Plazma alebo LED?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Beast34
Amateur
Amateur

Re: Plazma alebo LED?

Príspevok od používateľa Beast34 »

Tak teda znovu otravujem, uz som z toho zmagoreny a sam neviem do coho investovat... co by ste si vybrali:

PANASONIC VIERA TX-P46S20E (full hd, cca 700eur)

alebo

LG 50PK350 (full hd, cca 600eur)

Nejak ma v obchode prehovarali na Panasonic, samozrejme na G-ckovu radu no to je mimo mojich financnych moznosti... nieco som cital ze aj ten model co som daval vyssie S20E by nemal byt zly.. ide mi o to ci je obrazovo kvalitnejsi ako ten LG a ci stoji za to tych 100 eur navyse (a mensia uhlopriecka).

Bol som dnes v obchode omrknut to LG ale mali iba nizsi model 50PJ350, pozeral som dvb-t akoze obraz bol dost v pohode ale na inom panasonicu sa mi zdal este taky plynulejsi alebo "rychlejsi" ci ako to nazvat.. dalej mi predajca vravel ze ten LG PK350 bude na tom obrazovo podobne ako tento PJ 350 a ze radsej panasonic lebo ma vraj prirodzenejsie farby, nizsiu spotrebu, a vraj ten LG nema 600hz frekvenciu ze je to tam nejak "dopocitane" aby bolo.. co vy na to?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Dnes je to všade iba dopočítavané - 200, 400, 600 Hz - v to dopočíta medzi dve vysielane snímky dalšie.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Michaelo105 napísal: to dopočíta medzi dve vysielane snímky dalšie.
To nie je tak celkom pravda. Toto plati pre LCD, u plazmy sa žiadne snimky nedopočitavaju, tam je to niečo uplne ine.
Beast34
Amateur
Amateur

Tak dnes som bol v jednej predajni kde bol velmi ochotny predavac a mali tam aj LG 50PK350 (full hd) a Panasonic Viera P50X20E (hd ready).. poukazoval mi ich a nakolko som si so sebou doniesol aj dvd disky (o ktorych pozeranie mi ide primarne) tak mi tam zapojil aj prehravac a mohol som si to pozret... zistil som asi nasledovne veci:
- ten Panasonic mal obraz krajsi a bol menej kockaty (vraj je to preto lebo ten LG je full hd a jendoducho tam dvd bude vyzerat horsie ako na hd ready modely a taktiez ze ten panasonic ma kvalitnejsi panel)
- Panasonic zobrazoval ako keby viacej odtienov ciernej pri scenach na dvd, to znamena ze na tom LG PK350 ako keby ta cierna splyvala do seba, jednoducho ked bolo viacej tmavych veci pri sebe tak sa viac "zlievali" dokopy (predavac vravel ze ten panasonic ma vierohodnojsie zobrazovanie farieb)
- dokonca aj dvb-t signal bol o cosi lepsi pri tom panasonicu ktory ma rozlisenie len 1024x768 (vraj nekvalitne digi tv by bolo na fullhd modely este horsie ako na hd ready)
- rozdiel v obraze (panasonic hd, lg fullhd) bolo vidiet aj v statickom dvd menu kde na hd ready bolo menu krajsie, hladsie a na fullhd LG bolo podstatne kockatejsie

Na zaklade tychto zisteni to vidim asi tak ze pre mna je uplne zbytocne kupovat fullhd televizor nakolko ho urcite nevyuzijem (blue ray zatial nemam) a na skylink ktory planujem mi staci uplne iba HD. Inak sam predavac ma ten konkretny model panasonicu doma (ale to povedal az potom, nechcel byt zaujaty). Nemyslim ze by ma chcel nejak oblbnut pretoze ten panasonic je lacnejsi od toho LG

Mam este dve otazocky:
1. aky je rozdiel medzi Panasonicom, radou X20E a S20E? co je novsie, vyssie, resp. lepsie riesenie? (vravel ze ten x20 nema neopdp - niekde som cital ze x20 je vylepsena g10 a ze teda uz ma neopdp, predavac vravel ze nema)
2. neviem aku uhlopriecku kupit pozeram tv z 3m (chlapik vravel ze na taku vzdialenost je lepsia 42 uhlopriecka a nie 50 (a vraj aj obraz bude o cosi krajsi na tej mensej uhlopriecke lebo ze tie pixely su tam potom mensie ci ako to povedal, inak on sam ma 50 ale ma telku vyse 5m od kresla)?

Diky
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tlieskam tomu predavačovi. Taky sa najde malokedy. Väčšina totiž zvykne trepať bludy, len aby predali to čo chcu. Všetko čo vravel je pravda.

1. S20 je full hd a ma starši obrazovy procesor ako X20. X20 nemôže byť nastupcom G10, kedže ten je full HD a je to aj ina cenova a kvalitativna kategoria. Nastupcom G10 je G20. X20 nema neo pdp, to maju len full HD modely. Najnižši model, ktory ma neo pdp je spominany G20.
2. Ak HD ready, tak na 3 metre radšej menšiu uhlopriečku. I keď ani 50" nebude žiadna tragedia, ale tak ako ti vravel, bude tam viditeľny hrubši raster ako u 42".
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

Príspevok od používateľa pitbullko »

Ak mozem, rad prispejem mojou skusenostou. Mam plazmu od Panasonic cca rok. Model P46S10E - 117 cm, FULL HD. Cena bola presne 927 €.
Vzdialenost je max. do 2,5 m. Mam k nej pripojeny WD TV HD Media Player, Xbox 360.
S TV absolutna spokojnost, krasne farby jednoducho spokojnost.
Doteraz som pocul ak plazmu tak jedine Panasonic - s tym absolutne suhlasim, je to spicka.
LCD by som urcite nekupoval, v tejto cenovej kategorii a uz urcite nie LED ktore maju presytene presvetlene farby.
Keby sa mi to vratilo a mal by som dnes kupovat TV moja volba by bola jasna opat plazma. Jedina vec nad ktorou by som vahal by bola ci mam kupit FULL HD. Teraz mam FULL HD, teda neviem ci ma TV tak kvalitny procesor a algoritmy na dopocitavanie ale ked pustim HD Ready rozdiel je zanedbatelny az neviditelny. Nad 2,5 m urcite staci HD ready. Toto je moja skusenost s tymto TV :)
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

Taktiež mám plazmu Panasonic 107cm ale HD Ready, ku tomu kartu Skylink a myslím si že z diaľky 3m stačí HD ready, obraz je dosť dobrý a plazma takisto :)
Beast34
Amateur
Amateur

Dakujem Vam pani :)

Tak cim dalej som sa viacej uistil ze pojdem do Panasonicu (na zaciatku padol Samsung a uz som definitivne upustil aj od LG ked som videl priame porovnanie s Panasonicom v tej cenovej relacii dokonca este nizsej).

Takze som rozhodnuty pre model X20E len teraz mame doma problem ze ci 42 palcov alebo 50 palcov na vzdialenost max 3 metre.. bol som pozriet nejake filmy u kamarata ktory ma Samsunga 50 palcoveho mne sa to celkom pozdavalo ale rodicia (ktory budu pozerat viacej tv kedze ja len dvd pripadne hd divx) vraveli ze museli miestami behat ocami z lava do prava aby to vsetko videli ak mi rozumiete... (a maju pravdu)

tak to vypada ze to bude ta 42 palcova verzia.

Este mam jednu otazocku: Kde ma u nas servis Panasonic? Pytam sa preto lebo ak by sa vyskytla nejaka chyba resp. porucha ci by nebol problem so servisom? Pripadne ak ste niekto u nich nieco uz reklamovali alebo davali do servisu, ake su Vase skusenosti.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Zaleži kde byvaš. Autorizovany servis je v každom krajskom meste + par ďalšich.
Inak tu je zoznam servisov, odstavec Spotrebná elektronika: http://ishop.nay.sk/sk/services/centre/ ... sonic.html.
Alebo zaškrtni Televizory a zadaj si svoje (či najbližšie) väčšie mesto: http://www.panasonic.sk/html/sk_SK/Serv ... er_4182490
Beast34
Amateur
Amateur

Super! Diky za rychlu reakciu a uzitocne info. Najblizsi servis mam v Banskej Bystrici
pitbullko
Light Star
Light Star
Bydlisko: „Keby som bol postavený pred rozhodnutie medzi zbabelosťou a násilím, zvolil by som násilie“[Gandhi]

A 46" sa nerobi z tej X - kovej rady? Na velky TV si rychlo zvyknes :) . Ja mam 46" palcovy ako som pisal vyssie a mne sa zda uz moj TV teraz maly. Keby sa mi to vratilo veru by som rozmyslal na tou 50", pokial by tam nebol nejaky priepastny cenovy rozdiel. A myslim, ze to, ze by ste museli otacat hlavy z jednej strany na druhy aby ste zachytili celu obrazovku su troska prehnane obavy.
Ale je to moj subjektivny nazor, kazdemu vyhovuje nieco ine. Asi naj. postavit sa v predajni pred TV asi v takej vzdialenosti ako mas doma a chvilu sa pozerat pokial si oci nezvyknu a skusit si to. Mne sa zda 42" troska maly ale ako som pisal kazdemu vyhovuje nieco ine
Beast34
Amateur
Amateur

ahoj,
urcite je pravda ze si na vacsiu TV zvyknes, ako ja vravim ja by som zobral v pohode tu 50.. ale tak rodicia chcu radsej 42 (46 sa nerobi pokial viem) a cenovy rozdiel je medzi nimi 160eur.

Co sa tyka tej 50 ako vravim boli sme u kamarata (myslim vsetci aj rodicia) a oni maju taku istu obyvacku ako my takze som dokonca odmeral aj pozorovaciu vzdialenost a pozerali sme na tom dvd aj tv.. ta vzdialenost je nakoniec (aj u nas) len 2m80cm z najvzdialenejsieho miesta takze ked sa pozeralo na tu 50 fakt si nemal vsetko v zornom uhle (kraje obrazovky teda to co sa odohravalo na boku v scenach si nevidel ked si bol priamo zahladeny na stred musel si behat ocami z lava do prava)

edit: teda robi sa aj 46 ale tuto som ju nevidel nikde, inak uz som objednal 42x20e tak drzte palce nech to pride a nech to sluzi
Ryan Giggs
VIP
VIP

V 46" sa x20 nevyraba.
Beast34
Amateur
Amateur

aha no lebo mne vyhodilo zopar zahranicnych stranok kde bol aj model 46x20. Ale ako vravim uz je objednana 42"

Teraz ma napadlo. Ked mi tu plazmu predvadzal ten predavac vravel mi ze to ma v sebe aj nejaky rezim ktory dokaze opravit vypaleny pixel ak som to spravne pochopil. Jednoducho tam nieco zapol a sa tam menili v nejakych intervaloch farby ze vsetko bolo najprv biele, potom ja neviem asi cierne, cervene... myslim farba panela... Lenze teraz ked som pozeral do manualu od tej plazmy, ktory som si stiahol v pdf-ku na nete som tam ten rezim nikde nevidel (mozno som ho prehliadol). Ma ta plazma teda taku funkciu alebo tam on zapol nieco "servisne" alebo ako to nazvat?
pitbullko
Light Star
Light Star

Pocul som aj ja nieco o tom. Nejake vybielenie alebo nieco take pokial sa pamatam. Tiez by ma to zaujimalo. Ale na druhej strane to podla mna nieje potrebne. Mam plazmu plazmu skoro dva roky a ziadny defekt obrazu som nepostrehol, mozno keby si tam mal pusteny staticky obraz mozno potom...
Beast34
Amateur
Amateur

No kazdopadne by ma to zaujimalo lebo to vraj dokaze opravit vypaleny pixel.

Napadla ma dalsia otazka mozno trosku OT:

Doteraz som pozeraval len DVD a dnes som si stiahol HD film ale iba taky sample z jednej sceny Batman Begins. Pustal som to na notebooku a ten rozdiel oproti DVD je fakt obrovsky! Je to neskutocna krasa to HD (720p BD rip). Ide mi o to ze moje domace kino mi neprehra HD video vo formate MKV.. .chcem sa spytat viem to prekonvertovat nejak na HD Divx ci tym padom sa ta kvalita obrazu stade strati a je z toho klasicky divx? alebo to bude v takej kvalite len to nebude mkv ale avi alebo divx.

Pripadne ako viem prehrat ten mkv subor? Mohlo by sa to dat spravit tak ze prepojim notebook cez HDMI redukciu s plazmou a pustim to z notebooku? Ak ano ide mi aj o to aby som nemal zvuk z TV (stereo) ale z domaceho kina pekne v 5.1 (ten hd film je v 5.1) cize bude sa dat spravit aby zvuk isiel z kina (napr. navolit ze AUX, DI alebo Scart ako source?). Snad mi rozumiete. Prosim poradte lebo som sa fakt namotal na to HD (dvd asi zapadnu prachom :) )

edit: teraz som zistil ze mi domace kino neprehra ani DIVX HD ani MKV :) cize je tu len moznost nejak prepojit pc resp. notebook s plazmou (snad by to prehrala ta telka, mne chlapik vravel ze on si pusta mkv videa ale ma na to externy prehravac) ale ide mi o to aby mi nesiel zvuk stereo z TV ale 5.1 z domaceho kina.
pitbullko
Light Star
Light Star

http://www.alza.sk/western-digital-tv-live-d144536.htm
toto by si mal najlepsie, ja mam konkretne toto. na trhu je samozrejme velke mnozstvo inych alternativ. prehralo mi to zatial to vsetko cim so to doteraz nakrmil, vsetko mozne FULL HD. je to bezstarosti, ma to opticky vystup do dom. kina. a ake vystupy mas na notebooku? ja mam napr. na notebooku HDMI tak som skusal normalne cez HDMI ale to neslo, TV nevedel spracovat to rozlisenie, proste nebolo to pekne. Cez D-Sub to je o nicom kedze je to este analog. Ale ak mas nejake prachy naviac kup multimedialny prehravac a mas svaty pokoj...
Ryan Giggs
VIP
VIP

pitbull: I keď je multimedialny prehravač vyborna vec, kedže ma notebook, načo by ho kupoval? Zbytočne. Môže to pušťať priamo z noťasu.
Zvuk sa nikdy neťaha (nemal by) z TV, ale priamo zo zdroja. Inak zvuk pôjde z tv. Teda najlepšie je kino prepojiť priamo s notebookom. Zaleži však na tom, ake tam maš vystupy a ake vstupy na kine.
Beast34
Amateur
Amateur

no prave som pozrel na svoj notebook a neni tan takmer ziadny vystup (je to dost stary notebook uz ma 5 rokov) len vzadu nieco na monitor, dalej iba lan, usb.. take zakladne veci...

edit: prosim mohli by ste mi dat link na ten kabel co sluzi na to prepojenie myslim ten "otpical digital in".. neviem ktory je to kabel alebo ako vypada (neviem ani co presne by som mal pytat v predajni)

Vyzera to ze by som kupil ten prehravac, a hdd.. co uz su prachy navyse ale co uz ked ina moznost nie je... prepojil by som prehravac s plazmou cez hdmi a prepojil by som domace kino s tym prehravacom cez "optical audio" take mam na domacom kine (zatial nevyuzite)

edit 2: Ryan prosim ta co sa tyka tohto: "Teraz ma napadlo. Ked mi tu plazmu predvadzal ten predavac vravel mi ze to ma v sebe aj nejaky rezim ktory dokaze opravit vypaleny pixel ak som to spravne pochopil. Jednoducho tam nieco zapol a sa tam menili v nejakych intervaloch farby ze vsetko bolo najprv biele, potom ja neviem asi cierne, cervene... myslim farba panela... Lenze teraz ked som pozeral do manualu od tej plazmy, ktory som si stiahol v pdf-ku na nete som tam ten rezim nikde nevidel (mozno som ho prehliadol). Ma ta plazma teda taku funkciu alebo tam on zapol nieco "servisne" alebo ako to nazvat?" vies nieco o tom?
pitbullko
Light Star
Light Star

Napísať odpoveď