Plat PHP programatora

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
sharky-no
King
King
Používateľov profilový obrázok

Plat PHP programatora

Príspevok od používateľa sharky-no »

Nemam vela znamych v tomto obore, preto chcem vyuzit forum a skusit stastie ze ci niekto ma dajake informacie ohladom hodinovej mzdy PHP programatora dajme tomu s 2 rocnymi skusenostami na Slovensku v hlavnom meste.

Poznam jedneho co zaraba 6e/h v cistom take malej reklamke. Ako si cenia takychto ludi vacsie firmy, ktore sa uberaju tymto smerom?
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

Re: Plat PHP programatora

Príspevok od používateľa majogorbi »

PHP sa zacina uz aj pomalicky vytracat a nahradzaju ho nove jazyky takze ten plat velmi neporastie si myslim (moj osobny nazor) avsak vsade v tychto IT veciach ci uz je to nejaky programovaci jazyk, webdesign alebo networking, ak sa tomu venujes, bavi ta to a si sikovny tak urcite dokazes vybavit aj omnoho lepsi plat ako 6 eur ... to tak mozno na zaciatok tolko staci. Ja ked som chodil do prvaku na vysku v KE tak som pisal do Siemensu ci nemaju zaujem o brigadnika, vtedy sa mi typek ozval povedal mi ze by som robil nejake lahke skripty v C jazyku, na to som mu povedal ze v tom neviem velmi dobre robit a on mi povedal ze to nic naucis sa a dostanes cisteho na zaciatok 4 ecka ... podotykam, mal som 19 rokov, pomaly nic som nevedel robit a aj tka si myslim ze dost slusny plat :) v IT priemysle sa daju zarobit velke prachy, treba byt iba sikovny ;)
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

ja mam v cistom okolo 5,4 na hodinu Bratislava, ale na to o ake veci sa staram tak si zasluzim viac :/
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

A, ktoré že 'nové' jazyky nahrádzajú PHP?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

U "náš" papajú PHPčkári 10-30 e/h, v Rakúsku a Nemecku 20-50 e/h.

Zato taký Python Ti dá do 650 e/h :) [nemecko/rakúsko]. Takže väčšina "rádoby" firiem na Slovensku a v Bratislave Ti zaplatí do tých 10 e/h, viac len výnimočne. A nie, nie je to hodné tej mzdy, za toľko robia upratovačky v Rakúsku a Nemecku :)...

Roro - tutoka u susedov sa robí pomaly už len v Pythone a primárne v Djangu :)...to len bokom na Tvoju otázku...
sharky-no
King
King

tak 'nove' technologie neriesim, som student chcem si privyrobit a PHP je velmi lahka cesta pre mna (kedze v tom uz nejaku dobu klusem). Samozrejme ze po skole sa tomuto asi venovat nebudem a pojdem svojim smerom priemyselnej informatiky a PLC.

Prave sa aj ja rozhodujem ze ci ostanem v mojej praci alebo pojdem niekam inam, a tak by som chcel mat nejaku predstavu o tom co mozem ocakavat (resp. ci nie som v mojej praci krmeny nejakymi kalerabmi o platoch inych koderov, alebo ze ci mam pretrpet blbu organizaciu ale s dobrym platom)
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Dobrá organizácia a blbý plat je vždy lepšia ako blbá organizácia a dobrý plat.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

weroro napísal:A, ktoré že 'nové' jazyky nahrádzajú PHP?
python - Django
ruby - Ruby on rails
Dnes uz vsetko bezi na nejakom frameworku.

Ale k povodnej otazke, momntalne su PHP-ckari dost ziadany ako to bude o par rokov tazko povedat.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Python je odkedy novy jazyk? V pythone som sa ucil programovat skor nez v PHP a to uz bude aj cez 10 rokov. Ruby tiez nie je nejaka novinka, webove appky sa v nom robia uz niekolko rokov.

Kazdopadne PHPckari budu ziadani stale, kedze PHP vyvoj stoji relativne malo oproti inym technologiam, ktore su jednak zlozitejsie, komplexnejsie a niekedy aj narocnejsie na HW (napriklad rails).
sharky-no
King
King

TommyHot ty si sa tu prezentoval ako clovek co takychto ludi zamestnava. Kolko by si dal PHP koderovi s 2 rocnou praxou ? (samozrejme ziadny lepic kodov, ale normalne rozmyslajuci informatik)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sharky malokto ti dopredu povie, kolko ti zaplati :) zamestnanec si vypyta a zamestnavatel to bud odklepne, alebo znizi..

Co je 2 rocna prax? kolko realnych projektov? V time? Sam? Iba PHP, alebo aj ine veci? Aj navrh riesenia? Lebo 2 roky praxe moze kludne znamenat, ze koder sedel 2 roky za compom z toho 3 mesiace bol na skoleni, 1 rok presedel za facebookom a ten zbytok nieco naprogramoval. Takze skus specifikovat co su u teba 2 roky praxe (ake realne skusenosti) a potom ti poviem kde je maximum co som ochotny na slovensku zaplatit. Samozrejme zavisi aj od toho ci ide o dohodu/zivnost, alebo TPP?

Ja okrem firmy robim aj pre banku (frontend developer - jquery/backbone) a mam v cistom nieco malo cez 6 eciek/hod a to ta firma riesi pre banku zakazky za radovo statisice eur :) cena mojej prace je tak 40e/hod, takze otazne je, kde sa strati zvysok? :) cize zalezi aj od toho ake ma firma rezijne naklady atd.

My sme mala firma, ktora riesi zakazky v rozpati par tisic az par desattisic eur, cize ako PHP dohodar viac ako 8-10e/hod u nas urcite nedostanes. Aj tak nerad platim od hodiny, ale radsej od konkretnej zakazky, kedze ak sa plati od hodiny, tak zamestnanci sa zvycajne zvyknu zajeba**** :)
sharky-no
King
King

Tak v podstate si odpovedal :)

upresnovat ti to teda ani nemusim, ale myslel som takeho normalneho programatora, ktory na sebe pracuje tie 2 roky a dokaze spravit komplet webku (teda aj html,jquery a pod.)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

uvažoval si už aj nad tým, že by si robil ako freelancer? či si zmagorený dnešným systémom a silou mocou sa chceš zamestnať?
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

lenze ako freelancer musis mat klientov
sharky-no
King
King

uvazoval, sledujem webtrh, ale realne sa mi este nikto neozval odtial, lebo tam nemam referencie od uzivatelov, a robit projekty zadarmo len kvoli referencii na portali sa mi fakt nechce.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

nemusis mat od uzivatelov, staci ked si na svoj web hodis svoje portfolio a neexistuje len webtrh... odkade si ? kamos tusim zhana programatora do firmy ale to neviem, kedze si student, on by asi skor niekoho na dlhodobejsie..ak chces, mozem sa ti popytat, uz som zohnal zakazky na take veci ako je plnenie eshopu, pisanie clankov alebo prekladanie a programatorov myslim zhanaju v jednom kuse ;)
ropman napísal:lenze ako freelancer musis mat klientov
aj tvoj nadriadeny musi mat klientov, akurat je otazka ci mu das viac ako 50% za to, ze ti zozenie klienta...alebo tvoj nadriadeny je sam klient, ale to aj ked si freelancer su tvoji klienti v podstate tvoji nadriadeny..
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

uplink napísal:Zato taký Python Ti dá do 650 e/h :) [nemecko/rakúsko].
Nemáš tam jednu nulu naviac? :shock:
Ak nie, ihneď si namiesto C dám predmet Python :D

// Len pre uplnost, ako su na tom platy pre C/C++, C# a Java?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tiez si myslim, ze je to trochu dost prestrelene aj na nemecko. 104 000 mesacne pre pythonistu je bullshit.

C/C++ v priemere zarabaju viac, java/C# podstatne menej.
majogorbi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa majogorbi »

weroro napísal:A, ktoré že 'nové' jazyky nahrádzajú PHP?
no si pozri nove stranky co sa dnes robia, ci pouzivaju este php alebo uz nieco ine napr. asp.net ... staci sa ti pozriet na koncovky ... ci tam mas .php alebo uz .aspx ;) ... to mas tak ako s jazykom C ... vela sa dnes este pouziva no uz pomalicky viac sa pouziva C# ;)
Ovecka
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Ovecka »

Bullshit, co to trepes ? :D asp.net je Microsoft , to ako keby si povedal ze pouzivas nokiu ale ostatni prechadzaju na sony ericsson lebo ten je novsi ...
a plus to je framework co nemozes porovnat,
Napísať odpoveď