Statistika hovori, ze v statoch v USA, kde sa zbran da dostat lahsie ako inde je kriminalita a celkovo pocet vrazd mensi ako v tych statoch kde sa zbran drzat nemoze...cize asi tak....slzak je zakazany, koli tomu, ze to moze byt pouzite ako utocna zbran, ze vraj...nordkapp_pb napísal:Lubos -> proste dnes slusnym ludom pšenka nekvete![]()
... preco by si sa mal branit, ked napadnut ta je dementova slobodna vôľa ? ? ? ...
mali by sa ti co robia debilne zakony trosku uvedomit ... keby mal kazdy pri sebe nejaku zbran a mohol ju pouzit, tak by tu nebolo tolko problemov po uliciach ... predsa len ked ta chce cigan podrezat pre 5 Ojro, tak s pochybnostou ze mas zbran sa na to neda a radsej pojde susedovi v noci urezat zabradlie ... a hlavne nezacnite s tym ze by bola kriminalita este vyssia, lebo aj to uz som pocul ... ludom trosku unika fakt ze kriminalita nieje funkciou "ozbrojenosti" ludi ... napriklad v takom Svajciarsku je vzhladom na ich vojensky system - domobranu velke percento ozbrojenych ludi, ale kriminalita tam nieje vysoka...
plynove zbrane
-
Point
Professional
- Kontaktovať používateľa:
akoze ked mam 16cm nozik tak to je protizakonne a ked mam 15cm nozik tak som pohodicke? to si co prosim ta povedal za kravinu.. (cisla su cisto vymyslene)
za zbran sa povazuje vsetko s cim mozes spravit utok proti telu doraznejsi..
ziadny zakon ti nezakazuje nosit nozik.. jedine ak s nim bol spachany trastny cin..
za zbran sa povazuje vsetko s cim mozes spravit utok proti telu doraznejsi..
ziadny zakon ti nezakazuje nosit nozik.. jedine ak s nim bol spachany trastny cin..
A to môžem nosiť pri sebe ? Či to len tak doma ?hughito napísal:Na SK sú tieto zbrane povolené normálne od 18 rokov, z nožíkmi neviem ako to presne je, jedná sa tam o veľkosť.
A tak by to malo aj zostať, každý má právo sa brániť, keď je napadnutý.
Anglické zákony sú postavené na hlavu, tam je BB vo vrcholnej forme.
A to nehovorím o tých ich kamerách...
blbost, mozes nosit co chces, akurat to musi mat zakrytu cepel-spomen si kolko sermiarov beha po meste s mecom, nemusis to nosit skryto, tento paragraf sa vztahuje len na strelne zbrane, no kto ma mozog nebude chodit s nozom vytasenym jak krokodil dundeeStoporko napísal:point - skúsenejší nech ma opravia, no nesmieš nôž nosiť viditeľne a s dĺžkou presahujúcou 11cm. V lese si nos čo chceš.
-
Stoporko
VIP
ok, ja som si pamatal ten udaj (11cm) uz par rokov a naozaj neviem preco... to nic nemeni na fakte, ze vsetko taketo ma byt skryte.ColdRain napísal:blbost, mozes nosit co chces, akurat to musi mat zakrytu cepel-spomen si kolko sermiarov beha po meste s mecom, nemusis to nosit skryto, tento paragraf sa vztahuje len na strelne zbrane, no kto ma mozog nebude chodit s nozom vytasenym jak krokodil dundee
Zdravim Vas. Chcem si kupit nejaku plynovu pistol 9mm , ale neviem sa rozhodnut... obchod asi www.merkuria.net ale netrvam na tom.. Co potrebujem? Budem to mat hlavne do lesa , ako obranu resp. odplasenie zverstva, takze taku , co urobi najväcsi hluk.
Dakujem Vopred.
Dakujem Vopred.
Rozmýšlam o kúpe plynovky pre účel nutnej sebaobrany keďže mám školu pri obydliach agresivnych romov a už xy ľudí z našej školy okradli... Taktiež chodievame s kamošmi z mesta neskoro večer a zopár napätých chvíľ sme si už zažili.
Buď:
Bruni 96 - 9mm
http://www.pistole.sk/oz/1113.jpg
Bruni 92 - 9mm
http://www.pistole.sk/oz/1112.jpg
GAP 9mm
http://www.pistole.sk/oz/1110.jpg
(strielal som z normalneho glocku17 s ostrými a tá zbran mi velmi prirastla ku srdcu)
Niesom z tých čo sa potrebujú ukazovať s pištoľou ale nenechám sa obťažovať alebo napádať rómami, feťákmi alebo nackami. Teda zatial sa mi to naštastie nestalo ale človek nikdy nevie
Buď:
Bruni 96 - 9mm
http://www.pistole.sk/oz/1113.jpg
Bruni 92 - 9mm
http://www.pistole.sk/oz/1112.jpg
GAP 9mm
http://www.pistole.sk/oz/1110.jpg
(strielal som z normalneho glocku17 s ostrými a tá zbran mi velmi prirastla ku srdcu)
Niesom z tých čo sa potrebujú ukazovať s pištoľou ale nenechám sa obťažovať alebo napádať rómami, feťákmi alebo nackami. Teda zatial sa mi to naštastie nestalo ale človek nikdy nevie
Nonivamid - Účinný i proti osobám podnapitým, so zníženým prahom bolesti, divým a agresívnym zvieratám. Okamžitý účinok na zasiahnutej sliznici. Látka spôsobuje dočasné oslepnutie, dušnosť, dráždivý kašeľ, zvracanie a silné pálenie pokožky. Možný opuch očí a pľúc! Dlhodobý účinok, bolesti na zasiahnutých miestach pretrvávajú aj niekoľko dní!
Myslím si že nejaký 20 ročný chudý feťák si na to bude dlho pamätať
Myslím si že nejaký 20 ročný chudý feťák si na to bude dlho pamätať
Pinhead :DDDDDDDDDD Si robis prdel ze :DDDDDDDDD Nonivamid nezastavi utocnika
Si vtipkar proste
Nic silnejsie , ak niekoho samozrejme nechces zabit , nenajdes. A ked to budu vidiet ostatny , co sa jednemu stalo , zacne urcite kricat ze oslepol garantujem ti na 1 0000 0000 % ze sa nikto neodvazi
+ su to automaty, cize 6-7 ran 
A ta blbost ze nezstavi obycajny slzak ozrana
Omyl , to je ako s liekmi tiez tam pisu blbosti aby sa chranili pred sudom. Ja ti zase raz garantujem ze slzak obycajny zastavi akehokolvek podnapiteho cloveka , neuveritelne rychlo ..
A ta blbost ze nezstavi obycajny slzak ozrana
Guczmann,
to sú pekné marketingové reči, ale treba si uvedomiť, že každý človek má inú konštrukciu, iné reakcie a inú citlivosť..... a ani nehovoriac o veciach ako je možný výcvik, znalosť bojových umení a taktiky..... Ako nevravím, že na nejakého feťáka to nemôže pomôcť, ale účinnosť proti trénovanému a odhodlanému útočníkovi/kom je jednoducho nízka.... ver mi, viem o čom píšem, sám to dobrovoľne podstúpil, aby som videl/cítil o čom to je..... je to síce nepríjemné, ale v reáli by mi to akurát vypumpovalo do krvi toľko adrenalínu, že by som strelcovi tú plynovku napchal do hlavy cez uši...... netreba zabúdať na to, aj napriek tým "úžasným opisovaným účinkom" ide v podstate o ľahké vonkajšie poranenia, nie reálne učinné vnútorné zranenia obmedzujúce činnosť..... Ale, nepopieram to, že proti zvieratám niekde v lese sa to použiť dá..... Zvieratká počujú ďaleko lepšie ako človek a silného zvuku sa proste boja...... a na obranu proti ľuďom by som doporučoval skôr kombináciu ostrej strelnej zbrane/teleskopický obušok......
acherus,
nie, nie som vtipkár, skôr som pragmatik vychádzajúci z reality..... o účinkoch/následkoch zásahu Novinamidom píšem o odstavec vyššie.... Prečo väčšinou použitie plynovky proti viac útočníkom nekončí dobre???? No je to preto, lebo keď útočníci po prvých výsttreloch vidia, že ide o plynovku, jednoducho na strelca zaútočia z viacerých strán a potom "hra" pre "plynovkára" končí...... Ale zase vždy ide aj o to, akí sú útočníci..... či nejakí feťáci, či naopak dobre trénovaní chlapi..... Ale zase keď už niekto tú plynovku nosí, tak by sa mal naučiť aj základy taktiky, aby vedel v prípade potreby čo a ako..... A rovnako aj prijať riziko, že sa mu môže stať, že to vytiahne na človeka ozbrojeného ostrou zbraňou, ktorý nebude váhať a plynovkového cowboya pošle expressne do pekla...... takže tak
to sú pekné marketingové reči, ale treba si uvedomiť, že každý človek má inú konštrukciu, iné reakcie a inú citlivosť..... a ani nehovoriac o veciach ako je možný výcvik, znalosť bojových umení a taktiky..... Ako nevravím, že na nejakého feťáka to nemôže pomôcť, ale účinnosť proti trénovanému a odhodlanému útočníkovi/kom je jednoducho nízka.... ver mi, viem o čom píšem, sám to dobrovoľne podstúpil, aby som videl/cítil o čom to je..... je to síce nepríjemné, ale v reáli by mi to akurát vypumpovalo do krvi toľko adrenalínu, že by som strelcovi tú plynovku napchal do hlavy cez uši...... netreba zabúdať na to, aj napriek tým "úžasným opisovaným účinkom" ide v podstate o ľahké vonkajšie poranenia, nie reálne učinné vnútorné zranenia obmedzujúce činnosť..... Ale, nepopieram to, že proti zvieratám niekde v lese sa to použiť dá..... Zvieratká počujú ďaleko lepšie ako človek a silného zvuku sa proste boja...... a na obranu proti ľuďom by som doporučoval skôr kombináciu ostrej strelnej zbrane/teleskopický obušok......
acherus,
nie, nie som vtipkár, skôr som pragmatik vychádzajúci z reality..... o účinkoch/následkoch zásahu Novinamidom píšem o odstavec vyššie.... Prečo väčšinou použitie plynovky proti viac útočníkom nekončí dobre???? No je to preto, lebo keď útočníci po prvých výsttreloch vidia, že ide o plynovku, jednoducho na strelca zaútočia z viacerých strán a potom "hra" pre "plynovkára" končí...... Ale zase vždy ide aj o to, akí sú útočníci..... či nejakí feťáci, či naopak dobre trénovaní chlapi..... Ale zase keď už niekto tú plynovku nosí, tak by sa mal naučiť aj základy taktiky, aby vedel v prípade potreby čo a ako..... A rovnako aj prijať riziko, že sa mu môže stať, že to vytiahne na človeka ozbrojeného ostrou zbraňou, ktorý nebude váhať a plynovkového cowboya pošle expressne do pekla...... takže tak
-
Grim
Darca
Pinhead - my vieme že máš ostrú a si proste westernking, ale pozri sa na to z nášho pohľadu. Nie každý si môže či už zo zákonných alebo finančných dôvodov dovoliť ostrú zbraň a preto je nutné siahnúť po alternatíve ktorá zastraší čo najväčšie percento útočníkov...myslím že takých, ktorí majú ostrú zbraň na útočenie na ulici veľa nieje...navyše sa na to pozri z môjho hľadiska. Vek na ostrú zbraň ešte nemám a tak aj ja uvažujem o kúpe plynovej zbrane. Moja práca sa totiž skladá z toho že chodím k hocikomu kto si ma zavolá a nikdy neviem kto ten dotyčný je a či ma volá naozaj na to, na čo som určený a nie na to aby ma pripravil o nejaký ten hnuteľný majetok. Navyše celý deň som v teréne (mesto a jednotlivé domácnosti) a nosím so sebou dva notebooky....myslím že keby som sa mal biť v jednej ruke s dvoma notebookmi a v druhej ruke s teleskopom....asi by to nemalo väčší úspech ako použitie plynovej zbrane...
-
Stoporko
VIP
pokiaľ niekto nemá zákonný vek na ostrú no aj tak sa chce brániť, už tu bol poradný efektívnejší postup - priznaj si, že plynovku chce drvivé % ľudí aj kvôli pocitu "mám búchačku."Grim-Reaperka napísal:...
Pokiaľ dotyčný má zákonný vek, tak mu po použití googla, nič nebráni v zadovážení si ostrej (a to myslím doslovne - všetko sa dá vyriešiť, use google.com).
Plynovku som chcel aj ja (kvôli zvieratám v lese), no odstúpil som od toho - kaser je účinnejší a multifunkčnejší (použiteľný aj na ľudí - pinhead už vysvetloval o nedostatočnej účinnosti plynovky na ľudí).
-
Grim
Darca
Áno...drvivé percento chce plynovku...a možno je to práve kôli tomu pocitu "mám búchačku." Ale čoho by si sa skôr zľakol - kaséra alebo zbrane? Nevieš aká tá zbraň je, či je nabitá/vybitá, ozajstná/hračkárska/plynová, funkčná/nefunkčná...chápeš? Kadejaký zlodej sa skôr zľakne zbrane ako kaséra...a v podstate fungujú na tom istom princípe, takže nevýhody majú prakticky tie isté: strekneš/strelíš proti vetru a....a tiež obidve sú nepoužiteľné na obranu pred väčšou skupinou ľudí, ale skôr sa tá skupina zľakne zbrane ako kaséra.Stoporko napísal:pokiaľ niekto nemá zákonný vek na ostrú no aj tak sa chce brániť, už tu bol poradný efektívnejší postup - priznaj si, že plynovku chce drvivé % ľudí aj kvôli pocitu "mám búchačku."
Pokiaľ dotyčný má zákonný vek, tak mu po použití googla, nič nebráni v zadovážení si ostrej (a to myslím doslovne - všetko sa dá vyriešiť, use google.com).
Plynovku som chcel aj ja (kvôli zvieratám v lese), no odstúpil som od toho - kaser je účinnejší a multifunkčnejší (použiteľný aj na ľudí - pinhead už vysvetloval o nedostatočnej účinnosti plynovky na ľudí).
A troška by si mi mohol objasniť čo si myslel tým "Pokiaľ dotyčný má zákonný vek, tak mu po použití googla, nič nebráni v zadovážení si ostrej (a to myslím doslovne - všetko sa dá vyriešiť, use google.com)."
-
Stoporko
VIP
čoho by som sa skôr zlakol ja? závisí to od toho, kto má tú zbraň (plynovka/kaser) v ruke. Ďalej to nechcem rozvádzať.
Áno, aj Ačko sa dá vybaviť - nebudem tu písať návody ako, ani formou PM. Našiel som si to ja, kto má záujem a naozaj zbroják potrebuje (nie len na machrovanie - ja mám ostrú, som king), tak si to nájde a zariadi sa podľa toho.
Hádam jediný rozumný dôvod pre ktorý by som plynovku zvažoval, sú zvieratá v lese - no tam si nie som istý účinkom - či ten hluk to zviera ešte viac nerozdráždi. Lebo ak hej, tak nebudeš mať v ruke nič, čím by si útok odvrátil...
Áno, aj Ačko sa dá vybaviť - nebudem tu písať návody ako, ani formou PM. Našiel som si to ja, kto má záujem a naozaj zbroják potrebuje (nie len na machrovanie - ja mám ostrú, som king), tak si to nájde a zariadi sa podľa toho.
Hádam jediný rozumný dôvod pre ktorý by som plynovku zvažoval, sú zvieratá v lese - no tam si nie som istý účinkom - či ten hluk to zviera ešte viac nerozdráždi. Lebo ak hej, tak nebudeš mať v ruke nič, čím by si útok odvrátil...
-
Grim
Darca
...tomuto nerozumiem...chceš povedať, že je rozdiel kto na teba mieri? Podľa mňa nie, potencionálne ťa môže zastreliť hocikto...Stoporko napísal:čoho by som sa skôr zlakol ja? závisí to od toho, kto má tú zbraň (plynovka/kaser) v ruke. Ďalej to nechcem rozvádzať.
...akú váhu má tvoj argument, keď ho nevieš podložiť dôkazmi?...Stoporko napísal:Áno, aj Ačko sa dá vybaviť - nebudem tu písať návody ako, ani formou PM. Našiel som si to ja, kto má záujem a naozaj zbroják potrebuje (nie len na machrovanie - ja mám ostrú, som king), tak si to nájde a zariadi sa podľa toho.
-
Stoporko
VIP
je sakra rozdiel, či vidím zbraň v ruke 15ročného pseudogangsta, kt. práve dohral GTA IV a robí pred svojimi gangsta bojz ramená alebo v ruke nenápadného človeka (vtedy by som sa fakt bál).
dôkaz ti žiaľ neposkytnem práve z dôvodu, že tu nebudem dávať návody ako získať Ačko. Je to moje slobodné rozhodnutie a prosím, rešpektuj ho. Ako vravím, všetko je na googli
dôkaz ti žiaľ neposkytnem práve z dôvodu, že tu nebudem dávať návody ako získať Ačko. Je to moje slobodné rozhodnutie a prosím, rešpektuj ho. Ako vravím, všetko je na googli