Zobraziť témy bez odpovede | Zobraziť aktívne témy Aktuálny čas je 24 Feb 2020, 7:16



Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 8 ] 
php form je v kode ale na stranke nie
Hľadať:
Facebook Twitter Vybrali Sme  
 
Autor Správa
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.2008
Príspevky: 503
Karma: Level -3
Príspevok php form je v kode ale na stranke nie
zdravim , mam velmi divny problem , mam webstranku ktora ma viac tabuliek , vzdy je zobrazena iba jedna tabulka a ostane maju display none, tabukla obsahuje mena a niake hodnoty knim , podstatne su tie mena , po kliknuti na meno sa ma odoslat formular , v prvej tabulke vsetko funguje ako ma , v druhej tabulke je presne ten isty skopirovany kod a su premenovane iba nazvy stlpcov z databazy a z niakeho dovodu to nefunguje , tak som si klikol na element inspect a v prvej tabulke ten formular je a v dalsich uz nie :? :? , takze moja otazna znie "WTF ??"

tabulka v ktorej to funguje ma id tab4


Prílohy:


Screenshot_1.png
Screenshot_1.png [ 8.56 KiB | Zobrazené 668 krát ]
Screenshot_2.png
Screenshot_2.png [ 11.77 KiB | Zobrazené 668 krát ]
27 Aug 2019, 23:51
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.5.2006
Príspevky: 1699
Karma: Level +4
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
maju tie formulare unikatne ID? v ramci jednoho tabu vyzera podla kodu ze ano ale aj v ramci celej stranky??


28 Aug 2019, 13:48
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.2008
Príspevky: 503
Karma: Level -3
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
ano , id je nastavene cez globalnu premennu $j ktora je nastavena na 0 a zvysi sa o 1 po kazdom vygenerovanom formulari , nikde sa neprepisuje , je tam iba tato inkrementacia takze s id problem byt nemoze


31 Aug 2019, 12:09
Profil  ICQ  
Hardcore addict
Hardcore addict
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 16.7.2008
Príspevky: 6174
Bydlisko: Pri PC
Karma: Level -4
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
no, tak prave tym to potom je, lebo id nemoze zacinat inak ako pismenom ;)

Teda, podla HTML5 by nemal byt problem (zalezi aky doctype pouzivas), no doporucujem to skusit prefixnut nejakym tym stringom, napr.
Kód:
id="id-'.$j.'"



Uz len z toho dovodu, ze napr v css ti nieco taketo fungovat nebude
Kód:
#12345 { color: #faa; }
a musel by si pouzit selector cez atribut (co fakt nemusim, ked to nieje potrebne/vhodne)
Kód:
[id="12345"] { color: #faa }


31 Aug 2019, 20:26
Profil  ICQ  WWW
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.5.2006
Príspevky: 1699
Karma: Level +4
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
na screene unknown.png nemas uzavreny posledny td tag


01 Sep 2019, 8:54
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.2008
Príspevky: 503
Karma: Level -3
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
na screene unknown.png nemas uzavreny posledny td tag

to vazne som si toto nevsimol ? :D dakujem ale problem to bohuzial nevyriesilo , ale vsimol som si ze ked dam refresh stranky tak ten formular tam na sekundu je a z niakeho dovodu hned zmyzne

vyzera to ze to ma nieco spolocne s tymto
Kód:
window.onload = function(){
numbers = document.getElementsByTagName("td");
            
  for (var index = 0; index < numbers.length; index++) {
   var elem = numbers.item(index);
   if (/^\d+$/.test(elem.textContent))
      elem.textContent = formatNumber(parseInt(elem.textContent));
  }
}

ked to zakomentujem tak vsetko ide v poriadku , formatNumber funkcia robi to ze z cisla 100000 to spravi 100 000 ale malo by to aplikovat iba na elementy ktore obsahuju iba cisla
ak pouzijem tento kod , tak nefunguje ten form na druhych tabulkach

Kód:
window.onload = function(){
if (typeof(localStorage.getItem("tabid") !== 'undefined')){
       document.getElementById('tab1').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab2').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab3').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab4').style.display = 'none';
       document.getElementById(localStorage.getItem("tabid")).style.display = 'block';
}else{
   document.getElementById('tab1').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab2').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab3').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab4').style.display = 'block';
}
            
numbers = document.getElementsByTagName("td");
            
for (var index = 0; index < numbers.length; index++) {
   var elem = numbers.item(index);
   if (/^\d+$/.test(elem.textContent))
      elem.textContent = formatNumber(parseInt(elem.textContent));
}


a ak pouzijem tento kod , nefunguje fotmatovanie cisel

Kód:
window.onload = function(){
numbers = document.getElementsByTagName("td");
            
for (var index = 0; index < numbers.length; index++) {
   var elem = numbers.item(index);
   if (/^\d+$/.test(elem.textContent))
      elem.textContent = formatNumber(parseInt(elem.textContent));
}

if (typeof(localStorage.getItem("tabid") !== 'undefined')){
       document.getElementById('tab1').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab2').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab3').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab4').style.display = 'none';
       document.getElementById(localStorage.getItem("tabid")).style.display = 'block';
}else{
   document.getElementById('tab1').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab2').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab3').style.display = 'none';
       document.getElementById('tab4').style.display = 'block';
}
         

vsetky tabulky maju pred vykonanim tohto kodu v HTML nastavene display:block


01 Sep 2019, 14:07
Profil  ICQ  
King
King
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 8.5.2006
Príspevky: 1699
Karma: Level +4
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
nemazes si to nahodou tymto riadkom?
Kód:
elem.textContent = formatNumber(parseInt(elem.textContent))

podla https://www.w3schools.com/jsref/prop_no ... ontent.asp :
- The textContent property sets or returns the text content of the specified node, and all its descendants.
- If you set the textContent property, any child nodes are removed and replaced by a single Text node containing the specified string.

kedze formular ma iba jeden hidden input, inak ziadny text, tak jeho textContent je prazdny string, preto by aj sedela ta podmienka na ciselny regexp rodicovskej bunky a cely obsah tej bunky aj s formularom nahradis cislom


02 Sep 2019, 4:27
Profil  
Star
Star
Obrázok užívateľa

Registrovaný: 17.11.2008
Príspevky: 503
Karma: Level -3
Príspevok Re: php form je v kode ale na stranke nie
je to mozne , ale stale nechapem preco to na jednej tabulke funguje a na ostatnych sa to zmaze :D , kazdopadne bol problem v tom prepisovani , ked som menil format cisla zmazal sa aj ten child element , stacilo prehodit form do <td>elementu v ktorom je vzdy string , formatovanie cisel bolo vytvorene pre velke cisla , neuvedomil som si ze regex bude ignorovat ten form element a kedze ten form bol hodeny v stlpci kde boli iba cisla riadkov tak to preslo cez regex , dakujem


03 Sep 2019, 19:19
Profil  ICQ  
Zobraziť príspevky z predchádzajúceho:  Zoradiť podľa  
Odpovedať na tému  [ Príspevkov: 8 ] 


Kto je on-line 
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

Nemôžete zakladať nové témy v tomto fóre
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete zasielať súbory v tomto fóre

Hľadať:
Skočiť na:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group. © Hojko 2004-2016
[ Time : 0.191s | 16 Queries | GZIP : On ]