zaggi napísal:aby si pochopil co tym audiotrack mysli ... co ak ti dam link do browsra na sposob
/index.php?id=connectdb alebo proste za id napisem nazov suboru ktory by sa includovat nemal ... mal by si kontrolovat predtym ci id patri do nejakej mnoziny napr.
Kód: Vybrať všetko
$povoleneStranky = array("main", "about", "contacts");
if (!in_array($filename, $povoleneStranky))
{
$filename = "invalidaccess";
}
a vytvor si includovaciu stranku "invalidaccess.php" kde vypises spravu ze nepovoleny pristup alebo take nieco

Ano, pri testovani som prisiel na to, ze ked napisem aj hocijaku blbost, tak ma vzdy hodi na hlavnu stranku.
No natrafil som na iny problem, ktory som dnes riesil cely den a nevyriesil.
Pokukal som rozne fora, kde sa o chybe daco nachadzalo, ale nic z toho mi aj tam nefunguje. Ide o to, ze som pripojil k stranke "Kontaktny formular" v php, ale pri odoslani mi vyhadzuje chybu.
Aby som to upresnil. V subore kontakt.php na nachadza kontaktny formular, ktory pri spravnom zadani vsetkych udajov otvori dalsi stranku kontakt_ok.php, kde je len popis, ze bolo vsetko OK zaslane. No tuto stranku mi neotvori a vypisuje toto:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\wamp\www\index.php:53) in C:\wamp\www\kontakt_ok.php on line 19
Prisiel som na to, ze moze byt problem s bielymi medzerami medzi tagmi <? ?>, ale nepomaha to. Kod som skontroloval. No ma to isto suvis s tymto kodom v index.php
<?php
$id = $_GET["id"];
$filename = $id . ".php";
if (file_exists($filename))
include($filename);
else
include("domov.php");
?>
V subore kontakt_ok sa nachadza tento kod:
<?php
// load the variables form address bar
$subject = $_REQUEST["subject"];
$message = $_REQUEST["message"];
$from = $_REQUEST["from"];
$verif_box = $_REQUEST["verif_box"];
// remove the backslashes that normally appears when entering " or '
$message = stripslashes($message);
$subject = stripslashes($subject);
$from = stripslashes($from);
// check to see if verificaton code was correct
if(md5($verif_box).'a4xn' == $_COOKIE['tntcon']){
// if verification code was correct send the message and show this page
mail("[email protected]", 'Online Form: '.$subject, $_SERVER['REMOTE_ADDR']."\n\n".$message, "From: $from");
// delete the cookie so it cannot sent again by refreshing this page
setcookie('tntcon','');
} else {
// if verification code was incorrect then return to contact page and show error
header("Location:".$_SERVER['HTTP_REFERER']."?subject=$subject&from=$from&message=$message&wrong_code=true");
exit;
}
?>
Ten 19 riadok je ten, kde je
header
V subore index.php sa zavadza novy nazov hlaviciek v priehliadaci a subor kontakt_ok.php sa otvara tiez cez index.php, ako je to popisane na zaciatku tejto temy, ale uz nemoze zmenit hlavicku. Pochopil som to dobre?
No ked spustim kontaktny formular samostatne, tak bezi uplne v pohode.
Dufam, ze ste to aspon trocha pochopili, bo ja uz nechapem nicomu
Viete mi opat poradit ako to opravit? Thx
Taktiez by ma zaujimalo aj toto
chrono napísal:Riešiš tam aj to, keď cez to id príde napr. ../include/nieco.php ?
. Ako to je teda s tymi adresarmi?