Pocuvanie radia/CD v aute pri parkovani - vybije sa aku ?

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
ultimate222
Light Star
Light Star

Pocuvanie radia/CD v aute pri parkovani - vybije sa aku ?

Príspevok od používateľa ultimate222 »

Chcem sa na nieco spytat, ked napriklad cistim interier auta alebo dlho cakam na niekoho v aute na parkovisku (s nenastartovanym motorm) moze sa takto lahko vybit baterka v aute ? ... minule ked som umyval auto a potom ho cistil aj zvnutra, pustil som si dost nahlas CD-cko v autoradiu a prisiel ku mne dedo, ze ci si chcem vybit baterku, ze si mam pustit hudbu radsej z hifi-veze alebo magnetofona a nie z auta ... je to pravda, ze ked dlhsie (napr. pol hodinu az hodinu) by som mal zapnute CD v aute kus hlasnejsie, ze by sa vybil akumulator v aute a potom by som nenastartoval ?

// doplnim, ze mam v aute 4 + 4 repraky vo dverach
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Pocuvanie radia/CD v aute pri parkovani - vybije sa aku ?

Príspevok od používateľa CheZteR »

nie, ale samozrejme zalezi od baterky v akom je stave, ale trufam si povedat ze ani po 3ch hodinach pocuvania radia by sa nemalo nic stat
// teda mne osobne sa to nestalo a to som si auto lestil lestickou 4 hodiny
jimmy_xp
King
King

Príspevok od používateľa jimmy_xp »

Všetko závisí od toho, akú zostavu máš v aute. Čisto hypoteticky, vezmime si napr. felíciu, 44Ah baterka, bežné rádio (7,5A poistka). Rátame maximálny odber (čo je samozrejme kravina). V tom prípade máš 44Ah/7,5A= cca. 6 hodín. To je hovadsky nepresný odhad, čiže real bude možno 2x toľko, takže kľudne si ďalej počúvaj rádio s kľudným svedomím :) BTW: u mňa je max odber cca 50A, čiže pri 45Ah baterke si nepohrám ani hodinku :?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

+ ale musis pocitat este zostatok startovacieho prudu, inak ta bude musiet niekto roztlacat... ;)

ale pri beznom upratovani ti nic take nehrozi, pripadne si raz za cas mozes na chvilu nastartovat motor, nech to dobije (tam zase zalezi na dobijacom prude pri volnobehu ako dlho ho potrebujes mat zapnuty pre plne dobitie)
drop
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa drop »

Mne minule ked som stal autom a rozpraval s GF asi 2,5 hodiny sa vybila 72 ah baterka. Ale to som cely cas pocuval radio a to mam 4 repro+1000w MAX Sub a zosik. Ianak ta baterka uz bola dost stara. A zalezi aj na tom, ze ci mas benzin alebo diesel. Diesel musi mat vecsiu kapacitu na startovanie. Ale pri beznom pocuvani sa nemoze len tak lahko vybit.
Tress
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tress »

tak tak,,, záleží dosť aj na kvalite a hlavne veku akumulátora...
ale keď budeš rádio šetriť a nedávať maximum, ale len tak na normálne počúvanie a nebudeš na niekoho čakať pol dňa nič sa nedeje :))
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

u nas hra v sluzobnou aute radiuo celu noc ked ho nikto nevypne... su tam sice len 2+2 repro vo dverach, ale nebude to mat o moc vacsiu spotrebu ako u teba. jedna sa konkretne o Fiat Doblo 1,4 baterku odhadujem na 44 - 55 Ah, nepozeral som to... a vravim. hra celu noc a rano bezproblemovy start...
Napísať odpoveď