Platba na dobierku

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
2dEv2
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Platba na dobierku

Príspevok od používateľa 2dEv2 »

Dobry den, chcel by som sa opytat ako dlho asi trva kym mi pridu peniaze z platby na dobierku. Berme to tak ze by som to v pondelok poslal prvou triedou (1 den), za kolko by mi asi prisli peniaze teda... ako mi pridu? Viete je to prvy krat co nieco takto posielam tak ma to zaujma... :) dakujem
rados915
Guru
Guru

Re: Platba na dobierku

Príspevok od používateľa rados915 »

Asi 2 dni (niekedy 3) odo dňa, kedy to preberie príjemca (samozrejme je to viac, ak je víkend). Teda nezáleží, kedy to ty pošleš, ale kedy to on preberie a zaplatí. Teraz si už nepamätám, koľko dní to zostane na pošte, ak by to neprebral (tuším ale 14 dní).

// A ako? Záleží na tebe. Môžeš si to nechať poslať na účet, potom treba vyplniť Poštový poukaz na účet alebo ti príde domov šek, ktorý si necháš vyplatiť na pošte (Poštový poukaz na adresu). Ja by som ti doporučil na účet, keďže za to si teta na pošte vypýta menej :) Teda aspoň mňa to stojí menej, keď si to nechám poslať na účet, ako na adresu. Ale ak nemáš účet, tak na adresu.

Inak pri vypĺňaní toho poukazu si daj pozor na Odosielateľa a Adresáta, keďže tam je to naopak ako pri vypĺňaní Podacieho lístka. Odosielateľ je ten, ktorý ti má zaplatiť a ty si Adresát, ktorému prídu peniaze. Ale to ti na pošte poradia keby niečo.
pinco
Darca
Darca

Re: Platba na dobierku

Príspevok od používateľa pinco »

Štandardná doba uloženia zásielky na pošte je 18 dní.

Vraj si to môže odosielateľ zmeniť na pošte pri odosielaní zásielky, teda môže uviesť len kratšiu dobu, nie však dlhšiu, ako je tých 18 dní. Toto neviem povedať s určitosťou, vraj to jeden známy takto spravil a pošta to akceptovala.
Napísať odpoveď