Po zmene účastníckeho programu a routeru, je problém s pripojením k internetu

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Po zmene účastníckeho programu a routeru, je problém s pripojením k internetu

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Ahojte, mal by som tu taký problém, ktorý by som potreboval vyriešiť. Na začiatok podotknem, že problém sa netýka žiadneho slovenského poskytovateľa.

Deutsche-Glasfaser, je poskytovateľ, od ktorého mám v prenajatom dome internet. Cca 3 týždne dozadu, menil majiteľ internetový program. Spolu s ním mu vymenili aj pôvodný Router (bol to nejaký FRITZ!Box) za niečo, čo si nechali niekde vyrobiť a volajú to DG WLAN Plus Router. Prvých 5 dní po inštalácií, fungoval internet bez akýchkoľvek problémov. Jediné čo som si všimol, tak sa môj telefón po asi 2 či 3 dňoch, nechcel viac pripojiť na WIFI sieť toho routeru. OK, to ma nejako netrápilo, keďže v telefóne používam hlavne mobilné dáta. No neskôr som začal mať problémy aj s otváraním veľmi veľa webstránok. Napríklad klienti ako Epic, Steam, Battlenet, Origin ... atď, sa vôbec nepripoja na sieť. Platí to napríklad pri stránkach ako je autobazar.sk alebo autobazar.eu, bazos.sk, mtbiker.sk, twitter.com, booking.com, ebay.de či ebay.com ... a kopu ďalších. Napríklad webstránky ako hojko.com, sme.sk, youtube.com alebo aj online stream od UPC TV, normálne fungujú.

Často sa deje napríklad aj to, že pripojenie na internet vypadne úplne a niekedy treba aj niekoľko vypnutí daného routeru, aby sa dokázal pripojiť na internet.

Keď už som pri tom routeri. Ak som na sieť pripojený cez WIFI, zadám do prehliadača adresu 192.168.1.1 , tak sa nedokážem dostať do nastavení routeru. Ak aj zadám prihlasovacie údaje, dostanem iba oznámenie Kommunikationsproblem mit dem Gateway. Do routeru sa dokážem dostať len vtedy, keď sa pár krát po sebe vypne, poprípade sa pripojím pomocou kábla. Keď aj prezerám nastaveniu routeru, tak žiadne anomálie som si tam nevšimol, všetko štandardné nastavenia. Nie je tam ani žiadny blacklist, obmedzenie alebo hlásená chyba.

Domáci už kontaktoval aj zákaznícke centrum, no dostal od nich takú vyhýbavú odpoveď, že oni v systéme vidia, že na ich strane nie je žiadny problém a že problém s routerom, nemali doteraz od žiadneho zákazníka hlásený.

Vyskúšal sa použiť aj pôvodný Router (ten vyššie spomenutý FRITZ!Box), no internet cez neho už nešiel. Ako keby bol ten daný router deaktivovaný.

Ešte spomeniem, pripojenie je cez optickú linku, kde ide kábel najskôr do malého modemu (ten bol použitý aj s pôvodným routerom), a odtiaľ klasickým internetovým káblom do toho nového DG WLAN Plus Router. Skúšalo sa aj pripojenie priamo na optický kábel, keďže ten router má aj optický vstup a podľa popisu k zariadeniu, je možné router aj priamo pripojiť. Výsledok bol taký, že router hlásil, že nie je pripojený na internet. Pripojil sa len vtedy, ak bol káblom prepojený s tým modemom.

Poruchu modemu vylučujem, nakoľko problém sa objavil až po zmene toho účastníckeho programu a routeru. Mňa už vôbec nič nenapadá, skúšal som rôzne nastavenie routeru, ale stále po nejakom 1 až 2 dňoch, to proste začne takto blbnúť.

Napadá niekoho z Vás, čo by sa ešte mohlo vyskúšať? Reklamácia bola žiadaná už včera (v piatok), no akosi bez kladnej odozvy. Vidím to tak, že domáci zbalí všetky tie zariadenia a pôjdem im to otrieskať o hlavu. No aby som ho ušetril zbytočných nervov, rád by som sa to pokúsil doriešiť, ak to je teda možné.

Vopred ďakujem za všetky podnety či nápady, ktoré by mohli pomôcť vyriešiť daný problém.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Po zmene účastníckeho programu a routeru, je problém s pripojením k internetu

Príspevok od používateľa 4040 »

Spusť si ping plotter a daj sem screen.https://www.pingplotter.com/download/
Noobsz DJ
Guru
Guru

Re: Po zmene účastníckeho programu a routeru, je problém s pripojením k internetu

Tú stránku mi ani neotvorí, tak ako kopu ďalších. A keďže domáci aktuálne nie je doma, neviem sa dostať k routeru, aby som sa pripojil na kábel a tak sa pripojil na ten ping plotter.
Prílohy
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Cez IP 192.168.1.1 sa dostaneš do menu na router?Ak áno,pozri sa na možnosti zabezpečenia.Máš tam WPA3 a to môže byť problém.
Daj sem aj screen z CMD a ping na router 192.168.1.1
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ak to začne takto blbnúť, tak cez WIFI sa nedokážem do toho routeru vôbec dostať. Ako som písal v prvom príspevku, dostanem len hlášku Kommunikationsproblem mit dem Gateway. Keď sa mi podarí dostať sa k routeru alebo bude medzi tým resetovaný, tak sa do neho pripojím a zmením to zabezpečenie na WPA2. A tiež aj spustím ten ping plotter a postenem screen z výsledku.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Daj ten ping aj z nefunkčného spojenia.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Keďže na tú stránku čo si poslal mi nejde sa pripojiť, tak som hľadal na nete o čo ide a našiel som program s tým názvom. Neviem čo z toho ti bude treba, tak posielam aspoň takýto screen.
Prílohy
Bez názvu.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Spustíš si sken.Daj sem ten screen z nefunkčného stavu.Predpokladám,že si pripojený na router ale nemáš net.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Napríklad ak si dám skenovať www.autobazar.eu tak mi zobrazí správu invalid trace target. Čiže ako keby tá stránka neexistovala.
autobazar.eu.jpg
To isté aj www.twitter.com
twitter.jpg
No napríklad www.google.com, www.sme.sk, normálne fungujú.
google.jpg
sme.sk.jpg
A takto to vyzerá, keď sa chcem pripojiť na router, aby som si mohol otvoriť jeho nastavenia.
router.jpg
Telefón sa aktuálne nevie na tú Wifi sieť vôbec pripojiť. A to som na nej včera po resetovaní routeru a ešte aj dnes okolo obeda, normálne fungoval.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús si otvoriť CMD a zadaj ten ping na router.
ping 192.168.1.1
Noobsz DJ
Guru
Guru

Nie, bol som pripojený na Wifi toho routeru. Ako som to písal hneď na začiatku, niektoré stránky fungujú, iné nie. Telefón sa na tú wifi sieť od dnešného popoludnia, nevie vôbec pripojiť. Keď router resetujem, potom sa aj telefón pripojí na jeho Wifi. Ale zasa len na nejaký 1 až 2 dni.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Daj ten výpis z CMD.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Je tam IP na router, sme.sk a twitter.com
Prílohy
Bez názvu.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús : ipconfig /all
Noobsz DJ
Guru
Guru

Tu je ten ipconfig/all
Prílohy
ipconfig.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ako prve by som zmenil nastavenie DNS serverov v nastaveni wifi karty a sietovej karty. Daj tam DNS od Googlu s IP adresou 8.8.8.8 a 8.8.4.4.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Skús ísť do nastavenie siete.Klik PTM na Wifi adaptér _Vlastnosti a tam si skús zrušiť fajku na protokol TCP/IPv6 a skús ešte raz ten príkaz.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Vypol som TCP/IPv6 a pripojenie k internetu vypadlo úplne.

Heker, to som už skúšal, žiadna zmena.

Ešte by som podotkol, problém majú všetky zariadenia v oboch bytoch. Nie je to len problém v mojom notebooku. A všetko to začalo po zmene programu a routeru. Ja predpokladám, že ten router bude mať nejakú chybu, len na ňu neviem prísť.
Prílohy
ipconfig.jpg
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozri,akú verziu ovládača máš pri wifi6.Posledná je 22.220.0.4.
Skús resetovať adaptér cez CMD: netcfg –d
Noobsz DJ
Guru
Guru

Spravil som ten reset adaptéra a verzia ovládača je 22.10.0.7.

Inak som si vyskúšal spraviť hotspot na telefóne a pripojiť notebook. Všetko funguje bez jediného problému. Epic, Steam, Origin, všetky webstránky čo mám v záložkách, sa otvoria.

Keď som sa ale zasa prepol späť na domácu Wifi, tak znova nastali rovnaké problémy. Klienti ako je Epic či Steam, sa vôbec nevedia prihlásiť na sieť. Zo záložiek sa mi nedá pripojiť na asi 2/3 stránok.

Skúšal som aj diagnostiku pripojenia priamo vo WIN10. Bol nájdený problém "Wifi nemá platnú konfiguráciu protokolu IP." Rovnakú diagnostiku som spravil aj vtedy, keď som sa pripojil na hotspot telefónu, vtedy to bolo bez problémov.

Nechám to na teraz asi tak, nakoľko toto vyzerá byť problém s routerom. Mám pocit, ako keby nepriraďoval IP adresu. Čo je divné, ak napríklad určité stránky normálne fungujú, iné zasa nie. Telefón sa mi nepripojí (Pixel 5), domácemu a jeho žene sa oba telefóny pripoja na sieť (Galaxy S20 FE a Galaxy S22), no nemajú pripojenie na internet. Moja tlačiareň (HP) funguje aj cez túto Wifi, no domáceho tlačiareň (Canon) nefunguje.
Napísať odpoveď