Podporujete bezdomovcov?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
26lukas26
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Podporujete bezdomovcov?

Príspevok od používateľa 26lukas26 »

Minule som videl jedného bezdomovca ako sa prehrebáva v smetiakoch, prišlo mi ho ľúto a povedal som si že na vianoce urobím nieaký dobrý skutok tak som ho zavolal a dal som mu 100korún v živote som dovtedy nepodporil niakého bezdomovca ani som neposlal žiadnu sms na nieakú dobročinnú zbierku. Hneď som mal na duši dobrý pocit, že ľudia by si mali pomáhať. A podľa toho ďakujem čo povedal som vycítil že tieto peniaze nepôjdu na alkohol. Keby sa nestrelo pár okoloností ako: vonku bolo -2 stupne, boli vianoce, a som bol náhodou v žiline, tak by som to asi nespravil, pri tom niesom žiaden milionár. Všetci by sme si mali by sme si pomáhať !
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Asi by som skor zasiel do potravin a kupil mu rozky tresku etc., nech mam istotu.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

kamarata minule jeden stopol a chcel daku korunu, vraj je hladny a chce sa najest, tak mu ponukol gastrac a bezdomovec ho poslal DPC... ale zasa aj oni sa vyvijaju a mna minule stopol a pytal si rovno gastrac :) dal sommu pajcku...
Vlado6230
Star
Star

Príspevok od používateľa Vlado6230 »

no nebud si isty ze nebude to na alkohol myslim si ze drviva vacsina to prepije a v zime este skor :?
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Ale čo vás je do toho či si zato kúpi jedlo alebo alkohol? verte alebo nie, alkohol je asi jediná vec čo ho možno ešte teší...
Martin44
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Martin44 »

Môj názor je taký, že nech to aj prepijú keď ich to robí šťastnými.
Prečo myslíte že drvivá väčšina na ulici pije???
No asi niečo na tom bude....
Hovoríte si, že nedám im lebo to prepijú, ale to je ich jediné potešenie.
A im je viacmenej jedno či zamrznú, keď sú opití, možno je to pre nich len vykúpenie.
Som zvedaví, čo by väčšina z vás robila na ich mieste.
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Minule som dal bezdomovcovi tusim 50SK s tym ze nech sa neopovazi kupovat jedlo ze nech si kupi CUCO a poriadne sa na**be :D :D On ze jasne ze vsetko co vyzobre aj tak prepije :lol:

//A bezdomovcov lutujem, sice mozno si za to polovica moze sama ze su tam kde su. Ale lutujem ich ze sa musia pozerat na ciganov ktory dostavaju pridavky,peniaze od statu byvanie a oni si za to mozu URCITE samy a nic nerobia naopak kradnu :evil:
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

Bezdomovci????? Každý si je pánom svojho a šťastia a osudu....... a za svoju situáciu si v konečnom dôsledku môžu sami (keď dáme preč všetky omáčky a pôjdeme k jadru veci)..... Nemám najmenší dôvod na ich podporu.........
MakeFake
Spammer
Spammer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MakeFake »

Ja som dal bezdomovcovi nejake drobne a pobede vidim ako si kupuje nejaku okenu co ci to bolo. Isto isiel cistit okna nie?

To naozaj radsej kupit bezdomovcovi nieco na jest, lebo vacsina peniaze minie na cigareti a alkohol.
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

Skor hodim nejaky peniaz poulicnym hudobnikom :) ... Hadzat peniaze nejakemu fetakovi, ktory sedi a spolieha sa na to ze mu tam nieco hodia ... to nemusim
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

Zvykla som hodiť pár drobákov do klobúčika, ale v poslednom čase váham. Stalo sa mi, že som sa uľútostila nad malým chlapcom, dala som mu pár korún. Nestihla som sa ani otočiť, už tam bola jeho matka a zhabala mu ich.
Alebo jeden bezdomovec pýtal od nejakej ženy peniaze na rožok, a keď mu žena vytiahla z tašky rožky, šmaril ich do nej, nech si ich zožerie, veď on si pýtal peniaze. :roll:
Minule som sedela v cukrárni, a tam prišiel mladý chalan, položim mi na stôl porcelánového sloníka a lístoček, na ktorom stálo, že mám prispieť 50,-- Sk pre hlucho-nemých. Sestra mu ich dala, a o takú polhodinku čo nevidíme? V meste sa prechádza ten istý chalan s mobilom v ruke. Keby bol hluchý, nepočul by, čo mu na tej druhej strane kecajú a keby bol nemý, nehovoril by do telefónu nič.
Takže ja dosť váham, či dať alebo nie.
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

fruxo napísal:Skor hodim nejaky peniaz poulicnym hudobnikom :) ... Hadzat peniaze nejakemu fetakovi, ktory sedi a spolieha sa na to ze mu tam nieco hodia ... to nemusim
aj ja, ale nesmu to byt bezdomovci :) nikdy totiz neviem, preco skoncil na ulici. neviem, ci ho vyhodila zena, alebo si pregamblil byt. to uz radsej kupim obcas v BA na stanici nota bene, lebo to mam istotu, ze to neprechlascu (na 99%)
tomasito13
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomasito13 »

Pinhead napísal:Bezdomovci????? Každý si je pánom svojho a šťastia a osudu....... a za svoju situáciu si v konečnom dôsledku môžu sami (keď dáme preč všetky omáčky a pôjdeme k jadru veci)..... Nemám najmenší dôvod na ich podporu.........
nie vzdy si za to mozu samy, preco ich skatulkujes?
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

luculiiik napísal:Minule som sedela v cukrárni, a tam prišiel mladý chalan, položim mi na stôl porcelánového sloníka a lístoček, na ktorom stálo, že mám prispieť 50,-- Sk pre hlucho-nemých. Sestra mu ich dala, a o takú polhodinku čo nevidíme? V meste sa prechádza ten istý chalan s mobilom v ruke. Keby bol hluchý, nepočul by, čo mu na tej druhej strane kecajú a keby bol nemý, nehovoril by do telefónu nič.
Takže ja dosť váham, či dať alebo nie.
mozno daval znakovu rec cez 3G :D
Pinhead
King
King

tomasito13,

to je škatuľkovanie keď konštatujem, že každý si je pánom svojho šťastia a osudu?????

To je proste nezvratný fakt......... Pokiaľ je niekto svojprávny, tak platí to, čo je napísané vyššie a z toho vyplýva aj druhé, a síce povinnosť niesť si dôsledky svojho jednania......
Toto nie je žiadne škatuľkovanie, to je naopak absolútne rovný prístup......
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

ades napísal:aj ja, ale nesmu to byt bezdomovci :) nikdy totiz neviem, preco skoncil na ulici. neviem, ci ho vyhodila zena, alebo si pregamblil byt. to uz radsej kupim obcas v BA na stanici nota bene, lebo to mam istotu, ze to neprechlascu (na 99%)
no ale tak sediet na zemi a zobrat? ... takemu v zivote nic nedam

niekedy u nas chodi po uliciach taky cigan a vykupuje zelezo(celkom pohodak), tak stale mu tam dame nieco :)... tak radsej podporim jeho ako nejakeho nic nerobiaceho fetaka co sedi, lebo je taky spity, ze sa nevie postavit
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

Pinhead napísal:Bezdomovci????? Každý si je pánom svojho a šťastia a osudu....... a za svoju situáciu si v konečnom dôsledku môžu sami (keď dáme preč všetky omáčky a pôjdeme k jadru veci)..... Nemám najmenší dôvod na ich podporu.........
maš statočne obmedzeny postoj... su aj starši bezdomovci, ktori si za to nemôžu :wink: minule jednej babke zomrel muž, nezvladala všetko splacať, zadlžila sa, vyhodili ju z bytu atd... mohla si za to sama?! nie každy ma peniaze... ale je pravda, že v situacii v akej sa nachadzaju vidia riešenie len prostrednictvom jedine - alkohol...
luculiiik
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa luculiiik »

Na jednej strane máš pravdu, ale zase niekto fakt nevie ovplyvniť svoj osud.
Napr. o 2 domy ďalej býva muž, ktorý síce má dom, dostáva 14 000,-- dôchodok, no všetko prepije, spáva na ulici. Chodí špinavý, smradľavý, behá od domu k domu a žobre si jesť. Takémuto naozaj nie je žiaden dôvod podať pomocnú ruku.
Pinhead
King
King

Old Dirty Bastard,

vždy sa nejako niečo dá, vždy sú možnosti, každý problém má riešenie, ale pokiaľ sa niekto zlomí, prestane riešiť tie problémy, začne chlastať a je*ať na všetko, kto mu za to môže????? Jedine on sám....... lebo na druhú stranu boli aj medializované prípady bezdomovcov, ktorí sa nevzdali a nezačali sa ľutovať, ale naopak začali doslova drieť a nakoniec dnes znovu žijú ako slušní ľudia..........
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Napísať odpoveď