Pocitac tak do 800€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
boarderpp
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa boarderpp »

No po tychto komentaroch som zacal vazne rozmyslat nad tou zostavou AMD tak sa spytam ako by na takejto zotave slapali hry v dnesnej dobe???
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

boarderpp napísal:No po tychto komentaroch som zacal vazne rozmyslat nad tou zostavou AMD tak sa spytam ako by na takejto zotave slapali hry v dnesnej dobe???
tak isto ako na zostave s intelom :wink:
tj velmi dobre

ale naozaj nechces pockat mesiac, dva? na novy win a nove grafiky?
boarderpp
Medium Star
Medium Star

a potom co zasa budem cakat? naco to je dobre kupim teraz a ak bude treba grafiku tak vymenim
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pigesko »

odporucam necakaj na ziadny Win7 ani na ziaden novy HW...a ako som uz povedal, na tej zostave si zahras vsetky dnesne hry na full :) a tipujem ze aj dalsie najocakavanejsie hry tohoto roka (COD MW2, NFS Shift, a podobne tituly) :wink:

- a dnesne hry si na full vychutnas aj na ovela slabsich zostavach cize tam mas dostatocnu rezervu :wink: (och, keby som mal ja 800eur tak uz mam tu zostavu davno doma :D )

DAMON88 napísal:ja mam otazku k tym vzdusnym chladicom to su akoze chladice ako napr. takyto? :
http://www.alza.sk/pasivni-chladic-ther ... 104896.htm
dik
myslim ze toto by patrilo do temy ktoru si precita viac ludi cize je vacsia pravdepodobnost ze ti niekto odpovie :wink: ja osobne mam o chladicoch minimalnu vedomost cize sa opieram o nazory skusenejsich :oops:

//btw ale chladic za 2 115 Sk by mal uchladit celu moju izbu a nie len cpu :twisted:
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

DAMON88 napísal:ja mam otazku k tym vzdusnym chladicom to su akoze chladice ako napr. takyto? :
http://www.alza.sk/pasivni-chladic-ther ... 104896.htm
dik
vzdusne chladice..., to som teda este nepocul velmi, pouziva sa skor termin chladene vzduchom. To je drviva vacsina chladicov. Tie mas dalej pasivne (bez ventilatoru), pripadne s aktivnym ventilatorom.
Tebou uvedeny chladic je pasivny, moze sa nan pridat este ventilator pre zlepsenie ucinku, patri k tomu asi naozaj najlepsiemu, co sa da kupit na chladenie CPU.
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

cize ten co som dal ja je "vzdusne chladenie" :?:
kolko vyjde asi tak vodny chladic co by uchladil niaku tu 965ku na tych aspon 4.5Ghz lebo videl som na youtube videjka kde ma 940 pretocenu cez 5.5Ghz tak hadam to je mozne nie :?: :) a sory za OT ale neviem kam to mam pisat 8)
a radim ti necakaj lebo ako mne povedal filipito tak pockas teraz za mesaic bude avizovane o mesaic zase nieco nove a tak to bude dalej a dalej aj ked teraz by som asi aj ja pockal kym vyjdu nove ATI a hlavne Nvidie a predpokladam ze ceny GTX285 budu velmi podobne dnesnym cenam GTX275kam ale samozrejme to tak nemusi byt moja rada pockaj kym budu grafiky nove mozno dovtedy este nieco aj AMD zbucha tym padom budes mat lacnejsi CPU a mozes ist do kus drahsej grafiky :wink: ale je to natebe tato zostava je dost dobraa a ja osobne by som nedokazal cakat dalsi mesiac takze by som to bral :D hned :!:
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

na 5.5 gz? to si myslim ze uz tam daval tekuty dusik :)
poriadne vodne chladenie cca okolo tych 200-500 euro
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Damon snad nechces vyhodit take prachy za vodne chladenie :o ... myslim ze v defaulte je 3.4Ghz uplne dostacujucich ale ak by si chcel z toho vytazit viac tak na tych 4.0Ghz sa s Noctuou v pohode dostanes a este ti tam do buducna ostane rezerva (tipujem aspon 0.5Ghz - stale s Noctuou) :wink:
DAMON88
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DAMON88 »

no zatial urcite nechcem zatial mam este 940 ale sa informujem do " buducna" :D
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

No co som pozeral testy, 2.83 GHz Intel (Q9550) sa vyrovna 3.4 GHz AMD (965 BE), pritom je Q9550 lacnejsi o 500sk. Kde je problem?
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

problem je v sockete :)
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Preco by bol? Da sa v pohode zohnat kvalitna a lacna doska zo socketom 775...
boarderpp
Medium Star
Medium Star

Chcel om sa spytat teraz co mam monitor mam tam dve pripojky klasicku na ten "normalny" kabel a potom tu novu neviem ako sa vola urcite tieto grafiky uz maju tento vystup v com je rozdiel ak je monitor pripojeny takto vacsia kvalita alebo???
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Nadeo, Q9550 sa vyrovna aj 955BE, pozri test a ta stoji 180€, co je o cca 20€ menej ako Q9550 ..
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Tak potom sorry, mylil som sa. Ale myslim, ze pokial pretaktujes Q9550 na sluslu uroven (3.8GHz - 4GHz), tak aj pojde na slusnej urovni... A myslim, ze v tejto dobe to zvladne hociaky lepsi chladic.
Drago
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Drago »

Tak AMD Black Edition maju tiez celkom slusny taktovaci potencial .. jasne, ze aj Q9550 je nadpriemerny a je to dobry CPU, ale predsa len AM3 (LGA 1366) mas socket buducnosti, 775 tu nebude vecne ;) a nebudes musiet o rok dva upgradovat cely PC, budes tam mat DDR3, atd ..
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

este sa vyjadrim k tomu vodnemu chladeniu. Pokial PC prenasas nejak, alebo s nim hybes, tak nedoporucujem. Navyse sa o to treba o nieco viac starat ako o klasicke chladenie vzduchom..., je to proste hlavne pre ludi, ktori sa uz daju povazovat trosku za nadsencov, co chcu z masiny dostat co najviac a staraju sa o to.
Pigesko
King
King
Kontaktovať používateľa:

presne tak :) 775 uz svoje posledne slovo povedal... teraz su narade nove sockety a pri rozpocte 800eur je jednoznacne najlepsia volba AM3 :) a ja osobne keby som mal aj 1200eur tak nejdem do i7, nie kvoli znacke, ale kvoli tomu ze za mensi peniaz mam rovnaky vykon. :wink: (proste tak uvazuje priemerny slovak...nikto sa uz dnes nepozera na znacku ale na vykon)
boarderpp napísal:Chcel om sa spytat teraz co mam monitor mam tam dve pripojky klasicku na ten "normalny" kabel a potom tu novu neviem ako sa vola urcite tieto grafiky uz maju tento vystup v com je rozdiel ak je monitor pripojeny takto vacsia kvalita alebo???
myslim ze v nicom :) (marketing) tak ci tak dostanes ku grafike aj redukciu, Nieco taketo
brm napísal:Som rád, že nie som priemerný slovák.. že som iný.
ale no :) ved chapes ako som to myslel...ci ? ty si toto myslel ako ? :D
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Pigesko napísal:(proste tak uvazuje priemerny slovak...nikto sa uz dnes nepozera na znacku ale na vykon)
Som rád, že nie som priemerný slovák.. že som iný.

;)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

to uz akoze amd neni znacka? tak isto si aj ja mozem povedat ze umna intel neni znacka.
stale to bude iba hadanie sa obidvoch taborov , jedny chceju amd druhy intel hotovo, zavisi to na clovekovi ktory dane veci kupuje, pokial neni zaryty fanusik a pozera sa cisto na vykon tak jednoznacne zvitazi amd.
(za malo penazi vela muziky.)
myslim ze uz by ste mohli skoncit ot hadanim sa ci je lepsi intel alebo amd :)
Napísať odpoveď