PHP odkaz fwrite
PHP odkaz fwrite
Zdravím potreboval by som pomôcť. Potreboval by som na web spraviť úplne primitívny systém bez databáze kde sa budú písať nejaké komentáre. Stačí nejaký FORM tam dám Meno a Komentár. a php fwrite fopen
ale problém je taký potrebujem aby mi hneď ako kliknem na formulár ODOSLAŤ tak mi tam ten komentár hneď zobrazí... a zapíše do txt file napriklad
ale problém je taký potrebujem aby mi hneď ako kliknem na formulár ODOSLAŤ tak mi tam ten komentár hneď zobrazí... a zapíše do txt file napriklad
Re: PHP odkaz fwrite
Najjednoduchšie čo môžeš urobiť je odpoveď uložiť a refreshnúť stránku. Formu dáš do action nejaké "save_comment.php", tam komentár uložíš a na koniec skriptu dáš header('Location: stranka_s_komentarmi');
Zdravím no už mi to funguje už potrebujem len poslednú vec. Zobrazenie tých komentárov mám štýlom
a potrebujem aby som mohol obmedziť hranice toho vypísania lebo teraz pišem dlhy koment a je cez celú stranku
Kód: Vybrať všetko
div id="komentare">
<b>Odkazy</b>
<pre>
<?php include("komenty.txt"); ?>
</pre>
</div>a potrebujem aby som mohol obmedziť hranice toho vypísania lebo teraz pišem dlhy koment a je cez celú stranku
Najrozumnejšie je kontrolovať maximálnu dĺžku komentu pri odosielaní.
Ak by si tam chcel niečo ako tlačítko "zobraziť celý", tak by si to veru takto zobrazovať nemohol. Prípadne mohol, pri vhodnej štruktúre súboru komenty.txt. Tú ale nepoznáme, takže ťažko radiť.
Každopádne to ale určite nerob cez include, prečo to robíš cez include?
Ak by si tam chcel niečo ako tlačítko "zobraziť celý", tak by si to veru takto zobrazovať nemohol. Prípadne mohol, pri vhodnej štruktúre súboru komenty.txt. Tú ale nepoznáme, takže ťažko radiť.
Každopádne to ale určite nerob cez include, prečo to robíš cez include?
Tak mi môžeš prosim poradiť ako to dať inač ?
Ťažko, keď neviem ani čo chceš, ani neviem, ako tie komenty ukladáš (ako vyzerá súbor komenty.txt)
Pokiaľ ide o to include, použi radšej funkciu file_get_contents a z vkladaných komentov minimálne odstráň tagy (napr. funkciou strip_tags), inak ti tam budem môcť vložiť veci, ktoré tam určite nechceš.
Pokiaľ ide o to include, použi radšej funkciu file_get_contents a z vkladaných komentov minimálne odstráň tagy (napr. funkciou strip_tags), inak ti tam budem môcť vložiť veci, ktoré tam určite nechceš.
Proste potrebujem aby mi udaje ktore su uložene v textovom subore (uložia sa tam po zadaní komentára do formulára html) zobrazili na stránke napr v nejakom dive a aby som si cez width height obmedzil velkost okna v ktorom sa budu zobrazovať . no a ak už bude komentarov tolko že presiahnu div tak sa zobrazi ta posuvacia lišta a budu nižšie ak to posuniem
Divu s komentármi pridaj do css
Napr takto:
Ak chceš aj skrolovanie do strany aj hore-dolu, použi len overflow: auto; Ak chceš scrollbar viditeľný vždy (keď nebude treba, bude neaktívny), použi overflow: scroll;
overflow-y: auto;Kód: Vybrať všetko
<div style="width:300px; height:200px; overflow-y: auto"> vela textu </div>Re: PHP odkaz fwrite
Jj vdaka ide to no ešte si spomínal obmedzenie znakov ale mna by zaujimalo da sa obmedzit počet znakov v riadku ? napr dlhy text ale rozdeli na riadky
To vie vyriešiť div style="width...
jj a ešte poslednu vec ako spravit to aby som si oddelil Meno a Odkaz od Dalsieho Mena a odkazu medzerou ?
$subor = "komenty.txt";
$meno = $_POST['meno'];
$odkaz = $_POST['odkaz'];
$fp = fopen($subor, "a");
$data = "Meno: " .$meno. "<br> Odkaz: " .$odkaz. "<br>";
if($fp){
fwrite($fp,$data);
fclose($fp);
}Re: PHP odkaz fwrite
No tak ale toto už je trochu moc. Snáď nie je ťažké naformátovať si data tak, ako chceš.
Len si si istý, že to chceš oddelovať medzerou? Ako potom budeš z toho veďieť, kde končí odkaz a začína meno? Nijako.
Len si si istý, že to chceš oddelovať medzerou? Ako potom budeš z toho veďieť, kde končí odkaz a začína meno? Nijako.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
ono to nebude oddelené medzerou, ale reťazcom "<br> Meno: " 
ale súhlasím, je to na hovno
ale súhlasím, je to na hovno
pre TXT si vymysli napriklad strukturu, kde znak | ti bude oddelovat jednotlive parametre komentara ako datum,meno,text,ip. a || ti bude oddelovat jednotlive komentare.rajce112 napísal:Jj vdaka ide to no ešte si spomínal obmedzenie znakov ale mna by zaujimalo da sa obmedzit počet znakov v riadku ? napr dlhy text ale rozdeli na riadky
nove komentare ukladaj cez fopen(), fputs():
$subor = "text.txt"; // SÚBOR, KAM SA BUDE DOPÍSAŤ/PREPÍSAŤ
$text = "Bla bla bla.\n"; // TEXT, KTORÝ CHCEŠ DOPÍSAŤ/PREPÍSAŤ
// DOPISAT K SUBORU (NA KONIEC)
$file = fopen($subor, "a");
fputs($file, $text);
fclose($file);tiez si pozri funkciu wordwrap() na skratenie maximalnej dlzky slova. tiez skrat vsetky vstupy na tvoju pozaduvanu maximalnu dlzku.
pri vypise neincluduj subor. ale nacitaj si cely subor cez fopen() do stringu:
$subor = "text.txt";
$file = fopen($subor, "r");
$vypis = fread($file, filesize($subor));
fclose($file);
echo "$vypis\n";(array_reverse() na to pole ak chces vypisanie odkonca)
potom cyklom vypises to pole, a v cykle este porozdelujes jednotlive komentare po oddelovaci |.
poznamka. celkom dobre je vediet, ked sa ides hrat s TXT : "Types of Text Line Breaks - Line breaks in text are generally represented in three ways as either \r\n or as \n or \r. The first type of line break (\r\n) is usually created on a windows computer, the second (\n) on Linux and the third kind of line break (\r) on an Apple computer." // http://www.textfixer.com/tutorials/java ... breaks.php