Počítač nenabehne

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
GIGABYTE
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Počítač nenabehne

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Takže dnes sa mi stala táka vec, z ničoho nič sa počítač reštartoval, otáčky na grafike stúpli na 100%. Na monitore hláška "žiadny signál", nechal som to oddýchnuť, myslel som, že sa prehriala grafa.. No po zapnutí robilo to isté, plné otáčky ventilátora na grafe, monitor robil to isté.. Tak som pc znovu vypol zresetoval som bios cez jumper, potom ešte aj cez baterku s nádajou, že to pomôže. No opäť to isté.. Potom som prehodil zdroj, grafiku a ramky do iného pc, tam všetko bežalo. Vrátil som to opäť naspäť. No dookola to isté.. Za prípadné rady ďakujem, podľa mňa odišla MB alebo CPU.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Počítač nenabehne

Príspevok od používateľa Pigesko »

uz sa tu tusim presne tento isty problem riesil, len tu temu nemozem za toho boha najst :? uz to bolo davno...no a ja len tipnem MB kedze procesory neodchadzaju tak casto, no nevravim ze to nemoze byt tvoj pripad...kedze vsetko ostatne je funkcne, nebolo by zle skusit este aspon tu MB niekde u kamarata, bez tvojho cpu, teda ak mas taku moznost...resp. skusit iny cpu v tej doske :) nic lepsie ti neviem poradit, kedze tie primarne kroky si uz spravil...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Toto zvykne robiť odkakaný zdroj, alebo doska. Pošli info o zostave, mobo, cpu, ram, hdd a tak. Skúšal si iný zdroj?

Tá doska je hlavne doležitá, každá sa správa ináč s odpáleným CPU. Niektorá si spokojne vrčí, na inej hučí VGAčka na plno atp.

Taktiež možno stačí clearnuť cmos, je tam XY vecí čo sa dá skúsiť.
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Ešte takto, CPU bol taktovaný toto nebol prvý krát čo to spravilo pri Prime95 ktorý bežal 24h v kuse to nespadlo.. Ale občas ak som spustil nejakú hru sa stalo to čo teraz, myslel som, že to je tým pretočeným CPU, tak som dal všetko na defaultné hodnoty, no teraz to spravilo a už asi naposledy.. Možnosť vyskúšať CPU ani MB nemám, ak by som aj mal nechcel by som sa nikomu hrabať s PC, teda aspoň nie takému čo sa do toho vôbec nevyzná..

uplink clear cmos som robil, zdroj som skúšal v inej zostave, moja zostava je Q9400, P5Q Pro, GTX275, Adata Vitesta 4GB 1066MHz, je to 2x2GB, HDD je tam WD6400AAKS, PSU blue storm II 500W

//autoeditácia príspevku (20 Aug 2010, 17:34)
Akože fakt komédia.. Zhodil som NHU12P z CPU, že aspoň vyfúkam chladič. Potom som ho dal naspäť, dotiahol a že skúsim spustiť pc.. Tak som ho zapal no a on si nabehne pozerám wtf ? Išiel som rovno do biosu, hodil defaultné settings, reštartoval sa a začal robiť to isté.. Tak som ešte raz prehodil jumper na clear Cmosu, potom sa preistotu už ani zapnúť nechcel, neviem či som do niečoho "ťukol" no dotlačil som konektory z predného panelu na power button skúsil nabehlo to.. Hodil som tam OC nastavenia v biose a pc zatial ide.. Tak ako fakt nechápem čo s tým bolo.. Alebo čo tomu bolo..
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

skusal si flashnut bios na doske ?? teda ak by si chcel radsej defaultne takty cpu, tak by to mohlo pomoct :)
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Bios mám flashnutý na najnovšiu verziu už dlhšiu dobu :wink:

//ešte som spravil jednu vec, zdalo sa mi, že chipset moc hreje, teplotu sa mi merať nechcelo, respektívne nemám doma ani multimeter ale akonáhle som chytil pasív, nedokázal som naňom udržať prst.. Tak som tam dal jeden 60x60 fan aby ho ofukoval a už v pohode :) Uvidím, že či ten chipset nerobil problémy.
Napísať odpoveď