Pneumatiky & Disky
Re: Pneumatiky & Disky
Jaj, ja som pochopil vašu debatu tak, že 225 je na 7J úzka guma, preto ten môj post 
Potrebujem poradit s kupou zimnych pneumatik a diskov. Poriesme najskor pneumatiky. Mozne rozmery su 175/70 R14, 185/70 R14 a 185/65 R15. Auto je Opel Corsa. V predajni mi poradili aby som kupil 175/70 ale ponukli mi cenu o dost vyssiu ako je na nete, takze kupim si ich asi radsej cez internet. V zime vela nejazdim, len po meste na nakupy a sem tam nieco mimo mesto. Tieto mi poradili v jednej predajni: http://pneumatiky.heureka.sk/matador-mp ... 0-r14-84t/ a co som pozeral testy pneumatik, tak dobre hodnotenie mali aj Barum Polaris: http://pneumatiky.heureka.sk/barum-pola ... 0-r14-84t/
Cenovo by som chcel nieco lacnejsie, kedze vela nenajazdim asi by mi bolo zbytocne kupovat nejake drahsie, nie ? Co mi poradite zobrat ? Cenovo do nejakych 50€ maximalne, nie viac za jednu pneumatiku.
Cenovo by som chcel nieco lacnejsie, kedze vela nenajazdim asi by mi bolo zbytocne kupovat nejake drahsie, nie ? Co mi poradite zobrat ? Cenovo do nejakych 50€ maximalne, nie viac za jednu pneumatiku.
Neklikal som na odkazy, ale sú to asi Matador Nordica a Barum Polaris X.. Obe pneumatiky ponúkajú slušný pomer výkon/cena. Rozhodne neprehlúpiš ak si ich kúpiš.
Ano su to Matador Nordicca a Barum Polaris 3. Ok, tak si kupim jedny z nich. A co sa tyka diskov, v TP mam zapisane rafiky 5 1/2J x14 ET39 takze toto su take: http://plechove-kolesa.heureka.sk/kfz-5 ... x100-et39/ cize by mali byt ok, nie ?
Ako je to s tymi diskami, ked si kupim tie, ktore som sem uviedol tak sa tam da dat hocijaky rozmer 14-tiek gum ? Asi nie, ci ?
Ked si vezmem gumy 175/70 R14 a disky 5 1/2J x14 ET39 tak odkial viem ci su kompatibilne ?
Ako je to s tymi diskami, ked si kupim tie, ktore som sem uviedol tak sa tam da dat hocijaky rozmer 14-tiek gum ? Asi nie, ci ?
Ked si vezmem gumy 175/70 R14 a disky 5 1/2J x14 ET39 tak odkial viem ci su kompatibilne ?
Otvor si svoj TP. To vieš, že ak obuješ niečo čo nemáš v TP tak môžeš mať problém?
http://www.disky4car.sk/disky4car/1-UZI ... podla-PNEU
Hentú pneu natiahneš aj na 5 aj na 5,5 aj na 6 šírku disku.
http://www.disky4car.sk/disky4car/1-UZI ... podla-PNEU
Hentú pneu natiahneš aj na 5 aj na 5,5 aj na 6 šírku disku.
Co by ste sli radsej na zimu... Nokian WR A3 XL vs. Continental ContiWinterContact TS830P XL FR
Tie Nokiany som uz mal, boli celkom dobre splnali vsetko az na to ze som preletel jamou a sekla sa napriek tomu ze to je XtraLoad a nebola to zas taka supa... Co sa tyka Conti, tie som sice nemal no zvyknem kupovat SportContact-y na leto a s nimi som fakt nad mieru spoko. Cena skusenost hra pre Nokiany, "meno" pre Conti... Co vy nato
Tie Nokiany som uz mal, boli celkom dobre splnali vsetko az na to ze som preletel jamou a sekla sa napriek tomu ze to je XtraLoad a nebola to zas taka supa... Co sa tyka Conti, tie som sice nemal no zvyknem kupovat SportContact-y na leto a s nimi som fakt nad mieru spoko. Cena skusenost hra pre Nokiany, "meno" pre Conti... Co vy nato
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Hegy: skor na dialnice alebo do hlbokeho snehu?
Viac menej skor dialnice/okresky(hlavne tahy) + velkomesto
-
RATZINGER666
Darca
tak ja by som bal skor conti, aj ked nokiany maju o par percent lepsie hodnotenia...
a meno hra pre conti? ved nokiany mali vzdy najlepsie zimne gumy... iked je pravda, ze skor su vhodnejsie do hlbsieho snehu a zaostavaju napr. na vode ci suchu...
kazdopadne ani jednymi nic nepokazis... co sa tyka prerazenia, tak mohol si tu jamu iba blbo trafit... okrem toho zosilnena bocnica este nemusi znamenat zvysenu odolnost voci prerazeniu na jamach...
a meno hra pre conti? ved nokiany mali vzdy najlepsie zimne gumy... iked je pravda, ze skor su vhodnejsie do hlbsieho snehu a zaostavaju napr. na vode ci suchu...
kazdopadne ani jednymi nic nepokazis... co sa tyka prerazenia, tak mohol si tu jamu iba blbo trafit... okrem toho zosilnena bocnica este nemusi znamenat zvysenu odolnost voci prerazeniu na jamach...
fuuu no tak ja som moc o nokianoch nepocul ale to skor preto ze som sa nikdy nezaujimal kazdopadne vlastnostami fakt vyhovovali (vsak bola dost tuha zima predsa len casto sa stavalo ze neodhrnute sidliska etc... nebol nikdy problem sa vykopat).
Dik za info, skusim teraz asi tie Conti uz len preto aby som vedel
Dik za info, skusim teraz asi tie Conti uz len preto aby som vedel
chlapci aa je lepšie rposím vás kupovať pneu cez net alebo osobne? Lebo ma čaká na buduci rok výmena letných diki moc
-
hojko
Site Admin
Preco sa na to pytas teraz, ked ta to caka az buduci rok??? Je lepsie kupovat televizor cez net alebo osobne??? Je lepsie kupovat pocitac cez net alebo osobne???
Vsetko je lepsie kupovat osobne, pretoze si to vies pred kupou pozriet. Ale ja idem kupovat zimne pneu a neviem sa rozhodnut, ci ich kupit cez net (lebo su tam ovela lacnejsie, 10-14€ je rozdiel na jednu pneumatiku) alebo si ich dat objednat v kamennej predajni, kde si ich budem vediet pozriet este predtym ako ich vezmem aj za cenu toho, ze budu drahsie ? Casto sa stava, ze pri objednani cez net pridu nejake stare pneumatiky, ktore dlho stoja na sklade ? Pripadne nejaky overeny obchod kde sa toho nemusim obavat ?
Všetky pneu v rodine objednávame elektronicky a nikdy nebol problém.
Takisto vsetky pneu co sme objednavali doma za poslednych 4-5 rokov boli objednane cez net a bez problemov. Ak sa chces vyhnut komplikaciam, pozri si predtym recenzie na konkretny eshop
-
twardykamen
Medium Professional
na pneu je aj datum vyroby.mozes si to overit.Ja som objednaval cez net a pohoda.ale videl som v obchodoch aj sety disk+pneu za dobre ceny.
-
RATZINGER666
Darca
po prezuvani mi tu z aut zostanu nejake gumy, ktorych sa chcem zbavit, tak ak by to niekto z fora chcel, napiste mi:
205/50 15" Toyo Proxes R888, zmes GG medium, semislick, homologizacia, 6ks, stav nic moc, max. na dopalenie, drift, mozno nejaky slalom, boky ok, rozpisem to, ak by to niekto chcel... cena: zdarma za odvoz vsetkych 6ks... do kosa by som ich hodil hned, ale kedze jedna nova stoji pomaly 200e, mozno to nejakeho zacinajuceho driftera na skusku potesi...
225/45 17" Goodride (nejaka cina, model neviem, na vode su na cinu celkom fajn, na suchu priemer), 4ks, dezen 80%, cena: dohodou...
195/50 15" Matador Elite 2 alebo 3, 2ks, stav: najazdenych 2000km, cena: dohodou
215 alebo 225/45 17" zimaky na jednu sezonu, 4ks, dezen aj znacku pozriem, ale tusim su to Conti... cena: zdarma za odvoz vsetkych 4ks
odber: PB
205/50 15" Toyo Proxes R888, zmes GG medium, semislick, homologizacia, 6ks, stav nic moc, max. na dopalenie, drift, mozno nejaky slalom, boky ok, rozpisem to, ak by to niekto chcel... cena: zdarma za odvoz vsetkych 6ks... do kosa by som ich hodil hned, ale kedze jedna nova stoji pomaly 200e, mozno to nejakeho zacinajuceho driftera na skusku potesi...
225/45 17" Goodride (nejaka cina, model neviem, na vode su na cinu celkom fajn, na suchu priemer), 4ks, dezen 80%, cena: dohodou...
195/50 15" Matador Elite 2 alebo 3, 2ks, stav: najazdenych 2000km, cena: dohodou
215 alebo 225/45 17" zimaky na jednu sezonu, 4ks, dezen aj znacku pozriem, ale tusim su to Conti... cena: zdarma za odvoz vsetkych 4ks
odber: PB
Goodride SV308 obidte oblukom 
-
RATZINGER666
Darca
vsetky goodride obist oblukom 
do mesta to mozno bude niekomu stacit
...a ako som sa k nim dostal? to je tak, ked Vam niekto povie "mozem zohnat dobre a lacne gumy"
...a nie, neplatil som za ne 
// ten model este pozriem teda, ale ako pisem - na suchu ako lacne gumy, na vode som cakal podstatne horsie...
do mesta to mozno bude niekomu stacit
...a ako som sa k nim dostal? to je tak, ked Vam niekto povie "mozem zohnat dobre a lacne gumy"
// ten model este pozriem teda, ale ako pisem - na suchu ako lacne gumy, na vode som cakal podstatne horsie...
Tiez som sa medzi tymito rozhodoval + este som zvazoval pirelli snowcontrol 3 a vcera som akurat objednal nokianWR D3.Hegy napísal:Co by ste sli radsej na zimu... Nokian WR A3 XL vs. Continental ContiWinterContact TS830P XL FR