Pneumatiky & Disky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
MFa
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Pneumatiky & Disky

Príspevok od používateľa MFa »

Velmi zly a neochotny predajca, mal by si dostat ban na fore, lebo tu len ryzujes na nevedomosti. :D
hovko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa hovko »

RATZINGER666 napísal:no vidim, ze Ti to nepali az tak, ako by clovek cakal, tak este raz: ako clovek, ktory mu chcel pomoct, som mu poradil podla mna idealne riesenie, takisto som mu ozrejmil, preco... ako "predajca" som mu povedal, ze gumy, ktore si vybral a ktore ja odporucam a kupil by som ich idealne tiez, neviem zohnat...

- veď to je v poriadku

...ale ziadna debata o celorocnych gumach tu predsa neprebehla :)

- ako píšem hore, poradil si mu drahšie a menej pohodlné riešenie...a potom sa do mňa obul ujko že ti vyčítam hromadenie zisku...ale nechápavý som ja, ok :)

...inak paradoxom je, ze tie spominane modely celorocnych, od ktorych ho odhovaram, zohnat viem, ale tie letne, ktore mu radim, nie :D co Ty na to? co som to za predajcu? :)

- na to naozaj nemám reakciu :), to ale nemení nič na mojom názore :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

...ale samozrejme, ze sa do Teba ten "ujko" obuva, kedze jediny kvazi argument, ktory si tu podal, bol ten, ze ja na nom chcem zarobit :) nic ine si na adresu celorocnych gum nenapisal, ziadne odkazy na clanky, ziadne testy, ziadne porovnania, nic... ved nas teda presvedc, ze Tvoj pohlad je spravny...

...a uz budem asi pred ostatnymi za blbca, ze stale na Teba reagujem, ale mozes mi vysvetlit este jednu poslednu vec, kde stale vidis to, ze on jazdi po BA kraji? podla mna v prvych prispevkoch pise jasne "BA, TT, PN, NM, TN + okolie"... to ako ked napadne 10 cisel snehu a on bude v TN, tak pojde po dialnici do BA na celorockach? vyborne :)
hovko
Light Star
Light Star

Už sa na tejto téme iba bavím :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

môžeš sa baviť jedine na svojej hlúposti ;-) všetci sme tu kkti a ty si lietadlo
hovko
Light Star
Light Star

RATZINGER666 napísal:...ale samozrejme, ze sa do Teba ten "ujko" obuva, kedze jediny kvazi argument, ktory si tu podal, bol ten, ze ja na nom chcem zarobit :) nic ine si na adresu celorocnych gum nenapisal, ziadne odkazy na clanky, ziadne testy, ziadne porovnania, nic... ved nas teda presvedc, ze Tvoj pohlad je spravny...

...a uz budem asi pred ostatnymi za blbca, ze stale na Teba reagujem, ale mozes mi vysvetlit este jednu poslednu vec, kde stale vidis to, ze on jazdi po BA kraji? podla mna v prvych prispevkoch pise jasne "BA, TT, PN, NM, TN + okolie"... to ako ked napadne 10 cisel snehu a on bude v TN, tak pojde po dialnici do BA na celorockach? vyborne :)
Tak ešte raz skúsim. Pozri si napríklad test čo postol sám zadávateľ otázky. Ale ako predajca by si mal vedieť už niečo viac o celoročných gumách.

Viem kde jazdí, nevidím tam nič kritické, liptov ani tatry.

Takže áno, keď napadne 10 cm snehu tak pôjde v pohode do BA po diaľnici...

Mám sa opakovať, že celoročné gumy nie sú samozrejme pre každého, ale pre tento prípad sú v pohode?
Nebudem ich odporúčať kamarátovi čo jazdí BA-švajčiarske alpy každý mesiac že...

Napísal som že tvoje odporúčanie má pre mňa nižšiu hodnotu, no múdre hlavy tohoto fóra sa to snažia prekrútiť že ti závidím zisk a podobne. :) nuž čo na to napísať...

Namiesto toho aby sa tu vecne argumentovalo prečo áno a prečo nie celoročné gumy pre tento konkrétny prípad, tak sa točíme okolo mojej závisti tvojho zisku. A potom príde heker s argumentom debil a v ďalšom prispevku názor zo stredoveku...

Fakt dávate úroveň tejto téme, iný názor je hneď za debila, mudráka....hmm.

Môj posledný príspevok v tejto téme, nebudem už reagovať na ďalšie invektívy, užite si to ako ma rozmetáte :).
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

no, vyborne, konecne sme sa o dvoch stranach k niecomu dostali...

v prvych styroch odstavcoch si to aspon ako-tak zhrnul, to je v poriadku, zalezi na volbe kazdeho cloveka... v tomto pripade vsak nikomu inemu z diskutujucich nepridu celorocne pneu ako vhodna volba... tie su vhodne pre niekoho, kto ma relativne nove auto, byva v juznych oblastiach, jeho rocny najazd je velmi nizky a tvoria ho najma vnutromestske jazdy, obcas nejaka okreska, resp. auto nutne nepotrebuje... v pripade starsieho auta by som kludne s prizmurenymi ocami schvalil jazdit taketo trasy aj cely rok na zimnych alebo letnych gumach...

problem bol akurat s piatym odstavcom, kde pises, ze to, co Ti povie niekto kto pneu predava, ma nizsiu hodnotu... ja som hovoril v niekolkych odstavcoch niekolkych prispevkov, ze tu nikto nikomu nic nepredava, ani nemoze, lebo take gumy nema, ani rozmer, ani model, tak aspon radi, co vie, ale predat mu nema co, rozumies tomu? viac zjednodusit to uz neviem...

napisal si, citujem: "Kde píšem o zisku ty mamlas? Píšem o zaujatej rade,..."...tak cim je teda ta rada zaujata, ked podla vlastnych slov nenarazas na zisk? z coho vyplyva ta zaujatost?
btw. je zaujmave, ze Tvoje prve prispevky sa motali iba cisto okolo penazi zo shopu, prezuvania, servisu atd., napr.:
"- Chápem že z pohľadu predajcu je lepšie ak si zákazník kúpi 2 sady o stovku drahšie.
- Chápem že potom zarobí aj servis pri prezutí 2x ročne.
- A že nevadí keď vyhodí zimné gumy na starobu s dobrým dezénom, veď kúpi nové."
dalej si napisal:
"radiť tu a pritom byť predajca, pre mňa tá rada stráca hodnotu, lebo je zaujatá kvôli biznisu"
...ale zrazu pises, ze Tebe o ziadny zisk uz nejde... tak co teda??

predstav si, ze mas znameho, ktory predava televizory znaciek philips, panasonic a sony do velkosti max. 50", je s tym dennodenne v kontakte, prebera reklamacie apod., a Ty za nim prides a spytas sa ho, aky televizor si mas kupit do svojej sestmetrovej obyvacky, a on Ti napriek svojmu sirokemu sortimentu poradi 65" samsung... takemu cloveku teda nebudes verit a jeho odporucenie bude mat nizsiu hodnotu... radsej sa budes spoliehat napr. na tliachy kamaratov, ktori mali v zivote jednu alebo dve telky a "boli s nimi spokojni" (moja oblubena fraza) alebo si pozries nejaky zaplateny test televizorov v mediach...

neboj sa, nikto Ta tu nechce rozmetavat a ani to nikto robit nebude, ak sa budeme bavit k teme vecne a vzajomne si odpovedat na otazky...
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Subjektívne mne osobne príde jazdiť zimu celoročne vhodnejšie ako jazdiť celoročne leto... odjazdil som tak asi 4 alebo 5 sezón a prakticky bez akýchkoľvek problémov. Aj teraz mám stále obutú zimu, ďalšiu zimu už nezvládnu, tak si vravím, že ich zoderiem na sliky a nebudem vyhadzovať 200 € za sadu letných. Namiesto toho kúpim v októbri zase zimu a na jar, ak sa podarí, tak druhú sadu elektrónov na leto...
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Bindo ake vyhadzovanie? Teraz si nekupil letne pneu, lebo je to vyhadzovanie, ale aj tak ich budes musiet kupit o rok.
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Áno, lebo na jar tie dve stovky bokom budem mať a teraz šetrím prachy na iné veci... čiže preto píšem, že mne subjektívne to príde ako vhodné riešenie, dojazdiť zimné, ktoré by nezvládli ďalšiu zimu a odložiť tak nákup sady letných o rok :) .
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

jojo detto som spravil ja, hoci som mal letne pripravene ale zimne by dalsiu zimu nedali tak som prezuval az v lete.
A nie ze zjazdit do slickov, ale predsa len zimna pneu pod 3 mm je do snehu uz na nic ale na suchy asfalt na dodratie uplne staci.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ratzi - nemas na predaj nejake 18-19 5x112 disky? popripade aj s gumami? na mercedes
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

original mercedes mam, aj so zimnymi gumami po jednej sezone, 5x112 18" et60, viac si nepamatam... ale nemam fotku :D jak by Ti to sedelo a chcel by si ich, fotku dam spravit...
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

no to by sedelo, gumy neviem, asi na to chce dat letne a bude zalezat samozrejme na tom, ako vyzeraju :D

lebo tych mercedesovych je dost vela
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

taketo su to

// mas SS :)
Prílohy
62833617-1.jpg
62833617-1.jpg (91.24 KiB) 1405 zobrazení
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

napis mi prosim cenu s aj bez gum ;)
sangy
Novice
Novice

ake disky na E60?

Príspevok od používateľa sangy »

caute kupil som E60 za zaujimavu cenu :) a hladam k tomu disky (nieco elegantnejsie)
som ochotny dat do 700e....

Aky velky rozdiel je ci kupim matne alebo chromovane alebo najlepsie v nejakej farbe? Je nejaky rozdiel v udrzbe?

pozeral som nieco z tohto
http://autoelektrony.sk/k/hlinikove-dis ... -2009-4x2/?

som vdacny za kazdu radu :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sangy: v udrzbe rozdiel nie je, akurat bude viac poznat, ked ich orypes :) a hlavne nekupuj hentie cinske napodobeniny diskov, lebo su ako z blata a po jednej sezony budes iba hladiet, v akom su stave...
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Možno taká dumb otázka.. ako funguje kontrola tlaku v pneumatikách na nových autách.. konkrétne Škoda, teda asi celá VW gruppa? Tie snímače sú v pneumatikách alebo mimo? Ak kúpim novú sadu disky + pneu na zimu, budem mať problém to spojazdniť?

:D
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Su dve metody, bud priamo vo ventile je merac ktory komunikuje s RJ alebo nepriamo sa to vyhodnocuje nejak cez ABS (detekuje otrasy alebo take cosi). Najviac sa pouziva prvy sposob, vratane koncernu. Auto by si malo vediet najst originalne ventily same.
Napísať odpoveď