Podtaktovanie RAM

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
Filipito
Darca
Darca

Podtaktovanie RAM

Príspevok od používateľa Filipito »

caute, kamos mi hovoril ze ked podtaktne ramku ze mu bude ist lepsie komp,ale ani on ani ja nevieme ze ako sa to robi. cital som ze niekde do biosu treba ist alebo nieco take. ale do biosu sa nedostane lebo ho ma zaheslovany od vyroby a stratil heslo :roll: pls poradte neaky soft alebo neaky navod ako by sa to dalo spravit
prask
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa prask »

no samotnym podtaktovanim neziskas nic. zalezi aj od platformy a ramiek ake mas... ale je zbytocne sa tym zatazovat lebo vykonnostny rozdiel by si aj tak nepostrehol
sebci
Star
Star

Príspevok od používateľa sebci »

heslo do BIOSU by sa malo zrušiť.. vybraním baterky s dosky na cca 3 - 5 min.. aby sa totalne vybili všetky kondiky... len potom je otazne či s reštartnutym biosom ti naskoči znovu aj WIN.. takže opatrne...
:-)
Medium Star
Medium Star

Re: Podtaktovanie RAM

Príspevok od používateľa :-) »

Filipito napísal:caute, kamos mi hovoril ze ked podtaktne ramku ze mu bude ist lepsie komp
kamos hovoril kraviny.... nech mi to vysvetli :), alebo sa ho spytaj ako na to prisiel.

btw v Biose staci zmenit "By SPD" na frekvenciu ktoru pozadujes. stym ze ako bolo spominane zmenu by si nemal postrehnut.
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Podtaktovaním získaš najskôr stabilitu zostavy, až máš PC nestabilné. Ale ak je stabilný, nevidím žiadny dôvod prečo sa uchyľovať k podtaktovaniu. Okrem energetickej spotreby a tepla, pochopiteľne.
Napísať odpoveď