/en/function.flock.php
-
Gepid
Medium Professional
Ja by som skript "zamykal" cez IP adresu. Čiže ak je IP 127.0.0.1 spusti skript..Inak hodíš nejaký error.
ukecali ste ma na to zamykanie
istota je gulomet.. aj ked zalohy existuju...