Terepin napísal:Je to smutné, ale je to tak: mám priam panický strach z dievčat. Ani nedokážem byť v ich blízkosti. Paradoxné na tom je, že chcem nejaké získať, ale nemôžem. Nedokážem sa prinútiť ku žiadnej z nich čo i len ozvať. A aj keby, neviem s nimi ani jednať.
Teraz
Terepin napísal:Mojím najväčším problémom paradoxne nie je ozvať sa ku žene. Ja s nimi komunikovať úplne v pohode.
Takže fantázia problémy vyriešené.
No obávam sa, že pri tvojom dračom zmysle pre humor, bude toto ešte ťažký oriešok.
Terepin napísal:A aj keby, neviem s nimi ani jednať.
baldorex napísal:Dobrá odpoveď .
Takto reaguješ vždy keď niekto trafí klinec po hlavičke.
Ako by si reagoval keby si mal babu a úprimne ti do očí povie, čo jej na tebe vadí?
Pokiaľ by mi to povedala slušne, nemal by som problém. Aj z toho dôvodu, že mala si mnou osobnú skúsenosť a nie z komentárov na nete. Kritizovali má priatelia, rodina aj kolegovia a pokiaľ ich kritika nebola typu "si ko*ot", nemal som s ňou problém a vzal som si ju k srdcu.
Vidis to, opat si zareagoval ako tu od teba ludia cakali. Zena by to oznacila, ze si zareagoval uplny chudak, bez najmensej sebareflexie a pokory. Nikde som nenapisal, ze mas drzat hubu a krok, pretoze to je cesta do pekla. To nema rada ani normalna zena. Ked som bol nedavno s jednou slecnou von, tak sme sa rozpravali a nieco mi vysvetlovala. Kyvam skm hlavou v zmysle, ze ju pocuvam. Ked dorozpravala, tak som jej povedal, ze s nou nie az tak suhlasim, ze to tak, to inak, hento uplna blbost. Bola zaskocena a prekvapena. Cely vecer sme sa bavili. Ked dosla domov, tak mi vecer pisala, ze to odo mna necakala ako zareagujem. Pytal som sa preco. Napisala mi, ze necakala taku reakciu a oponovanie, ze velmi ocenuje ako som to prezentoval a povedal si svoj nazor, ze to uprimne ocenuje a milo ju prekvapilo, ze som len nepritakaval.
Vtedy si musela uvedomit, ze nie som len pritakavac, ktory by nechal vsetko na nu, nechal sa viest tym co ona zahlasi. Ked sme isli na dalsie rande, tak mi pekne uz napisala, ze ci tam alebo tam, alebo ci mam nieco ine co sa mi pozdava, aby sme sa dohodli. Videl som, ze uz to bolo o kompromise a dohode, pretoze vedela, ze jej nekyvnem na hocico. To ju mozno zaujalo. Ked vybrala kaviaren, tak ja som zo srandy napisal, ze do XXX nejdeme, ale podme radzej do ZZZ. Suhlasila. Potkm sa ma opytala preco a ja som odpovedal, ze len tak. Zasmiala sa na tom a povedala mi, ze som hrozny.
No ale vratim sa k tebe. Ty si nechces a nedokazes uznat chybu. Silou mocou sa snazis vnutit nam svoj nazor, nazor o tom ako si v pohode, ako ti je vsetko jedno, ako sa zlepsujes vo vsetkom. Zacal si behat a to je uspech? Ja ziadny uspech nevidim lebo pises, ze az od jari. Preco nie od zajtra? Aku mas vyhovorku na zajtra? Mas anglictinu, robotu, vonku je chladno, nemas ciapku, boli ta clenok, hras Counter-Strike alebo si len lenivy pes? Keby si chcel nieco zmenit, tak ides behat do posilky na beziaci pas, minimalne na rychlu chodzu. Tam by si sa aspon osmelil a mozno by si sa dal aj na cvicenie. Zatial len hladas vyhovorky.
Netvrdim o sebe, ze by som bol Cassanova. Ani som nad tym nerozmyslal. Nie som ani balic, ktory zbali 2 zeny za vikend. Skm len prosty clovek s racionalnym vnimanim. Niekedy mam aj ja tazkosti pochopit zeny, niekedy aj sam seba. Lenze nespravam sa narcisticky, nezahmlievam situaciu, uvedomujem si svoje nedostatky aj chyby. Dam si poradit, vypocujem si nazory od kamaratov a kamaratiek. Som sam sebou. Ziadna pretvarka.
beardie napísal:kdesi sa mi zdalo, ze si pisal, ze sa hanbis chodit do posilky
v nej to funguje tak, ze ak sa k niekomu neprihovoris, tak ta ma kazdy na salame, podobne ako niekde na ulici
x-krat vyraznejsi problem s cumenim maju pekne zenske, na ne cumi kazdy a stale, nemyslim si, ze si pekna zenska, aby si tymto trpel
Ja to mám len v hlave. Ide len o to prekonať ten strach. Ono to bude asi aj tým, že som až príliš vnímavý. Ja si všímam až také nepodstatné veci, ktoré si bežný človek nemá šancu všimnúť.
23quick napísal:Vidis to, opat si zareagoval ako tu od teba ludia cakali. Zena by to oznacila, ze si zareagoval uplny chudak, bez najmensej sebareflexie a pokory. Nikde som nenapisal, ze mas drzat hubu a krok, pretoze to je cesta do pekla. To nema rada ani normalna zena. Ked som bol nedavno s jednou slecnou von, tak sme sa rozpravali a nieco mi vysvetlovala. Kyvam skm hlavou v zmysle, ze ju pocuvam. Ked dorozpravala, tak som jej povedal, ze s nou nie az tak suhlasim, ze to tak, to inak, hento uplna blbost. Bola zaskocena a prekvapena. Cely vecer sme sa bavili. Ked dosla domov, tak mi vecer pisala, ze to odo mna necakala ako zareagujem. Pytal som sa preco. Napisala mi, ze necakala taku reakciu a oponovanie, ze velmi ocenuje ako som to prezentoval a povedal si svoj nazor, ze to uprimne ocenuje a milo ju prekvapilo, ze som len nepritakaval.
Vtedy si musela uvedomit, ze nie som len pritakavac, ktory by nechal vsetko na nu, nechal sa viest tym co ona zahlasi. Ked sme isli na dalsie rande, tak mi pekne uz napisala, ze ci tam alebo tam, alebo ci mam nieco ine co sa mi pozdava, aby sme sa dohodli. Videl som, ze uz to bolo o kompromise a dohode, pretoze vedela, ze jej nekyvnem na hocico. To ju mozno zaujalo. Ked vybrala kaviaren, tak ja som zo srandy napisal, ze do XXX nejdeme, ale podme radzej do ZZZ. Suhlasila. Potkm sa ma opytala preco a ja som odpovedal, ze len tak. Zasmiala sa na tom a povedala mi, ze som hrozny.
No ale vratim sa k tebe. Ty si nechces a nedokazes uznat chybu. Silou mocou sa snazis vnutit nam svoj nazor, nazor o tom ako si v pohode, ako ti je vsetko jedno, ako sa zlepsujes vo vsetkom. Zacal si behat a to je uspech? Ja ziadny uspech nevidim lebo pises, ze az od jari. Preco nie od zajtra? Aku mas vyhovorku na zajtra? Mas anglictinu, robotu, vonku je chladno, nemas ciapku, boli ta clenok, hras Counter-Strike alebo si len lenivy pes? Keby si chcel nieco zmenit, tak ides behat do posilky na beziaci pas, minimalne na rychlu chodzu. Tam by si sa aspon osmelil a mozno by si sa dal aj na cvicenie. Zatial len hladas vyhovorky.
Netvrdim o sebe, ze by som bol Cassanova. Ani som nad tym nerozmyslal. Nie som ani balic, ktory zbali 2 zeny za vikend. Skm len prosty clovek s racionalnym vnimanim. Niekedy mam aj ja tazkosti pochopit zeny, niekedy aj sam seba. Lenze nespravam sa narcisticky, nezahmlievam situaciu, uvedomujem si svoje nedostatky aj chyby. Dam si poradit, vypocujem si nazory od kamaratov a kamaratiek. Som sam sebou. Ziadna pretvarka.
Úplne si ma stratil. Ak sa nekritizujem, tak som zúfalý narcista. Ak sa kritizujem, tak som zakomplexovaný chudák. Ak ticho súhlasím, tak nemám sebavedomie. Ak oponujem, tak som narcista. Takže ako? Mám sa ozvať, nemám sa ozvať? Mám súhlasiť, nemám súhlasiť?
beardie napísal:nie, nevsimas si nepodstatne veci, nefandi si, ak by si to robil, tak by bol tvoj zivot uspesnejsi
nielen po pracovnej, ale i osobnostnej stranke
sociofobia sa da liecit
Paranoia je presne to, že si všímam aj to, čo tam nie je. Ako napríklad, že všetci ma sledujú na ulici, ako bežím a smejú sa mi za chrbtom. Stačí, že si všimnem, že ktosi sa na mňa usmial a okamžite začnem špekulovať, či nevyzerám ako debil: nakrivo čiapka? Zle sedím? Smrdím? A podobne.
Áno, dá, a aj som to skúsil, ale psychologička sa na po troch mesiacoch opýtala "ako si predstavujete, že vám pomôžem". Už som sa u nej viac neukázal.
Aj tak ai z toho vyberies co chces ty a aj tak vsetko otocis. Neviem ci toto je tvoj styl humoru alebo si take tupelo. Zacinam mat pocit, ze si strata casu.
Je uplne jedno ci si vsimas a vnimas najmensie detaily, ktore vidis len ty. Co z toho, ak nevidis a neuvedomujes si tie hlavne veci. Co z toho, ze si si vsimol, ze zena mala vcera modre kamkenky v nausniciach a dnes ma fialove, kedze prehliadnes ine veci. To je ako keby som sa chvalil, ze viem pilotovat lietadlo a pritom by som nevedel soferovat osobne auto.
Ty aj dokážeš čítať s porozumením? Som písal, že som paranoik a si všímam až príliš, aj veci, ktoré tam vôbec nie sú. To je podľa teba pozitívna vlastnosť?
Psychológ, nie psychiater. Psychiater ti predpíše lieky, psychológ sa s tebou zhovára. A pred chvíľou som tu písal, že som to skúšal a psychologička mi nijako nepomohla. Čo bolo dané aj tým, že som si mohol dovoliť pravidelné sedenia.
Terepin napísal:Stačí, že si všimnem, že ktosi sa na mňa usmial a okamžite začnem špekulovať, či nevyzerám ako debil: nakrivo čiapka? Zle sedím? Smrdím? A podobne.
Presne takeho kamosa mam. Kamosky ho vnimaju ako ťuťka.. Jeho weird spravanie sa ani neda slovami uplne opisat. Ale je to nieco take ako si napisal. Vecne ustrachany clovek s vecnym pocitom, ze niekomu prekazaúnepaci sa. A stale a za vsetko sa ospravedlnuje a pyta si povolenie.. Priklad: Ja do neho buchnem a no mne povie sorry.. Alebo ak chce povedat svoj nazor, alebo navrhnut nejake riesenie, tak vetu zacina "Ak to nikomu nebude vadit... " Toto robi aj pri uplnych banalitach. Priklad: sme na pive, postavi sa a povie. "Ak vam to nebude vadit musim na zachod.." WTF?
EDIT:
Este k tvojmu humoru.. Dalsi moj "kamarat", respektive kolega. Za kazdu cenu sa snazi byt vtipny a povedat nejaky vtip. Respektive ked sa poriadne zamyslim, ten typek nehovori nic ine, LEN radoby vtipne hlasky. Seriozne s nim sa neda porozpravat. Proste je cely cas tich a z casu na cas, ked vyciti vhodnu situaciu, tak na temu o ktorej sa hovori povie nejaku vtipnu hlasku, sam sa nasilu zasmeje, 2-3x zakasle a zas je ticho.
Preco to pisem?? Ze ci sa v tom naaahodou nevidis aj ty? Ja ako ajtak, ktory bol cely zivot v okoli ajtakov mam kopec skusenosti s weird humorom. Radil by som ti mozno trochu obmedzit tvoj humor a nebyt nasilu zabavny. Ano, je mi jasne, ze sestra a americka kamaratka ti pochvalili tvoj humor, ale to nie je nic relevantne.
Áno, taký som bol aj ja. Mal som... pedantnú výchovu. Nejaký čas mi trvalo sa od toho odprostiť. Odvtedy sa mi už podarilo potlačiť veľa zlozvykov. A že ich bolo požehnane... A stále ich je požehnane. Ale pracujem na nich.
Čo sa humoru týka, vtipkujem len s tými, ktorým sa môj humor páči. S ostatnými jednoducho nežartujem. Mal som kolegu, ktorého to, žiaľ, nikdy nenapadlo.
Čo sa zovňajšku týka, tak prototyp ideálu je Zooey Deschanel. Ale rozhodne nepohrdnem ženou len preto, že nemá čierne vlasy, alebo modré oči. V drvivej väčšine prípadov má však žena zaujme tá, ktorá vyzerá zvláštne. Tým teraz nemám na mysli krivý nos, či škúlenie, ale niečo, čo ju oddeľuje od ostatných žien v dave.
Čo sa povahy týka, tak musí mať veľký zmysel pre humor a pochopenie, nesmie byť urážlivá, arogantná, fajčiarka a pijanka.