zdravim vsetkych,
dostal som sa k problemu v mojej praci a potreboval by som pomoct.
potreboval by som aby z databazy vypisalo na stranku vsetky hodnoty okrem jednej.
uvediem priklad:
medzi ovocim mam jablka, hrusky, slivky, ceresne...
a potreboval by som aby na stranke vypisalo vsetky ovociny az na hrusky napriklad.
neviem ako to tam zadat aby to vypisalo vsetko okrem tych hrusiek.
najde sa tu dobra dusa ktora by mi poradila ako na to?
dakujem
PHP - vyraz "okrem"
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
neviem ci ti to pomoze..
http://stackoverflow.com/questions/9122 ... e-in-mysql
skus hladat v googli > mysql except
http://stackoverflow.com/questions/9122 ... e-in-mysql
skus hladat v googli > mysql except
-
audiotrack
VIP
najprv treba ujasniť čo znamená "všetky hodnoty". Ak to bereš ako stlpce tak to, čo ti napísal G0lDiER_
Ak sú to ale hodnoty jedného stlpca, tak cez klasickú where klauzulu (select stlpec from tabulka where stlpec != "hrusky"
except je na niečo trošku iné, to by si využil keby si tú hodnoty "hrusky" nevedel a musel ju najprv hladať
Ak sú to ale hodnoty jedného stlpca, tak cez klasickú where klauzulu (select stlpec from tabulka where stlpec != "hrusky"
except je na niečo trošku iné, to by si využil keby si tú hodnoty "hrusky" nevedel a musel ju najprv hladať
-
audiotrack
VIP
prikaz vypise vsetky timi 1. talianskej futbalovej ligy
ale ja potrebujem aby v profile danneho timu, pri odohratych zapasoch vypisalo iba timi s ktorymi danny tim hral napr.
ked si kliknem na stranke na polozku odohrate zapasy AC Milan tak mi tam vypise vsetky timi vratane AC Milan-a
a ja potrebujem dat tu podmienku alebo ako to nazvat aby vypisalo vsetky timi OKREM AC MILAN...
ale ja potrebujem aby v profile danneho timu, pri odohratych zapasoch vypisalo iba timi s ktorymi danny tim hral napr.
ked si kliknem na stranke na polozku odohrate zapasy AC Milan tak mi tam vypise vsetky timi vratane AC Milan-a
a ja potrebujem dat tu podmienku alebo ako to nazvat aby vypisalo vsetky timi OKREM AC MILAN...
-
audiotrack
VIP