Podnikanie - verejná správa

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
SkiwO
Amateur
Amateur

Podnikanie - verejná správa

Príspevok od používateľa SkiwO »

Zdravím Vás,
chcel by som sa opýtať pokiaľ s tým má niekto skúsenosti s prácou na Slovenskom pozemkovom fonde. Zároveň by som sa chcel opýtať (podľa výkladu zákona mi to tak sedí, že je to možné), či môže zamestnanec SPF (verejná správa) podnikať (napr. geodetické činnosti, spoločník v s.r.o. s dronmi). Podľa zákona o verejnej správe, ktorý je odlišný ako zákon o štátnej službe to vyzerá, že áno a zákaz podnikania sa vzťahuje len na vedúcich zamestnancov. Máte s tým niekto skúsenosti?

Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Podnikanie - verejná správa

Príspevok od používateľa ephramko »

Ako pises, zalezi to od toho, ako je dana pracovna pozicia zaradena. Pokial sa jedna o stalu statnu sluzbu, tak mas zakazane podnikat. Ak sa jedna o pracovnu poziciu podla zakona o vykone prace vo verejnom zaujme, tak podnikat mozes.

Plati to ale casto len pre obycajnych zamestnancov, ti na najvyssich miestach po uradoch, co tam boli dosadeni z politickej vole, toto dost casto proste ignoruju, resp. napriklad napisu firmu na manzelku alebo niektore z deti, takze papierovo akoze nepodnikaju.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

SPF je verejna sprava, isto? Podla mna je to skor statna sprava.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

na tie drony si priprav velky balik, lebo tie licencie, povolenia a kolky nebudu malo. plus sa priprav na to, ze este nemas trh. ved len minuly tyzden sa prevalilo, ze si statni kartografi objednali LiDAR na DTM. za 10 mega, s rozlisenim minimalne 2ppm. este dnes sa s kolegami chytame za brucha od smiechu.

takze mozno si myslis, ze si nasiel dieru na trhu, ale podla mojho skormneho nazoru este nemas komu predavat. ak si SPF, alebo niekto iny vymysli drony, tak tak bude bratanec riaditela, vdaka tendru na nastenke a za stonasobok trhovej hodnoty
Napísať odpoveď