pocit opitosti po nealko pive

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
NHISPVM
Star
Star

Re: pocit opitosti po nealko pive

Príspevok od používateľa NHISPVM »

Mirrorion - Ťažko povedať no... nestretol som sa s takým prípadom a placebo podľa mňa by fungovalo, ak by si o tom nevedel, že to je nealko... Celkovo mi to príde divné, čo mám kamarátov, a ktorí si radi vypijú, tak sa necítia opitý aj po vyššej dávke :D Takže predpokladám ,že ty ani z alko nápojov by si nemal hneď cítiť niečo, nie to ešte z nealko. :D Možno to je len znamenie, že nemáš piť :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: pocit opitosti po nealko pive

Príspevok od používateľa ephramko »

Pri výskumoch s pacientami s Parkinsonom sa zistilo, že aj keď dostávali len placebo, tak to istý čas fungovalo rovnako dobre ako lieky. Dokonca potom skúšali aj to, že pacientom povedia, že dostávajú len placebo a aj tak to u určitej časti fungovalo a ich mozog si niekoľko týždňov/mesiacov vytváral dopamín ako u zdravého človeka. Zatiaľ tomuto fenoménu ale vôbec nerozumieme. Pravdepodobne v tom zohralo úlohu to, že všetky ďalšie faktory boli zachované. Prišli k lekárovi, ktorý ich vyšetril, posťažovali sa mu a on im predpísal tabletky, po ktorých sa už v minulosti cítili lepšie. A keď mali zlý deň, dali si tabletku a ona zabrala, ako vždy. Aj keď to bol len cukor a oni o tom boli informovaní.

Takže podľa mňa to s tým nealko pivom je stále len placebo. Ak tvoj mozog vie, že sa po pive cíti dobre a čaká ho zábava, tak začne produkovať hormóny šťastia (aj keď máš naliate len nealko pivo a vieš o tom). A funguje to aj opačne...keď študenta čaká skúška, tak mu adrenalín vyskočí ešte dávno predtým, ako sa vôbec nachádza v budove školy.
Napísať odpoveď