Plniace perá, atrament, ...

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Plniace perá, atrament, ...

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

na to vsetko, aka je doba vypoctovje techniky, tak pisem v praci celkom dost ... je milion roznych vychytavok a poznamkovych blokov a zdielanych "to-do" listov, ale este stale je lepsie napisat papierik a polozit na stol, vypocty a nakresy pre vlastnu potrebu si robit perom, pretoze na PC je to kostrbate a pod. ... plniace pero nemam, mam len nejaku lepsiu prepisku - je pomerne tazka, ale vyhovuje mi viac, ako lahke pera ... dobre pero si kupim, az ked budem robit niekde generala :-D :-D zatial si vystacim s prepiskou

... a este jedna vec ma odradza na plniacich perach ... urcite je to namakane viac, ako tie skolske, co si pamatame ako vybehove typy z doby komárov, ale vzdy som bol od tych pier zajeba**** ako prasa :-D :-D
jojinkho
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa jojinkho »

zelovoc: Tak ľaváci :) Nejdem tu obhajovať, že by ľavák mal mať atramentové pero za každú cenu, ale kľudne ho môže mať:
Jednak existujú rýchloschnúce atramenty a tu je zoznam 9 polôh ako može ľavák písať bez toho, že by sa zašpinil a nemusí mať ani rýchloschnúci atrament :
http://nibs.com/Left-hand%20writers.htm

//autoeditácia príspevku (10 Jún 2012, 11:58)
nordkapp_pb : To, že sa zašpiníš nie je hanba, aspoň ja to tak beriem :
599143_471988586150755_1339053711_n.jpg
Problém pri špinení je v tom, že potia sa ti ruky a keď si prejdeš po napísanom texte s mokrou rukou, atrament sa ti na ňu nalepí... No aj na to tu je dokumentačný atrament - jeho nezmyje nič.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Plniacim perom som pisal celu zakladku. Az sa spoluziaci cudovali :lol: no a potom ma to preslo. Tiez si pamatam ako som mal cele modre ruky od atramentu a ked som sa nudil cez hodinu tak som si kreslil po rukach sam.
Vtedy som vystriedal pier niekolko, niektore sa mi podarilo opotrebenim znicit ze boli polamane a tak. Vzdy po prichode zo skoly domov som si naplnil pero atramentom, aby som mal na dalsi den.
Potom este existovala taka vec ze "zmizik" ale ten som moc casto nemal lebo bol drahy a rychlo vyschol.
OliverPetrovič
Novice
Novice

Príspevok od používateľa OliverPetrovič »

Zdravim, kdeze to predavaju tie farebne atramenty? :D dokonca spominanych 200 odtienov? vie sem dat niekto prosim nejaky dobry link na obchod s tusmi a atramentami? Za prip odpoved dik.
Paragon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Paragon »

Tuše neviem, atramenty na : http://www.penshop.cz/

Pozri si najmä značku Diamine - veľký výber farieb.
MartinXVI
Novice
Novice

Príspevok od používateľa MartinXVI »

Ja som plniace pera a bombičky nenavidel, bohuzial nas tym nutili pisat na prvom stupni, hned ako sa dalo tak som presiel na večne pera.
Na strednej skole sa situacia opakovala - na technickom kresleni sme museli pouzivat centrograf s ktorymi sa lahko dali urobit škvrny na pauzaku a doslova tak znicit hodiny prace. Tak som sa nas*al a kupil centropeny roznych velkosti, aj ked nas za to ucitel trestal o stupen znizenou znamkou za pracu. Za ten usetreny cas a stres to stalo... a vykres vypadal omnoho lepsie.

Su veci ktore v zivote proste nepochopim... a nutenie ziakov pouzivat horsie/zastarale pomocky pri praci je jedna z nich.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

s tusovymi perami to bolo peklo aj v prvy semester na vyske. chlapik hlavne na kartografii nedovolil nic ine. a ked boli na mape cmuhy, tak ju vratl na prerobenie. a pri mape so srafovanim, pri ktorej sa dalo sediet aj viac ako vikend to nasralo. hlavne pri lavactve to bolo peklo

od druheho semestra sa to dalo postupne oklamat tlacenim atramentu na pauzak a potom uz prislo vyslobodenie v podobe GISu.

mladsie rocniky uz mali na karto inych ludi a hned mohli kreslit centorpenmi
Napísať odpoveď