Podnikatelsky ucet
-
tomexx
King
- Kontaktovať používateľa:
Podnikatelsky ucet
Chcel by som sa opytat starsich userov, ktori podnikaju, v ktorej banke maju svoj podnikatelsky ucet, kolko ich to mesacne stoji, ake maju predplatene sluzby, co maju zadarmo a kolko platia za sluzby nad ramec uctu. Dakujem.
Ja mam TatraBusinessDynamic od TB, cena je 199 Sk za mesiac a je v tom zahrnutych 30 prevodov mesacne (kolko platim navyse nemam sajn, vobec to nesledujem), ibanking, VISA s 30tis. dennym limitom, vypis mesacne, trvale prikazy, inkasa a ostatne klasicke sluzby bankovych uctov.
TB bola vybrana jednoznacne kvoli tomu, ze vela dodavatelov ma tiez ucty v tejto bankovej institucii. Myslim, ze sa da dohodnut aj individualny pausal, nieco take mi uz ponukali, ale nemal som na nich cas
Polovicka ma v CSOB tiez podnikatelsky a co to sledujem, tak niiic moc. Ale tam uz ti neviem podat ziadne konkretne veci, okrem denneho limitu 10 papierov ...
TB bola vybrana jednoznacne kvoli tomu, ze vela dodavatelov ma tiez ucty v tejto bankovej institucii. Myslim, ze sa da dohodnut aj individualny pausal, nieco take mi uz ponukali, ale nemal som na nich cas
Polovicka ma v CSOB tiez podnikatelsky a co to sledujem, tak niiic moc. Ale tam uz ti neviem podat ziadne konkretne veci, okrem denneho limitu 10 papierov ...
-
p4ra
Redeemer
Jeden v Tatra Banke, druhy vo VUB a treti v Postovej Banke.
VUB otvaral moj otec pre zlatnictvo. Dalsi v Tatra Banke som otvaral ja pre zlatnictvo aj moj a bratov obchod (ten mame na zahranicne obchody) a treti som otvaral s bratom pre nas spolocny obchod s oblecenim a to len preto, lebo som odtial vybavoval uver.
Presne ti nepoviem vydavky, lebo to jednoducho nesledujem. Pre mna je bola podmienka v Tatre, aby peniaze prichadzali rychlo, dalo sa dobre spolupracovat so zahranicim a rychlo (Nemecko, Taliansko a Madarsko), aby boli k tomu dobre karty a to je tak asi vsetko.
Pozri si ved banky, precitaj si, co ti ktora ponuka a na zaklade toho si vyber.
VUB otvaral moj otec pre zlatnictvo. Dalsi v Tatra Banke som otvaral ja pre zlatnictvo aj moj a bratov obchod (ten mame na zahranicne obchody) a treti som otvaral s bratom pre nas spolocny obchod s oblecenim a to len preto, lebo som odtial vybavoval uver.
Presne ti nepoviem vydavky, lebo to jednoducho nesledujem. Pre mna je bola podmienka v Tatre, aby peniaze prichadzali rychlo, dalo sa dobre spolupracovat so zahranicim a rychlo (Nemecko, Taliansko a Madarsko), aby boli k tomu dobre karty a to je tak asi vsetko.
Pozri si ved banky, precitaj si, co ti ktora ponuka a na zaklade toho si vyber.
-
Kibo
Hardcore addict
ja mam VUB, poplatky mas mesacne podla toho ako si "nastavis ucet". zalezi ake sluzby si das, kolko pohybov mesacne si predplatis, cena je od 94 sk za mesiac. vypisy mam mesacne postou, ale mozes si dat osobne v banke. tatra banka a vub by som povedal, ze su dve take najsilnejsie banky, tatra banka o trochu lepsia, skvela sluzba je dialog. inac to mas v podstate jedno, zalezi na dostupnosti banky, bankomatov, co ocakavas, internet banking je samozrejmostou, len vub ma troska divne, ze ked si das iban, tak ti ho rozbehaju na 2-3 krat, neviem ako ostatni, ale ja, bracho a par kamaratov sme mali vzdy problem. na starom ucte mi nesiel nikdy, teraz mi ho rozbehali na druhy krat, ked mi pridelili komplet nove pristupy 
Nie som podnikateľ, ale pracujem v jednej obchodnej firme.. a z mojich skúseností, čo tu pozerám, tak väčšina firiem má Tatrabanku (momentálne mám pred sebou zmluvy Billa, Metro, Slovpos, Bala).
Ale aj ostatní menší partneri, fyzické osoby a právnické osoby.. väčšinou prevláda Tatrabanka.
Tiež si pozri, kde majú účet Tvoji hlavní obchodní partneri. Ak budeš mať v tej istej banke účet aj Ty, budeš mať menší problém s platbami.
To len taký môj postreh.
Ale aj ostatní menší partneri, fyzické osoby a právnické osoby.. väčšinou prevláda Tatrabanka.
Tiež si pozri, kde majú účet Tvoji hlavní obchodní partneri. Ak budeš mať v tej istej banke účet aj Ty, budeš mať menší problém s platbami.
To len taký môj postreh.
Re: Podnikatelsky ucet
Ktorú banku?
Potrebujem si založiť účet na podnikanie (to neznamená, že balíček služieb musí byť podnikateľský, ide iba spôsob využívania), kde:
- 70% pohybov budú prijaté peniaze z rôznych bánk
- 20% odoslané peniaze cez IB do iných bánk
- 10% peniaze odoslané do zahraničia (Poľsko - platí sa poplatok za prevod do zahrani, keďže nemajú Euro).
- kartou Visa Electron (za embosovanú sa mi platiť nechce) sa bude dať platiť aj v zahraničí (PayPal, Ryanair, Dealextreme, atď.)
Vie niekto poradiť? Ď.
Potrebujem si založiť účet na podnikanie (to neznamená, že balíček služieb musí byť podnikateľský, ide iba spôsob využívania), kde:
- 70% pohybov budú prijaté peniaze z rôznych bánk
- 20% odoslané peniaze cez IB do iných bánk
- 10% peniaze odoslané do zahraničia (Poľsko - platí sa poplatok za prevod do zahrani, keďže nemajú Euro).
- kartou Visa Electron (za embosovanú sa mi platiť nechce) sa bude dať platiť aj v zahraničí (PayPal, Ryanair, Dealextreme, atď.)
Vie niekto poradiť? Ď.
-
Grim
Darca
...začínaš podnikať? Ja som si založil v TatraBanke. Ak si začínajúci podnikateľ (SZČO) tak máš na pol roka zadarmo a ak nebudeš s ich službami spokojný tak ti zrušia účet a vrátia ti peniaze za jeho používanie...myslím že tak to je, ale treba sa informovať v banke...
Hej. Ale ja nechcem Tatra Business, ja chcem Tatra Personal - ak si vyberiem Tatra Banku. Tie ich biznis balíky sú zbytočne drahé, v Personal mám za 5€ mesačne neobmedzený počet prevodov aj výberov. Ako biznis balík mi to na ich stránke vyrátalo na nejakých 10€, to môžem okašlať 
-
Holubar
Darca
Pozri aj CSOB. Ja som teraz u nich, tiez osobny ucet. Tam dostanes za 3.3 mesacne celkom slusny balik. Predtym som ich velmi nemusel, ale vidno, ze idu dopredu. eBanking maju znacne zmodernizovany a mozem povedat, ze sa mi velmi paci, ochota pracovnikov na velmi dobrej urovni, aj ked to je, alebo mal by byt standard. Ja som ich zvolil kvoli uveru, ktory som od nich dostal bez vacsich problemov a vyhpdnejsie ako v TB. Ale co sa tyka kvality sluzieb, urcite nepokazis nic ani jednou ani druhou
Seriózne zvažujem Tatra Banku, lebo majú notifikačné SMS zadarmo. A ja budem mať mesačne cez 100 pohybov na účte, čo je 100 SMS a platiť sa mi za ne zrovna nechce...
-
Grim
Darca
...a TatraBanka zaviedla bezpečnejšiu autentifikáciu. Dostaneš ku karte čítačku, ktorá ti pri každej akcii musí vygenerovať kód, ktorý vložíš do príslušneho políčka. Bez tej čítačky sa neprihlásiš do IB ani ce IB nespraviš žiadny prevod na účet. Je to síce bezpečnejšie, ale je to aj strašne zdĺhavé...všetko musíš zadať 2x, raz do IB a raz do čítačky, ktorá to potvrdí a vygeneruje ti kód...
-
Holubar
Darca
fuu, tak to este stale nezmenili? Ja som tam zakladal business ucet pre firmu, kde som bol jeden cas konatelom a prva vec co ma zarazila bola ta citacka, co mi strcili k papierom. To je uplne peklo. Len predstava nosit to so sebou vsade, kde sa pripajam na net ma odstrasovala. Nastastie som s tym uctom uz nemusel dalej robit. CSOB ma autentifikaciu cez sms, stve ma sice, ze je potrebne dat sms kod aj pri prihlaseni, ale stale 100 krat lepsie ako citacka.
V tomto u mna vedie zase mBank, pre pasivne bankovnictvo staci ID a heslo, pre aktivne sms autorizacia.
V tomto u mna vedie zase mBank, pre pasivne bankovnictvo staci ID a heslo, pre aktivne sms autorizacia.
A to majú aj k účtu pre fyzickú osobu?
-
Shark NX
Addict
Ano maju. Ja som tu srandu dostal tiez ... Osobne sa mi viac paci RSA SecurID ktoru pouzivam v Robote na Firemny ucet v Citibank Poland.
Ziadne PIN kody nic ... Len kazdych 60s generovany Neopakovatelny Kod ...
Ziadne PIN kody nic ... Len kazdych 60s generovany Neopakovatelny Kod ...
Ach jaj... Dokonalá banka zjavne neexistuje 
-
Stoporko
VIP
Dovolím si oživiť cez 2 roky mŕtvu tému. Stojím pred rozhodnutím - ktorá banka pre podnikateľské účely? Využívanie účtu bude zhruba nasledovné + čo vyžadujem:
70% budú prijaté peniaze z bánk a dobierok vyplatených na môj účet
20% tuzemské platby cez IB
10% platby do zahraničia (prevažne UK a Švédsko... teda pravdepodobne všetko platby mimo EUR)
karta prepojiteľná s paypalom
papierové mesačné výpisy - riešiť elektronický podpis kvôli daňovému a e-výpisom sa mi fest nechce (no ak nebude iná možnosť, tak asi budem musieť)
Zatiaľ mi najlepšie vychádza Mbank - podnikateľský, mesačné náklady 1,16e za papierový mesačný výpis + 0,03e za každú odoslanú tuzemskú platbu. Došlé platby zdarma. Nejaké alternatívy?
70% budú prijaté peniaze z bánk a dobierok vyplatených na môj účet
20% tuzemské platby cez IB
10% platby do zahraničia (prevažne UK a Švédsko... teda pravdepodobne všetko platby mimo EUR)
karta prepojiteľná s paypalom
papierové mesačné výpisy - riešiť elektronický podpis kvôli daňovému a e-výpisom sa mi fest nechce (no ak nebude iná možnosť, tak asi budem musieť)
Zatiaľ mi najlepšie vychádza Mbank - podnikateľský, mesačné náklady 1,16e za papierový mesačný výpis + 0,03e za každú odoslanú tuzemskú platbu. Došlé platby zdarma. Nejaké alternatívy?
-
Holubar
Darca
Kvoli comu treba el. podpis pre danovakov pri el. vypisoch? Ja od roku 2010 fungujem s el. vypismi a nikdy som neriesil nic s danovakmi. Fungujes ako zivnostnik alebo sro? mBank neponuka ucty pre pravnicke osoby - skutocne podnikatelske konta ponukaju len tie nase "tradicne" banky (CSOB, TB...)
Ja mam firemny ucet v CSOB, mesacne platim 6 EUR + ak je nieco mimo predplateny balik. Karta a Paypal su samozrejmost uz hadam vsade, v CSOB mi pride najlahsie ziskat uver (ak budes niekedy potrebovat), aspon podla mojich skusenosti. Aktualne mam povoleny kontokorent na 11 tisic s urokom 9.5% + kreditka na tisic EUR.
Internet banking maju celkom slusny, velky plus je pre mna autorizacia transakcii cez sms (nie hlupa citacka ako v TB). Stve ma jedine dostupnost bankomatov, aj ked sa uz zlepsuje, no to zalezi od lokality, kde zijes, mozno v tvojom okoli je to s nimi lepsie.
Personal mi pride tiez v pohode, treba sa len vyhnut pobockam v nakupnych centrach, kde sa ti ludia stale menia a malokedy trafis na skuseneho profika - to ale plati pre vsetky banky.
Ja mam firemny ucet v CSOB, mesacne platim 6 EUR + ak je nieco mimo predplateny balik. Karta a Paypal su samozrejmost uz hadam vsade, v CSOB mi pride najlahsie ziskat uver (ak budes niekedy potrebovat), aspon podla mojich skusenosti. Aktualne mam povoleny kontokorent na 11 tisic s urokom 9.5% + kreditka na tisic EUR.
Internet banking maju celkom slusny, velky plus je pre mna autorizacia transakcii cez sms (nie hlupa citacka ako v TB). Stve ma jedine dostupnost bankomatov, aj ked sa uz zlepsuje, no to zalezi od lokality, kde zijes, mozno v tvojom okoli je to s nimi lepsie.
Personal mi pride tiez v pohode, treba sa len vyhnut pobockam v nakupnych centrach, kde sa ti ludia stale menia a malokedy trafis na skuseneho profika - to ale plati pre vsetky banky.
-
Stoporko
VIP
Jedná sa o živnosť. Časom očakávam väčší počet prijatých platieb, takže prioritou je bezplatnosť, resp. čo najnižší poplatok za prijatú platbu. U ČSOB, ak som správne hľadal, je maximálne 50 prijatých platieb v cene. V danej banke mi robí svokra a veru moc dobrého na tú finančnú inštitúciu nevraví
(napr. jej kolegyňa dostala zvýhodnený zamestnanecký úver s rovnakým úrokom, ako v inej banke pre bežného klienta) - takže k ČSOB mám "z domáceho prostredia" akúsi nevôľu a obavu. Možno som len zbytočne predpojatý a rád sa nechám presvedčiť
Tatra mi prijde zbytočne drahá - nepotrebujem aby mala banka na každom rohu pobočku s kaviarňou, potrebujem výhodný balík a v prípade prúseru nonstop kontaktnú linku.
Tatra mi prijde zbytočne drahá - nepotrebujem aby mala banka na každom rohu pobočku s kaviarňou, potrebujem výhodný balík a v prípade prúseru nonstop kontaktnú linku.
-
Holubar
Darca
ked zivnost tak by mala postacit aj mBank. Ja mam u nich stale osobny ucet, aj ked ho uz velmi nepouzivam. No ceny stale drzia nizko, co je plus. IB maju dobry a ja som s nimi nikdy problem nemal. Sympaticki su mi aj ZUNO, ale neviem, ci ponukaju aj re zivnostnikov. Priatelka ma u nich osobny a vyzera to dobre.
CSOB, ked som s nimi zacinal tiez boli podstatne lacnejsi ako predrazena TB, ale dnes je to uz narovnako...A velmi ma sklamali, ked zacali ponukat baliky akoze zadarmo po splneni 1500 podmienok...Menit sa mi to uz ale nechce, a pre firmu aj tak nic lacnejsie asi na trhu nie je...
Ale stale si nenapisal - naco su ti dobre papierove vypisy? Je to pri zivnosti nejak podstatne? Co sa tyka DU, tak jedina povinnost, o ktorej viem je nahlasit cislo uctu, do 30 (myslim) dni od jeho zalozenia. Papierove vypisy uz su prezitok a su iba na obtiaz
CSOB, ked som s nimi zacinal tiez boli podstatne lacnejsi ako predrazena TB, ale dnes je to uz narovnako...A velmi ma sklamali, ked zacali ponukat baliky akoze zadarmo po splneni 1500 podmienok...Menit sa mi to uz ale nechce, a pre firmu aj tak nic lacnejsie asi na trhu nie je...
Ale stale si nenapisal - naco su ti dobre papierove vypisy? Je to pri zivnosti nejak podstatne? Co sa tyka DU, tak jedina povinnost, o ktorej viem je nahlasit cislo uctu, do 30 (myslim) dni od jeho zalozenia. Papierove vypisy uz su prezitok a su iba na obtiaz