Pocuvat hlas svojho srdca, alebo rozmumu?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Pocuvat hlas svojho srdca, alebo rozmumu?

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Mam momentalne trosku hlupe obdobie, neviem co dalej...snazim sa to nechavat na osud, aj ked to stale nejde s takym optimizmom, nejedna sa o ziaden vztah, a vlastne neviem preco to radim do tejto sekcie, kedze nejde o ziaden vztah, len sa mi zda celkom vhodne to tu zaradit.
Moju situaciu blizsie opisovat nebudem, nejedna sa o jednu specificku vec, ale celkovo vseobecne...musim si vybrat...ide o buducnost, ci uz moju, alebo ludi naokolo mna....ano je v tom zahrnute aj studium.
Musim si skratka vyberat medzi moznostami, ktore mam k dispozicii....isto to poznate...ked sa nad problemom zamyslite, tak rozum vam vydedukuje jasnu odpoved....no stale vam to vase 'ja' nieco vo vasom vnutri tvrdi presny opak...a aj ked ste faktpresvedceny o tom, ze to co spravite bude dobre, tak vo vasom srdci mate nepekny pocit takeho 'ustupu', ze predsa to nebude najlepsia moznost.
Obcas sa vsak stane, ze ked sa pre nieco rozhodnete jasne, tak mate aj dobry pocit na srdci.
A teraz....cim sa teda riadit v zivote? Jednym ci druhym? Ako o riesite vy? Riadite sa v zivote, ci uz vo vztahoch, alebo celkovo v zivotnych situaciach svojim srdcom, alebo rozumom? :?
Co mam nasledovat, ako sa vlastne rozhodnut v tazkych situaciach, kde mam na vyber jednu, alebo druhu moznost...a obcas aj viac moznosti..?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Pocuvat hlas svojho srdca, alebo rozmumu?

Príspevok od používateľa Hotwire »

za seba mozem povedat ze ja sa rozumom skoro nikdy neriadim :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

nerozhodnost je horsia jak zle rozhodnutie ... kazde rozhodnutie ta posunie niekam inam, ale dolezite je ze ta posunie :-) ... osobne sa riadim viac rozumom ako srdcom :-) ...
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Vždy existuje kompromis, zlatá stredná cesta... Tým sa riadim ja...
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

A preco sa nepomodlis a nespytas sa boha ktorou cestou by si mal ist?...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Gangy napísal:A preco sa nepomodlis a nespytas sa boha ktorou cestou by si mal ist?...
Preco sa nepomodlis ty a nespytas sa ho, preco si taky ko*ot a preco musis mat kopu zbytocnych prispevkov???
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Lebo site admin hojko teraz hodil velmi hodnotny prispevok, vsak?

K veci, osobne uprednostnujem rozum, kedze nezijem v nejakom filme ci romane. Netvdrim, ze rozhodovanie srdcom odsudzujem, moze to byt urcite v niektorych pripadoch aj to lepsie rozhodnutie, no v mojej osobnosti je pragmatizmus a racionalizmus zakoreneny prilis na to, aby som to dokazal aj ja.
triple
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa triple »

záleží od situácie..
normálne prvý pocit dam na srdce ale podložím to ešte rozumom.. v práci len rozumom na srdce sa vykašlať a ked sa snažíš byť človek tak si kkt pre druhých a si zdrbaný takže v práci tvrdo rozum. vo vzťahoch rozum dávam kus bokom ale v poslednej dobe to rozum musí potvrdiť

Ja mám jeden problém - ked niečo veľmi chcem a viem že je to zbytočné a rozum mi vraví všetky proti ale ja to naozaj chcem tak rozum vždy prehrá (napr vrazil som 50tis do cyklistiky a tento rok mam najazdených 200 km, kúpil som si "nadupaný" pc a sedím pri nom asi 2 hodiny do týždna,, a teraz si poviem áá vidíš vedel som, že to takto dopadne ale chcel som to) - pred dvoma mesiacmi si kúpil nový compact ale ešte neni ani splatený a už chcem zrkadlovku a ako často fotím s compactom? odpoved je jasná
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ako v čom, v nejakých vážnych rozhodnutiach viac rozumom, ale sú situácie, kedy je ten vnútorný hlas taký silný a tak iracionálny, ale aj tak sa spolieham naňho. Inak sa mi páči teória, že každé rozhodnutie ťa niekam posunie, to je naozaj pravdivé. Dôležité je už sa tým, ako si sa rozhodol a ako ťa to ovplyvnilo neskôr nezaťažovať a nevravieť si keby, keby. Lebo keď už vieš výsledok, vieš kde si spravil chybu a že by si to znova tak nespravil, lenže keď si sa rozhodoval, nemohol si to vedieť.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

hojko napísal:Preco sa nepomodlis ty a nespytas sa ho, preco si taky ko*ot a preco musis mat kopu zbytocnych prispevkov???
Lebo na klucke mu visel napis "obsadene" a zvnutra vychadzal tvoj hlas. Nechcel som otravovat.
Lub0$ napísal:no, som veriaci, verim, ze Boh existuje a tiez sa s nim rozpravam...ked sa da, ked to potrebujem, aleb o ked mam naladu, respektive chut mu nieco povedat, tak mu to poviem...myslim si, ze nic zvlastne...velmi sa mi pacil ak oto napisal Stoporko, suhlasim s nim, a osobne to robim tak ako aj on...a vies, pre nas veriacich, tam Boh nieje iba ked treba riesit obrovske problemy....ale my sa s nim kedykolvek porozpravame, a ano, aj o takych banalitach ako ist peso vs. busom.
Ked sa ho pyta ci ma ist busom alebo peso, nechapem preco sa ho neopyta na nieco taketo.
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

Gangy napísal:Lebo na klucke mu visel napis "obsadene" a zvnutra vychadzal tvoj hlas. Nechcel som otravovat.
Skus ešte raz, možno už bude volne

Ja pridam jeden citat z knihy:
Nikdy nesmieš zabúdať na to, že cesta je len cesta. Ak cítiš , že by si po nejakej nemal ísť, nesmieš na nej za žiadnych okolností zostať. A aby si mal jasno v hlave a mohol to poznať, musíš žiť ukáznený život. Jedine tak pochopíš, že cesta je len cesta a že nie je žiadna urážka pre teba ani pre ostatných, keď ju opustíš, ak ti tak velí tvoje srdce. Ale až sa budeš rozhodovať,či po ceste ísť alebo ju opustiť, nesmieš sa nechať ovplyvniť strachom, alebo ctižiadosťou. Varujem ťa. Každú cestu si starostlivo a vedome prehliadni. Skús ju toľkokrát, koľkokrát uznáš za vhodné. A potom sa spýtaj sám seba, iba sám seba jednu otázku.“má táto cesta srdce?“ všetky cesty sú rovnaké, nevedú nikam. Sú cesty, ktoré vedú krovím alebo do krovia. Behom svojho života som prešiel dlhé, dlhé cesty, ale nikam som sa nedostal. Už rozumiem otázke svojho dobrodinca. Má táto cesta srdce? Ak má, je to dobrá cesta, ak nemá, je nanič.Ani jedna z nich nikam nevedie. Ale jedna z nich srdce má a druhá nemá. Cesta po tej prvej je radostná. Dokiaľ po nej pôjdeš, si s ňou zajedno. Tá druhá ťa donúti, aby si preklial svoj život. Tá prvá ťa posilňuje, tá druhá oslabuje.
qwerty-xyz

Re: Pocuvat hlas svojho srdca, alebo rozmumu?

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Lub0$ napísal:Mam momentalne trosku hlupe obdobie, neviem co dalej...snazim sa to nechavat na osud, aj ked to stale nejde s takym optimizmom, nejedna sa o ziaden vztah, a vlastne neviem preco to radim do tejto sekcie, kedze nejde o ziaden vztah, len sa mi zda celkom vhodne to tu zaradit.
Moju situaciu blizsie opisovat nebudem, nejedna sa o jednu specificku vec, ale celkovo vseobecne...musim si vybrat...ide o buducnost, ci uz moju, alebo ludi naokolo mna....ano je v tom zahrnute aj studium.
Musim si skratka vyberat medzi moznostami, ktore mam k dispozicii....isto to poznate...ked sa nad problemom zamyslite, tak rozum vam vydedukuje jasnu odpoved....no stale vam to vase 'ja' nieco vo vasom vnutri tvrdi presny opak...a aj ked ste faktpresvedceny o tom, ze to co spravite bude dobre, tak vo vasom srdci mate nepekny pocit takeho 'ustupu', ze predsa to nebude najlepsia moznost.
Obcas sa vsak stane, ze ked sa pre nieco rozhodnete jasne, tak mate aj dobry pocit na srdci.
A teraz....cim sa teda riadit v zivote? Jednym ci druhym? Ako o riesite vy? Riadite sa v zivote, ci uz vo vztahoch, alebo celkovo v zivotnych situaciach svojim srdcom, alebo rozumom? :?
Co mam nasledovat, ako sa vlastne rozhodnut v tazkych situaciach, kde mam na vyber jednu, alebo druhu moznost...a obcas aj viac moznosti..?
rozum rozum rozum, ked budes pocuvat srdce vravi sa tomu naivita a skor sa dostanes do nejakeho pruseru alebo tahsej situacie, daj si zalezat na logike a logickom mysleni, to bude takmer vzdy najspravnejsie. :wink:
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

A čo spravíš ak Ti tu 30 ľudí napíše že sa riadi srdcom a dalších 30 bude za rozum? Rozhodnúť sa musíš len ty sám. A musíš sám rozhodnúť aj to, čím budeš rozhodovať, srdcom alebo rozumom?
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

Gangy napísal:Lebo na klucke mu visel napis "obsadene" a zvnutra vychadzal tvoj hlas. Nechcel som otravovat.
z toho mi vychadza ze hojko je boh :D
malyivko
Star
Star

Príspevok od používateľa malyivko »

racionalnejšie je počuvať hlas rozumu.ale v konečnom dosledku si myslim ze 3/4 z nas počuvaju hlas srdca,i ked vedia že to je nespravne..to zaleži od osobnoti a psychiky a danych okolnosti..
cisty priklad je vztah s babou,ktoru lubite..aj ked vas sklame,ste ochotny sa k nej vratit,i ked viete ake to zas bude :?
to čo budeš počuvať,sa tu nikoho nepytaj,aj tak si spraviš po svojom.to už viem podla seba,že zadarmo ti nikto nič neda...
a taký človek,čo si vie povedať v danej situacii že nie,je u mna frajer..
podla mna to viacej dokažu ženy ako muži,a v tejto oblasti je nežnejšie pohlavie o čosi silnejšie :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Občas sme odnesení do situácii, v ktorej obe niečo prinesú a stratia... nevieš si vybrať... lebo niečo je pre tebe prednejšie, a niečo na tej druhej zase nie... a nejak sa to kryje a proste si nevieš vybrať. Ja som sa naposledy rozhodoval niečo okolo 4 mesiacov... A dospel som k rozhodnutiu, ktoré teraz neľutujem. Aj keď mnoho vecí mohlo byť inak. Možno mohli byť lepšie, ale takto som spokojný. S priateľkou som ostal, sme síce na diaľku, ale je mi o to vzácnejšia a v mnohom mi to otvorilo oči... za to som vďačný a uvedomil som si, že ju strašne milujem... je to proste tak. Niekedy musíš byť bez osoby, aby si pochopil, ako veľmi ju potrebuješ.

Poviem ti to takto.. akokoľvek sa rozhodneš, je to správne... možno niekedy si uvedomíš, že nie... ale ver tomu, že v danej situácii si spravil to najlepšie, čo si mohol.. toto mi povedal môj otec. A ako sa na to pozerám, teraz.. s odstupom času, tak mal pravdu...

Ja som si mal vybrať medzi dvomi životmi, medzi dvomi cestami. Vybral som si. Ako každý, niekedy to muselo prísť.. Mamina mi na to povedala, vitaj vo svete dospelých... :D z časti mala pravdu.

Asi sa tento príspevok zdá úplne od veci.. ale kto sa ocitne v takejto situácii, tak tomu chápe... :)
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

triple napísal:záleží od situácie..
normálne prvý pocit dam na srdce ale podložím to ešte rozumom.. v práci len rozumom na srdce sa vykašlať a ked sa snažíš byť človek tak si kkt pre druhých a si zdrbaný takže v práci tvrdo rozum. vo vzťahoch rozum dávam kus bokom ale v poslednej dobe to rozum musí potvrdiť
No hej, lenze neviem ako u teba, ale rozum aspon mne vacsinou tvrdi presny opak ako srdce...v momentalnom stave mi rozum vravi, ze mam pokracovat, no srdce krici stop. Tak som tam kde som bol, mozem si vybrat...len co kurnik...
Asi 2 roky do zadu som mal isty problem v skole...nemal som do neba volajuce vysledky zo skusok a preto mi dali ucitelia jasne najavo, ze pokracovat by nebolo najlepsie...na situacii mi nepridalo ani moje okolie, kedze som hned zacal pocuvat aky som, preco som sa neucil a preco toto a preco hento, boli doma problemi a stresy.....tak som presiel na inu skolu...a ukazalo sa, ze sa to vsetko obratilo a teda vratilo na tu spravnu, lepsiu cestu...vsetko je este lepsie ako to bolo pred tym na inej skole. Mozno si hovorite, ze ved to nema nic s temou, ale v podstate ma...tiez tam bolo zahrnute srdce a rozum...v celom tom priebehu....a ja sa bojim hlavne tej rekacie okolia, teda rodina a podobne...uz som si vypocul ich nazory a viem, ze ked urobim to co chcem, tak si ich vypocujem opat a znova no trosku tvrdsie.....ja neviem podla coho si mam vybrat kurnik...prave, ze sa hovori: ''nikdy nelutuj to co si spravil, lebo v ten dany moment si to tak chcel spravit'' No neviem ci ta veta je primerane vhodna.
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Myslím, že v tomto by si mal dať na srdce a dokázať, že máš na to, že to zvládneš, aj keď ti iní neveria. Myslím, že v tomto prípadne nejde o to, či dať na rozum alebo srdce, ale o to, že sa bojíš, čo ti povie okolie a čo si budú ostatní myslieť- jednoducho predsudky. Kašľať na ne!
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

intuicia a rozum, aky je v tom rozdiel? rozhodujem sa podla toho, co povazujem za spravne.
Terepin
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Terepin »

To je individuálne, či už od osobnosti alebo situácie. Ja som sa riadil srdcom. Raz. A už nikdy v živote.
Napísať odpoveď