nadzar vsetci...vopred dakujem za vsetky odpovede...doma na svoj pc som si nainstaloval balik wamp5(isto to poznate Apache+MySQL atd.)...chcem si na svojom pc na localhoste rozbehnut nejaky redakcny system pripadne forum,a budem v nom upravovat scripty a hrat sa s templatom a podobne...problem je v tom,ze musim tento redakcny system alebo forum nainstalovat...a nemam zadane ziadne udaje MySQL databazy...a neviem ani ako ich mam zadat...kamos mi radil ze cez phpMyAdmin ale som z toho jelen a on odisiel na dovolenku...ak by ste vedeli poradit bol by som vdacny...a mozete aj screeny pridat nejake...dik
ked ides do phpMyAdmin je pozadovane heslo? na 100% defaultne meno je root a ak je potrebne heslo tak tiez bude root, dufam ze vytvorit tabulku pomocou phpMyAdminu uz vies ci ani to nie?
a potom v tom browseri tam to uz dufam najdem...diky moc...a este to heslo root nefunguje nejak...skusal som aj nieco v tom PhpMyAdmine robit,nieco som nasiel ale nebolo to ono...stale mi nejaku chybu vyhodilo...
v adresáry mysql si nájdi súbor "config.inc.php" a tam si pohľadaj riadok:
"$cfg['Servers'][$i]['password'] = 'heslo';",
tak zistíš aké heslo tam máš, či tam máš vôbec nejaké, a samozrejme tu môžeš to heslo zmeniť, alebo úplne zrušiť,
ak tam bude toto:"$cfg['Servers'][$i]['password'] = '';" tak nie je žiadne heslo
diky za vsetko...mastermind mi poradil ze si mam nainstalovat xampp...tak som ho nainstaloval ale neviem ze ako si mozem prezerat tie php stranky...vo wampe bol taky priecinok www a tam som hadzal vsetko a mi to ukazalo na localhoste..ale v xamppe som nic take nevidel...pls help..