Piano (systém spoplatnenia webových stránok)
Re: Piano (systém spoplatnenia webových stránok)
Napíšem sám za seba. Na www.sme.sk nájdem raz za čas článok, ktorý ma zaujíma a chcem ho dočítať celý. Ak ma takto zaujmu 3-4 články v mesiaci, tak kvôli tomu sa mi predsa neoplatí si nejaké Piano platiť. Ak by takáto možnosť rozšírenia neexistovalola, určite by som to oželel a na článok by som sa vykašlal.
napada ma paralela s neplatenim za MHD z vedlajsej temy
"ved MHD chodim zdarma len 4x do mesiaca, to nemoze nikomu vadit"
Tak minimalne toto na mna neplati, za realne sluzby normalne platim (dokonca aj taky Netflix pri ktorom je to svojim sposobom nelegalne), ale davat 3 eura mesacne za to co produkuje SME ma nikto nedonuti. Ako som uz pisal skor, mne je jedno ci sa piano da obist alebo nie. Ak to momentalne nefunguje, tak ma to vyrazne neobmedzuje, ak funguje, tak si clanok pozriem hned.
takze ked je to pre mna vyhodne, tak to mozem spravit a ked to nejde, tak nevadi, ukradnem si nabuduce
super pristup
super pristup
To je tiez pekna blbost, co si napisal.. Mam moznost si v sme za par centov pozriet len jeden clanok, ktory chcem? nie. Ked chcem chodievat mhd 4x do mesiaca, kupim si 4 krat listok a nebudem si kupovat na cely mesiac.. Tam tato moznost aspon je, u piana nie. MHD je funkcna a pouzitelna a budes ju pouzivat, aj ked sa tlacis.. Ked je v sme jeden pouzitelny clanok, za ktory by som mile rad zaplatil, aby som ho rad videl, ale aj tak nemam inu moznost, ako proste furt platit ako idiot kazdy mesiac.. a plat to, hento, tamto, pre kazdu pi*ov*** si zariad mesacne predplatne.. vsak preco nie, ked to nebudem pouzivat.. chod do pi*i s tvojimi nazormi, stoja za hovno..beardie napísal:napada ma paralela s neplatenim za MHD z vedlajsej temy
jasne, takze kedze neexistuje moznost na prezretie jednoho clanku, tak si nezaplatis ziaden a vsetky "ukradnes"
daj este nejaku perlu
daj este nejaku perlu
tak tak, zaujimalo by ma, ci si naozaj za cely mesiac precitas iba tie 3-4 zaujimave clanky 
a to naozaj su 3 eura sku**** vysoka cena ?
a to naozaj su 3 eura sku**** vysoka cena ?
no, ano, dnes som za celu historiu nasiel druhy.. inak su tam fakt sracky, ktore si clovek najde aj inde.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
nejde o tie tri eura ako take, ale o nemoznost si za urcitu sumu kupit iba clanok, ktory ma zaujima. ja sa stretnem tak maximalne s dvoma mesacne. velmi dobry priklad s mhd. chcem ist raz kupim si jednorazovy, viem ze budem cestovat kazdy den kupim si mesacnik.
chcem jeden clanok kupim si ho, citam sme.sk casto kupim si mesacnik.
preco by som mal platit za nieco, co v podstate nevyuzijem len preto, aby som to mal legalne?
chcem jeden clanok kupim si ho, citam sme.sk casto kupim si mesacnik.
preco by som mal platit za nieco, co v podstate nevyuzijem len preto, aby som to mal legalne?
Pretoze takto to v biznise chodi. Chces, nechces, nechaj tak. Ani satelit ci kablovku nemas len s tymi programami, ktore pozeras. Ani mlieka si nekupis 8dc, lebo tolko vypijes a tie 2dc sa pokazia a vylejes ho. Ani mobil nekupujes taky, ze ked nepouzivas kalkulacku, kalendar a pdf prezerac, ze to nezaplatis. V pripade Piana to funguje obchodne, bud chces alebo nechces. Ak chces, zaplat za cely mesiac. Ak nechces, neplat, ale citas tretinu volnych clankov a dve tretiny zamknutych.
-
guess.whoo
Redeemer
vsak ja im nezazlievam podnikatelsky plan, ten je v poriadku. len vysvetlujem beardiemu, ze nie kazdemu vyhovuju pausalne platby a nie kazdy sa s tym len tak zmieri ako on
Co by si navrhol, aby jeden clanok stal 7 centov?
-
guess.whoo
Redeemer
napr. 10centov aby to bolo zaokruhlene, platba cez paypal...alebo si vybrat kolko clankov mesacne by si chcel mat odomknutych v nejakom bundle...napr. za euro 10 clankov, 50c 4 clanky a pod.
Su dve verzie.beardie napísal:jasne, takze kedze neexistuje moznost na prezretie jednoho clanku, tak si nezaplatis ziaden a vsetky "ukradnes"
- Nekupi si piano a ani clanky neukradne.
- Nekupi si piano a clanky ukradne
Ty si aky intelektuál. Ked idem štyri krát za mesiac mhd nekúpim si elektricenku ale lístky.beardie napísal:napada ma paralela s neplatenim za MHD z vedlajsej temy
Existujú nejaké webby kde sa dajú nájsť piano články? Myslím bez platenia
Nepijano, pozri jednu-dve stranky dozadu v tejto teme.
tu nejde o nejake zmierenie sa s niecim, ja skratka nekradnem ani neodrbavamguess.whoo napísal:vsak ja im nezazlievam podnikatelsky plan, ten je v poriadku. len vysvetlujem beardiemu, ze nie kazdemu vyhovuju pausalne platby a nie kazdy sa s tym len tak zmieri ako on
je jedno ako si to sami pred sebou ospravedlnuju, moralne to nie je v poriadku
chyba ti tam 'd'wladas napísal:You are just use to it.
Dopravny Podnik Mesta SME taku moznost nedava, bud jazdis nacierno, alebo mozes do dopravneho prostriedku len nakuknut, alebo si kupis salinkartu a jazdis vo vsetkych linkachBlekota napísal:Ty si aky intelektuál. Ked idem štyri krát za mesiac mhd nekúpim si elektricenku ale lístky.
//edit:
guess.whoo napísal:preco by som mal platit za nieco, co v podstate nevyuzijem len preto, aby som to mal legalne?
wow, takto tupy "argument" som uz davno nepocul
kludne si chod nakradnut vsetko co vidis, ved naco sa k comukolvek dostat legalnou cestou, ze ano...
prave pre toto je Slovensko v takych srackach...
-
Michaelo
Hardcore addict
Vobec netreba Vyvojarsku verziu. Staci ist do rozsireni, a tam hore zapnut Rezim pre vyvojarov. Potom uz len das Nacitat rozbalene rozsirenieNoobsz DJ napísal:GothaR ak chceš obísť Piano, tak si nainštaluj Chrome, ale verziu pre vývojarov a natiahni si tú najnovšiu verziu nepijano. Keď budeš mať klasickú verziu Chrome, tak ti doplnok nepijano zablokuje.
Ja takto fungujem už cca 3 týždne a všetko je v poriadku a články všetky odomkne.
-
guess.whoo
Redeemer
a tipujem, ze volievas Fica ze
zrejme ta nikdy nenapadlo to, ze cim dalej tym viac veci je za nejaky poplatok aj ked byvali predtym zadarmo. nemam informaciu, ze by bolo SME vo financnych problemoch aby museli troma eurami spoplatnovat svoje clanky. slo to bezplatne v minulosti a teraz uz nie? zamyslel si sa preco to tak je? ocividne nie..kazdy sa chce len nahrabat a ked to tebe vyhovuje a poslusne zaplatis vsetko co od teba niekto vypyta tak si bud uplne blby, alebo sa mas tak dobre, ze to riesit nemusis
reagujes na mna?
nie som si isty, ci je to urazka, alebo nevedomost, ale odporucim ti sem-tam zavitat do sekcie politika

tipujem, ze volievas Fica ze
nie som si isty, ci je to urazka, alebo nevedomost, ale odporucim ti sem-tam zavitat do sekcie politika
to ta opravnuje kradnut ich?cim dalej tym viac veci je za nejaky poplatok
este existuje 3. variant, ci nan pridesked to tebe vyhovuje a poslusne zaplatis vsetko co od teba niekto vypyta tak si bud uplne blby, alebo sa mas tak dobre, ze to riesit nemusis