Poistenie mobilneho telefonu

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
masterdead
SysAdmin
SysAdmin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Poistenie mobilneho telefonu

Príspevok od používateľa masterdead »

Po nedavnych udalostiach s mojim mobilnym telefonom, som chcel v Orange kde som zakaznikom poistit mobilny telefon. Avsak, maju podmienky, ze ak telefon je drahsi ako 666eur, je v Cardiffe (poistovna s ktorou spolupracuje orange) nepoistitelny. Tak som hladal alternativy, avsak nikde som nic nenasiel (co neznamena ze neexistuje). Generali poistuje len MT zakupene v Telekome a Datarte. Poznate niekto spolocnost, co tento produkt poskytuje? Popripade priamo poistenie elektroniky? Je jedno ci MT, foto...
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Poistenie mobilneho telefonu

Príspevok od používateľa cinges »

O nicom som nepocul, a o pripadoch reklamacie si vzdy najdu sposob, ako ti mobil nepreplatit, takze ti ostanu len oci pre plac.. Vseobecne kupovat mobil drahsi nez 666 eur je sialenstvo.. a poistit sa je dalsie.. Lebo clovek si vravi, ze som sa mal poistit, dopadol by som lepsie..Lenze ked sa poistis a vyseru sa ti do huby, budes sa citit este horsie..:D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

cinges:
ake s tym mas skusenosti? kolko telefonov si mal poistenych, mal poistnu udalost a poistovna nic nic nezaplatila? mas nejake konkretne pripady?

treba si pred poistenim poriadne precitat podmienky a rozhodnut sa podla toho. pokial sa ti stane nieco co nebolo v podmienkach, samozrejme ze sa na teba poistovna vykasle.

tiez sa mi paci tvoj vyrok ze kupovat mobil drahsi nez 666 eur je sialenstvo, preco prosim ta?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

aacid napísal:
tiez sa mi paci tvoj vyrok ze kupovat mobil drahsi nez 666 eur je sialenstvo, preco prosim ta?
nebuď smiešny acid :) Rovnako dobrý mobil máš za 400€, tu platíš iba za značku
http://www.dsl.sk/article.php?article=14676
fakt sa ti nezdá šialenstvo dať 700€ za mobil s 1GB ram, nemožnosťou rozšírenia o karty či výmenou baterky a dvojjadrovým procesorom?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

za prve, ci je nieco drahe alebo nie, to je hodne relativne.
pokial niekto zaraba 500 eur mesacne, tak ano, dat 700 eur za telefon je sialenstvo, pokial ale niekto zaraba 5000+ eur mesacne, tak to sialenstvo nie je, to hadam uznas, nie?

za druhe, vobec som nenarazal na iphone, ja som napriklad dlho planoval kupit galaxy note 4 (a taky telefon veru za 400 eur nezozenies), ale ked chces tuto debatu zacinat, tak kludne, ved si moderator, potom to mozes premazat/presunut.

urcite je hlupost porovnavat telefon podla poctu jadier alebo ramky, na telefone nejdes renderovat grafiku ani tazit bitcoiny. jedine ak hras hry, ale tak na to su lepsie zariadenia nez telefony.
najlepsie je to vidno prave u lacnych zariadeni, kde android v telefone co ma 1 jadro a 512 MB RAM bude na zaplakanie, vsetko bude sekat a padat, zatial co taky windows phone bude slapat uplne v pohode stabilne a plynule. pretoze android je jedno obrovske neoptimalizovane svinstvo.
dalej k tomu iphonu, co na tej 400 eurovej alternative mat urcite nebudes je system, tebe sa mozno ios nepaci, pretoze je obmedzeny a uzavrety, ale vacsina beznych uzivatelov (neviem ako lepsie nazvat ludi co sa nezaujimaju o IT a chcu proste telefon na pouzivanie) to naopak oceni, pretoze nebude musiet nikdy riesit problemy ake treba riesit na androide. dokonaly priklad je moja zena, proste ios jej sadol, ovela viac nez android alebo windows phone, vsetko co chce tam ma a je s nim spokojna. samozrejme sa obcasne objavi nejaky problem, ale realne, ktory telefon je bezproblemovy?
ano, iphone stoji vela, mne to prijde tiez vela, ale pokial ti ten system vyhovuje a tie peniaze mas, preco ho nekupit?

edit: k tomu clanku som sa ani nechcel vyjadrovat, verim ze kazdy trochu vzdelany clovek chape ze cena produktu sa neodvija iba od vyrobnych nakladov.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

IMHO je cele poistenie telefonu, notebooku ci fotaku kravina. Vsetci vedia ako funguje poistka - ked mam platit ja, tak ma nahanaju; ked maju platit oni, nie a nie zaplatit + hladaju dovody na nezaplatenie skody. Podmienky, ktore navyse diktuju su castokrat neakceptovatelne - pri kradezi treba mat dvoch priamych svedkov, zariadenie muselo byt zabezpecene proti kradezi (napr. nemohlo byt vo vrecku rifli) a ine. Potom amortizacia a kratenie, tiez velmi dobra obluba od poistovne... Idealne je predchadzat takejto situacii a radsej na mobil nalepit tvrdene sklo, aby sa chranil displej, kupit nejaky obal, ci uz kozeny alebo silikonovy... Ja viem, ze to nie vzdy je pohodlne, ale sam som rozbil za posledne obdobie 2 smartphone a oprava ma vysla viac, ako keby som si kupil 20x tvrdene sklo a 20x obal na telefon. Teraz na novy telefon som uz nalepil sklo, aj objednal obal, je to predsalen vyhodnejsie a hlavne lacnejsie, nez potom davat 200 eur za vymenu displeja.

A kto chce iPhone 6 a rozbije displej, tak nech rata s tym, ze 350 eur za swap ho neminia. Alebo skusit Cinu za polovicnu cenu, ale bez zaruky a s moznostou, ze to nepojde tak ako ma. A to plati aj u inych telefonov, aj ked tam je oprava displeja lacnejsia (trebars Galaxy S5 za 150 ci 160 eur).
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ver mi vybavovacky okolo toho sa ti nebude chciet trpiet.na policii musis vsetky papiere od nich mat.potom na pobocke ked to podas, cakas 2 mesiace skoro

//priamo od cardifu :!:
Prílohy
postenie.jpg
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Presne tak, ako pise hojko..samozrejme je na tebe ci si kupit taky drahy mobil, alebo nie.. ale rozhodne nepocitaj s tym, ze ti to niekto preplati, ked ti ho niekto ukradne, alebo ho vlastnou blbostou rozbijes.. za cely zivot mi ukradli mobil raz na zakladke.. a rozbil sa mi tiez raz, ked som ho od nervov hodil o zem.. Inak mi vsetko drzi perfektne doteraz, nemusim mat na to poistenie.. Konkretne priklady mas aj tu, napr. kradez notebooku.. Ine poistne udalosti su vzdy rovnake, cize ty im platis haldu prachov za poistne a nakoniec sa vyhovoria, preco ti nedaju peniaze.. Kazdy vie, ako tento super system poistenia funguje..
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

masterdead sice nedostal odpoved pre ktoru prisiel, ale musi mu byt uz jasne, ze sa poistenie neoplati
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Staci chvilka hladania http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a je to sice skusenost z ceskej alzy, ale je to to iste.. funguje to vsade rovnako.. proste z toho vychadza to, ze su to vyhodenie peniaze..
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

nie su to vyhodene peniaze, ako som pisal, treba si najprv precitat podmienky, az potom sa poistit.

vsetci ludia co maju problem s poistenim tak nespravili, najprv sa poistili, potom sa nieco stalo a az potom si zacali citat podmienky.
napriklad ta kradez, je uplne logicke ze to bude poistovna riesit, tak hlavne chrania seba, aky kazdy druhy nevymyslal stylom, sak ten telefon zahodim (popripade este v lepsom predam na bazosi), nahlasim ze mi ho ukradli a ziskam poistku.
pokial ta ale ozaj okradli, tak ti poistku ozaj vyplatia.

samozrejme tu mozme riesit ze nevyplatia plnu sumu (co je ale tiez logicke), ale stale je lepsie dostat cast penazi naspat ako prijst o telefon a nemat vobec nic.

tak ako som predpokladal ked som pisal prvy prispevok, nemate realnu skusenost s poistenim, iba "tamten pisal na fore", co mne nepostacuje.
ja telefon poisteny mam, este som poistnu udalost riesit nemusel, ale moc sa toho nebojim, presne viem co je napisane v zmluve a teda co mozem ocakavat. rozhodol som sa telefon poistit, pretoze odmietam mat telefon obaleny foliamy a plastovymi obalmi, pride mi to uplne chore si kupit telefon, ktory je uz tak celkom velky (mne vacsi displej celkom vyhovuje) a este na neho narvat obal aby bol este 2x vacsi. takto nosim telefon uz viac nez rok vo vrecku bez akehokolvek obalu a folie a predpokladam ze ak by sa nieco stalo, tak to pojde z poistky. ak alza na stranke pise poistenie proti nahodnemu rozbitiu, hadam to aj splnia, ak nie, tak je to sudne napadnutelne ako klamliva reklama.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Isiel by si do sudu s Alzou, ze ti nezaplatili rozbity displej?
Bad.boy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bad.boy »

No moj spoluziak bral Xperiu Z1 Compact k pausalu. Dal si ju pripoistit proti poskodeniu (neviem teraz ci priamo u operatora alebo u svojej poistovne). Telefon mu po tyzdni vypadol z vrecka ked vystupoval z auta a telefon bol po pade na asfalt KO. Do mesiaca mal peniaze z poistky (cena noveho telefonu). Spominal tusim, ze poistku moze uplatnit len raz do roka na rozbitie. Mozem sa ho popytat ked tak :)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

heker napísal:Isiel by si do sudu s Alzou, ze ti nezaplatili rozbity displej?
samozrejme tam by sa to nikdy nedostalo, trochu by si postrasil nejakou lamparnou alebo niecim a hned by bolo po probleme.

no ved uvidim, samozrejme neplanujem zamerne si telefon znicit, ale ak sa nieco stane, tak budem riesit.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Alza moze mat Lamparen na haku, tak ako ma na halu Danovy urad v Cesku, pretoze platby kreditkou davali cez slovensku banku. Oni si platia pravne sluzby pausalne, mozno maju na to cele oddelenie a tak nejaky panacik co hrozi lamparnou je pre nich uplne nezaujimava osoba, ktora im nic nesposobi, len strasi. Tzv ako vravi prislovie, ty si pes, ktory steka, ale nehryzie. Ty, ja, my, to su pre Alzu male ryby a odhod ci sud s jednym takymto zakaznikom je smietka v mori a mozno podiel na zisku na urovni jedej desattisiciny percenta, statisticky teda nic, uplne nic. Zial.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

nestretol som sa s tym, zeby sa poistovna vizula z plnenia, ak sa telefon rozbil.. ak ti ho ukradli to je druha vec, sme na slovensku.. kolko chytrakov to musi zneuzivat.. pri poistke v alze je ale napisane, ze ti nemusia dat novy telefon ani opravit ten svoj stary, ale mozu ti dat aj nahradu.. cize daky iny kus, kto predtym vratil, pripadne daky bazar.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

toto su vsetko reci bez akychkolvek podkladov, mozme tu do nekonecne diskutovat ked nikto tu viditelne nema realnu skusenost s tymto...

ale toho sa ozaj nebojim, staci nebyt potichu a ako pises, ozaj stekat. zatial som nikdy v alze problemy nemal, vzdy som vyreklamoval to co som potreboval aj ked niekedy som mozno nebol uplne v prave, ale tak dlho som otravoval az ustupili, takze reciam ze ma ma alza v pazi, ze som mala ryba, tomu neverim.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

potom by aj to "rozbitie" mohol ktokolvek zneuzit..mam mobil rok, po roku ho hodim o zem a daju mi cenu noveho. prakticky ma telefon vyjde na cenu poistky + mozno rozdiel ceny za ten rok (neviem ci davaju cenu noveho v dobe kupy alebo cenu noveho po roku)
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

z podmienok alzy:
ak nie je oprava tovaru možná ... poistenému vyplatí poistné plnenie zodpovedajúce výške časovej ceny tovaru.
dalej:
2.22 Časová cena tovaru – cena, ktorú mal tovar v deň vzniku poistnej udalosti. Časová cena tovaru sa určí tak, že sa od kúpnej ceny tovaru odpočíta 2% z tejto kúpnej ceny za každý začatý mesiac od dátumu kúpy tovaru.
to mi prijde celkom fer.

o com sa da debatovat je toto
Náhodné poškodenie tovaru – funkčná vada tovaru (mechanická, elektronická alebo elektrická), spôsobená náhlym a neočakávaným pôsobením vonkajších síl, ktoré nemohol poistený alebo používateľ tovaru ovládať, ich pôsobenie predpokladať a ani ich pôsobenie sám neumožnil. Za náhodné poškodenie tovaru sa nepovažuje funkčná vada tovaru, na ktorú sa vzťahuje zákonná záruka predajcu alebo záruka výrobcu.
jednoznacne je to formulovane tak aby sa vedele poistovna co najlepsie vykrutit z toho. ale treba si to poriadne precitat a naformulovat hlasenie poistnej skody tak aby sa z toho proste vykrutit nemohli.
DeFeAt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeFeAt »

akurat dnes sa mi dostal do ruk telefon s rozbitym displayom, iphone 6 128gb, v zaruke v telekome a s poistenim
viete mi povedat niekto ako to funguje? ako dlho cakam na opravu? ci sa moze stat ze telefon v pripade rozbitia displaya mi nepreplatia servis a podobne? pripadne na co si dat pozor a podobne?
poistenie zastresuje generali
Napísať odpoveď