Plavanie so zralokom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
pryja
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Plavanie so zralokom

Príspevok od používateľa pryja »

Videla som uz viac dokumentov a videi a je to urcite lepsi zazitok, ako skok s padakom alebo bungee. Vraj staci dat zralokovi vo vode najavo, kto je tu panom, nebat sa, aby sa nezvysil pulz, lebo zralok okamzite vyciti strach a po cely cas byt otoceny k nemu tvarou, pozerat mu priamo do oci, co ho zmetie, lebo je zvyknuty, ze vsetko ostatne od neho uteka najrychlejsie, ako vie. Mal by niekto odvahu si to vyskusat? Popripade v zeleznej klietke. Myslim, ze to je celkom realne niekde v atlantiku v ramci dovolenky :)

Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Plavanie so zralokom

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Takto, asi to vyzneje gerojsky...kym by to nebol great white shark, a siel by som do vody s niekym kto k nim chodi bezne, tak by som to skusil asi, no nemohlo by to byt 5 metrove hovado, ako vo videu :D

Hned som si spomenul na jedneho fotografa, ktory fotil potapaca so zralokom :)
http://www.fotoaparat.cz/index.php?r=25 ... &gal=photo
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ja som zase videl dokument, v ktorom bol tiez nejaky vedec, ktory so zralokmi pracuje dlhe roky a snazi sa ludom ukazat, ze je to len fama vytvorena mediami, ze zraloci su stroje na zabijanie...myslim, ze to bolo v ramci sharkmonth na discovery...a akurat ked ho natacali pre discovery, tak mu jeden zralok odhryzol riadny kus stehna... :D

a tiez som videl dokument o rodinke surferov, ktori tiez zhodne tvrdili, ze zraloky su neskodne...chodia surfovat do oblasti, kde raz do mesiaca za rok, sa zhromazduje velke mnozstvo zralokov...no a viete ako vyzerala ta rodinka ? otec nemal ruku, synovi chybala polovica dlane a prsty na jednej nohe a dcera mala dost skaredu jednu nohu, lebo jej zralok vyhryzol litko a museli jej tam transplantovat cast masa a koze...

takze na co zbytocne riskovat...ja by som si isiel radsej zaplavat s delfinmi...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

tak toto by som urcite nevyskusal pokial by som nevedel vsetko o tom tvorovi :D Teda tym chcem povedat, ze moje znalosti o zralokoch su asi take ako keby som si sadol na superbike prvy krat v zivote a skusal co to da ...
No inak to s tym pulzom neviem :D v tom pripade by som to so skokom s padakom alebo bungee neporovnaval :lol:
A co ty - dala by si sa na to?
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Nikdy. Tak na toto by som sa v živote nedal. Možno v železnej klietke ale len tak voľne nikdy. A chcel by som vidieť toho človeka, ktorý by sa nebál vojsť ku žralokovi - bez toho aby sa mu zvíšil pulz. Toto hocikto zvládnuť nemôže. Na to treba kus tréning si myslím...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

Na toto by som sa nedal nahovoriť. Pred tými zvieratami mám obrovský rešpekt (vydržali tu bez výraznejšej evolučnej zmeny už setsakra dlho).
qwerty-xyz

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

so zralokmi? no jasneeeee, ked moj potapacsky oblek bude mat taku odolnost voci poskodeniu ako nanooblek v crysis, tak potom hej, ... inak ani bohovi. by som mohol srat s takym dacim byt vo vode.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

ephramko napísal:a tiez som videl dokument o rodinke surferov, ktori tiez zhodne tvrdili, ze zraloky su neskodne...chodia surfovat do oblasti, kde raz do mesiaca za rok, sa zhromazduje velke mnozstvo zralokov...no a viete ako vyzerala ta rodinka ? otec nemal ruku, synovi chybala polovica dlane a prsty na jednej nohe a dcera mala dost skaredu jednu nohu, lebo jej zralok vyhryzol litko a museli jej tam transplantovat cast masa a koze...
Vraj je dokazane, ze zraloky preto tak casto utocia na surfistov, lebo ked lezia na surfe na hladine, tak im pripominaju tvarom surfu rybu a hohy a ruky vyzeraju ako plutvy a preto automaticky utocia, kedze ryby su ich prirodzena potrava.

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2010, 8:07)
meffisto napísal:tak toto by som urcite nevyskusal pokial by som nevedel vsetko o tom tvorovi :D Teda tym chcem povedat, ze moje znalosti o zralokoch su asi take ako keby som si sadol na superbike prvy krat v zivote a skusal co to da ...
No inak to s tym pulzom neviem :D v tom pripade by som to so skokom s padakom alebo bungee neporovnaval :lol:
A co ty - dala by si sa na to?
V sklenenej alebo zeleznej klietke urcite :) Popripade takeho mega 6 metroveho zraloka pozorovat z lode, ako plava okolo a keby sa parkrat vystrcil z vody a vyceril zuby, to by tiez stalo za to.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

pryja napísal:Vraj je dokazane, ze zraloky preto tak casto utocia na surfistov, lebo ked lezia na surfe na hladine, tak im pripominaju tvarom surfu rybu a hohy a ruky vyzeraju ako plutvy a preto automaticky utocia, kedze ryby su ich prirodzena potrava.
ja som zas videl dokument, kde za loďou ťahali nejakú handru a riasy či čo to bolo a žralok sa na to aj tak vrhol.
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

tak aj ta handra moze vyzerat ako ryba...
ale do tohoto by som urcite nesiel, neviem ci tomu zvieratu nejak neprepne a staci ked zahryzne raz a do smrti som mrzak, uz len to samotne video vzbudzovalo respekt ... a ono sa lahko povie, ze dat mu najavo kto je pan a nebat sa :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ale to s tym surferom, ze vyzera ako tulen a to ich pritahuje, je len teoria...to by zraloci rocne nesposobili desiatku napadnuti po celom svete, ale rocne by bolo niekolko tisicok mrtvych, keby zralok okamzite isiel po surferovi, lebo si mysli, ze je to chory tulen...

zraloky su dost nevyspytatelne...ale zatial co sa nam o nich podarilo zistit je, ze su pomerne dost zvedave, co je sposobene vysokou hladinou testosteronu v krvi, zralok ma negativny vztlak, kedze ma ten organ na vyrovnavanie naplneny olejovitou tekutinou a nie vzduchom ako ine ryby...takze zralok musi neustale plavat, tym spaluje vela energie a musi vela zrat a na to ma tu vysoku hladinu hormonov, lebo ho to nuti stale skumat nove veci a hladat potravu...
tiez sa zistilo, ze zralok pokial nevie "co to je" tak do toho dost jemne zahryzne a vyskusa to...je to ale take ochutnanie a nie napadnutie...ale pravdou je, ze aj taketo ochutnanie aj maleho zraloka dokaze cloveku sposobit smrtelne zranenia...po tomto ochutnani vas zralok hned pusti...
zraloky maju "6.zmysel" v tom, ze vedia vnimat elektromagneticke vlny objektov vo vode a castokrat sa stava, ze napadnu ludi, ktori maju kameru alebo nejaky pristroj, lebo tie vydavaju na zralocie pomery nezvycajne vysoke EMG vlny a to ich pritahuje, aby zralok zistil, ze co to je...no a ako to zisti? tak ze priplava a zase zahryzne...

no a pokial sa vas rozhodol napadnut zralok, tak ste videli, ze to clovek nema ani sancu...ked ten tvor dokaze vyvinut rychlost niekolko desiatok kilometrov za stotiny sekundy...zaroven vazi niekolko sto kil...a ma 3 rady zubov ostrych ako noze...no a pokial by aj niekto z vas mal stastie na mensieho zraloka a menej sikovneho, tak vraj zabera ked ho pichnete do oka...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Ze vraj pomaha aj odstrkavanie ho do nosa...alebo buchnutie po nose. Inac ako zviera, je zralok celkom pekne, a velmi zaujimave pre mna. Nemam rad ked ludia pisu kadejake bludy ake to je monstrum a bla bla bla...proste zralok je vo vode doma, ked mu tam niekto pojde, tak ho zabije, a potom sa pise ze to je killing machine.
Raz som cital v National Geographic myslim, o jednom chlapovi, z Cape Town z Juznej Afriky, ktory sa cely zivot venuje great white sharks, a chodi sa k nim potapat, a tiez vravel, ze su bezpecne pokial clovek vie ako na nich....cely zivot ho nenapadol zralok, je stale zivy, ma vsetky koncatiny a je s nimi snad kazdy den. Fakt asi zalezi na cloveku, dokazat ovladat svoj mozog a telo skoro na plno.
qwerty-xyz

:lol: ze elektromagneticke vlny hej? a do novej namornej miny sa preco nepokusa zahryznut ? aspon za pokus by to stalo, .... mrtvy zralok, dobry zralok, ..... a kto chce byt humanitarny ako Lubos, ten len potvrdzuje iste veci, .... to mate ako v tych spravach ked lesnik prehlasi ze medvede neutocia a v zapati zaber ako ma nejaky ujo rozflakany ksicht na mraky, lebo mu dal macik facku. :? Alebo ludi dokusanych od zraloka a expert zase prehlasuje ze zraloky neutocia, UTOCIA VSETCI A VSETKO, a preto to treba preventivne odstrelit alebo uzavriet tak aby sa to k cloveku ani len omylom nepriblizilo, a kto s tym nesuhlasi ten asi este v gatiach nasrate nemal . . . .
a take ked tu nejaka slecna prehlasi zeby isla zaplavat so zralokom uz ju CHCEM VIDIET, zena, co ked zbada pavuka alebo mys tak jaci ako salena, . . . .
cest a slava vynimkam, ale kto chce riskovat zdravie a zivot len pre taku hovadinu tak to sa mu vyslovene cudujem. Aj vycvicene zvierata zautocia, hladajte si na nete videjka, krasne, .... uzas, uplne ze romantika ako to trha cvicitelov na kusy, ci uz levik je tam, alebo macik az moc pritulny alebo PSY, hocico!!!
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Chlape ja neviem čo si ty za podivína ale mam silne podozrenie že tvoji rodičia su surodenci
qwerty-xyz

jukel napísal:Chlape ja neviem čo si ty za podivína ale mam silne podozrenie že tvoji rodičia su surodenci
:wink: nesu, smola, a podivin? mam ti tu kopcit linky na odkazy? ty si videl nejake pritulnee zvieratko aj niekde inde ako v telke, zoo, alebo puskohlade? lebo ked nie tak asi nevies o com tu melem nie? mame tu temu co by si robil ked stretnes macika v lese, a ked stretnes zraloka vo vode? to je fuk ci je s tebou potapac alebo ne, ked zralokovi prepne si na dva kusy aj ty aj ten potapac. tak isto aj medvedovi, diviakovi, levovi a kadejakej potvore .... :roll: nebud debil, ..... a nehraj sa na geroja, od lesnikov som pocul kopec hrdinskych reci, ja by som bol tiez hrdina s gulovnicou a 5timi poloplastami v puske na chrbte .... tak isto aj so zralokom, by som bol v bezpeci keby ho mal niekto na muske . . .

//autoeditácia príspevku (19 Okt 2010, 17:25)
Lub0$ napísal:Ze vraj pomaha aj odstrkavanie ho do nosa...alebo buchnutie po nose. Inac ako zviera, je zralok celkom pekne, a velmi zaujimave pre mna. Nemam rad ked ludia pisu kadejake bludy ake to je monstrum a bla bla bla...proste zralok je vo vode doma, ked mu tam niekto pojde, tak ho zabije, a potom sa pise ze to je killing machine.
Raz som cital v National Geographic myslim, o jednom chlapovi, z Cape Town z Juznej Afriky, ktory sa cely zivot venuje great white sharks, a chodi sa k nim potapat, a tiez vravel, ze su bezpecne pokial clovek vie ako na nich....cely zivot ho nenapadol zralok, je stale zivy, ma vsetky koncatiny a je s nimi snad kazdy den. Fakt asi zalezi na cloveku, dokazat ovladat svoj mozog a telo skoro na plno.
no jak ten co so zvieratkami furt robil behal a bol furt na spektre az potom bol moc pritulny k raji, a ona ho asi nechcela tak mu to praskla rovno do srdca. . . .bohuzial. :smt059 tak sito ako ten survival psychopat co tam zerie hady a moci do ich koze, ten tiez raz skonci, raz sa smykne, spadne, alebo ho nieco uzra a chcipne, lebo osud sa pokusat donekonecna neda .....
to mas presne ako s ruskou ruletou, tiez ti revolver raz vystreli....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

ty si riadny primitiv, ked zastavas nazor, ze vsetko co ta moze napadnut mame vystrielat a znicit...treba vediet ako sa ten tvor sprava, pochopit ho a potom sa ti nic nemoze stat...rovnako je to s medvedmi, medvede su velmi plache, ludia nemaju co liezt do hory na ich uzemie, ked ma medvedica mlade...no a potom sa casto stane, ze medvedica napadne nejakeho hubara alebo oberaca cucoriedok, lebo mala blizko mladata a vtedy si ich medvedica brani za kazdu cenu...
a kedze vystupenie v cirkuse povazujem za trapenie zvierat, tak toho leva co odtrhol ruky "krotitelovi" mozem len a len pochvalit...
zraloky robia to iste, oceany su ich teritorium na ktorom si hladaju potravu, z evolucneho hladiska pre nich clovek nie je potrava, pretoze clovek sa vo vode nikdy nevyskytoval, preto ked zbadaju cloveka tak prirodzene chcu preskumat co to je a to robia takym sposobom ako som opisoval vyssie...a niektore jedince sa rozhodnu cloveka aj napadnut...primarne ale plati, ze zralok cloveka nepoklada za potravu...to by za rok nebolo par napadnuti ale desiatkytisic mrtvych...
qwerty-xyz

ephramko napísal:ty si riadny primitiv, ked zastavas nazor, ze vsetko co ta moze napadnut mame vystrielat a znicit...treba vediet ako sa ten tvor sprava, pochopit ho a potom sa ti nic nemoze stat...rovnako je to s medvedmi, medvede su velmi plache, ludia nemaju co liezt do hory na ich uzemie, ked ma medvedica mlade...no a potom sa casto stane, ze medvedica napadne nejakeho hubara alebo oberaca cucoriedok, lebo mala blizko mladata a vtedy si ich medvedica brani za kazdu cenu...
a kedze vystupenie v cirkuse povazujem za trapenie zvierat, tak toho leva co odtrhol ruky "krotitelovi" mozem len a len pochvalit...
zraloky robia to iste, oceany su ich teritorium na ktorom si hladaju potravu, z evolucneho hladiska pre nich clovek nie je potrava, pretoze clovek sa vo vode nikdy nevyskytoval, preto ked zbadaju cloveka tak prirodzene chcu preskumat co to je a to robia takym sposobom ako som opisoval vyssie...a niektore jedince sa rozhodnu cloveka aj napadnut...primarne ale plati, ze zralok cloveka nepoklada za potravu...to by za rok nebolo par napadnuti ale desiatkytisic mrtvych...
:-D ja som debil? sa pozri na seba co pises!!!! medvede lezu do mesta ku kontajnerom, a dobijaju sa do chat!!! vobec nemusis chodit do lesa a mas medveda za oknom!!! chces linky? ci nebudes debil a najdes si to sam? ....
:lol: :lol: :lol: :lol: sa spamataj, cloveku ako si ty by som v zivote nepodal pomocnu ruku keby ho napadlo zviera, iba by som krical, musis vediet ako na nho, nedaj sa!!!! ..... pochop ho!!!
--- a keby si to nahodou prezil tak by ti to mozno doslo. to vies, po facke od medveda vela ludom dochadza ze zas az taky plachy a nevinny neni....
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

a myslis, ze koho je chyba ked medved zere jedlo z kontajnera ? a dobija sa do chaty v lese ?
tvoju pomocnu ruku, mna moze maximalne napadnut nejaky pitbul vycviceny holohlavym idiotom...
qwerty-xyz

ephramko napísal:a myslis, ze koho je chyba ked medved zere jedlo z kontajnera ? a dobija sa do chaty v lese ?
tvoju pomocnu ruku, mna moze maximalne napadnut nejaky pitbul vycviceny holohlavym idiotom...
:D chyba je to medveda, co ja zato mozem ze lezie do kontajnera? ja ho tam nenutim ist......
to ze je on lenivy a nechce sa mu po lese zhanat veci a pride radsej do supermarketu v kontajneri je len a len jeho problem, ....
tak isto aj ako zralok, no mna je hovno potom ci je on zvedavy alebo nie, daco spravi BEM ho do hlavy, ... neohrozim seba ani nikoho ineho len preto ze zvieratko nejake nieco chcelo ochutnat ....
mas kopec utokov zvierat na ludi, a kopec nevysvetlitelnych
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

skoda reci s tebou...ocean je uzemie zraloka, keby ta napadol, tak pomaly nestihnes ani zakricat o pomoc...nie este robit "bem do hlavy zralokovi"...je to rovnake ako keby zrazu vysli zraloci na zem, tiez by ich ludia hned ubili aj holymi rukami...

no ale ako vidim, ty si naozaj silne chapavy a empaticky tvor...ty bem do hlavy...nevysvetlene utoky sa odohravaju len v myslias takych primitivov ako si ty...
Napísať odpoveď