Pískajúce repráky
Pískajúce repráky
ZDrávim, moj problem je veľmi jednoduchý no o to otravnejši, repráky mi vydávajú nepríjemný vysokofrekvenčný piskot, kedysi to robilo len občas, teraz už tretí deň v kuse, zosilnie to, keď sa pridáva hlasitosť potenciometrom na repráku, takisto keď sa zapojí mikrofon to okamžite poskočí o par db, je to velmi otravné, keďže sa to prenáša aj do celého hovoru v skype, skúšal som aj vymeniť repráky za slúchadla a nepomohlo to, pískali tiež...neviete čo to je? a ako to odstrániť?
Re: Pískajúce repráky
To s tým mikrofónom je jasné - priama akustická vazba, nesmie byť nasmerovaný na repro. To ostatné pískanie - keď to reaguje na ovládač hlasitosti, tiež ide o vazbu. Akú - treba polaborovať.
práveže s mikrákom sa nejedná o akustickú väzbu, tú ako muzikant poznám, ide o to, že ak to práve píska(kedysi ako som písal len občasne) a je zároveň zapojený mikrofon, tak sa to pískanie okamžite zosilní bez ohladu na polohu mikrofónu a celkovu hlasitosť, teda aj keď je ovládač stiahnutý na minimum tak sa to rozpíska viacej...tiež ide o to, že sa objavuje viac menej bez príčiny, resp som na ňu zatial neprišiel, doteraz to po pár hodinách vypnutého PC prešlo, ale už to trvá tretí deň
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2011, 9:57)
ok, takisto to reaguje aj na zvyšovanie "Tone" ovládača
//autoeditácia príspevku (22 Mar 2011, 9:57)
ok, takisto to reaguje aj na zvyšovanie "Tone" ovládača
Dobre, ale píšeš, že po zapojeniu mikrofónu sa úroveň pískania zvýši, čiže zjavne príčinná súvislosť. Skús preveriť tie programy - čo si naposled robil pred posledným reštartom, kedy to bolo ešte v poriadku. Azda je to SW problém?
no áno, určite je to súvislosť
no veď to, že ničím nevybočuje stav počas pískania a pred ním, vždy sa jedná o bežnú prácu s PC nerobím ani žiadne komplikované veci s hudbou, grafikou, ani nehrám nejaké extra HW náročné hry...teraz to napríklad znova prestalo...ešte doplním, že to vždy začne až pri zapnutí PC nikdy nie v priebehu práce sním, čiže by som vylúčil rozne prehrievanie a pod...a často krát sa stávalo(povedal by som že vždy, ale nemám dsotatok štatisticky relevantných pokusov
) že to začalo keď sa počítač po velmi dlhej dobe neaktivity sám prepol do spánku a následne bol znova zapnutý
no veď to, že ničím nevybočuje stav počas pískania a pred ním, vždy sa jedná o bežnú prácu s PC nerobím ani žiadne komplikované veci s hudbou, grafikou, ani nehrám nejaké extra HW náročné hry...teraz to napríklad znova prestalo...ešte doplním, že to vždy začne až pri zapnutí PC nikdy nie v priebehu práce sním, čiže by som vylúčil rozne prehrievanie a pod...a často krát sa stávalo(povedal by som že vždy, ale nemám dsotatok štatisticky relevantných pokusov
aku znacku reprakov mas ?.....
tiez niekedy pocujem piskot v reprekoch (5.1 Logitech) dokonca popri tom piskote sami dotoho miesa neake zahranicne radio ale pocut to strasne potichu a ked pridam mechanicky volume na reprakoch tak sa to strati..... myslel som si ze to je chyba nekeho softwaru ale nakoniec som zistil ze to je HW chyba... ak ti hovori nieco jednoduche radio alebo kristalka ...jednoducho su tie repraky zle skonstruovane a nieco tam prima radio signal
ale neviem ci je aj tvoj problem 
tiez niekedy pocujem piskot v reprekoch (5.1 Logitech) dokonca popri tom piskote sami dotoho miesa neake zahranicne radio ale pocut to strasne potichu a ked pridam mechanicky volume na reprakoch tak sa to strati..... myslel som si ze to je chyba nekeho softwaru ale nakoniec som zistil ze to je HW chyba... ak ti hovori nieco jednoduche radio alebo kristalka ...jednoducho su tie repraky zle skonstruovane a nieco tam prima radio signal
značka je altec lansing, no nejedná sa o žiadne rádio zrejme aj pri vysokej hlasitosti je to furt len piskot frekvencie cca monoskopu v telke na stv2 po polnoci 
Keď sú odpojené repro od PC - nepíska,skús pripojiť iný zdroj signálu (nejaký player) - nepíska, chyba vo zvukovke,skus preinštalovať ovladače ZK,alebo inú ZK.