Pokuta za bielu kartu
Pokuta za bielu kartu
Zdravim dnes som dostal pokutu za to ze som pri sebe nemal bielu a zelenu kartu. Poistku som uzavrel len pred tyzdnom a este mi neprisli tie karty,tak som mu ukazal ten papier co mi vypisoval uradnik pre poistku a sek zo zaplatenim poistky,ale policajt to neuznal a povedal ze bud zaplatit 60 eura alebo mi berie vodicak. Preto sa chcem spitat,cim mam preukazat ze poistku som zaplatil,ak teda to tlacivo neuznal?
-
chlapec10
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pokuta za bielu kartu
potvrdenie o zaplateni netreba mat....
ked si podpisoval zmluvu tak si mal dostat rucne vypisanu bielu a zelenu kartu ktora je uplne plnohodnotna, tie si nemal?
a po case by ti z poistovne dosli karty s vytlacenymi udajmi, ale oboje su platne
ked si podpisoval zmluvu tak si mal dostat rucne vypisanu bielu a zelenu kartu ktora je uplne plnohodnotna, tie si nemal?
a po case by ti z poistovne dosli karty s vytlacenymi udajmi, ale oboje su platne
-
Grim
Darca
...na zmluve je zelená karta a mám taký pocit, že aj biela...poštou ti potom príde len druhopis, aby si so sebou nemusel vláčiť zmluvu...ale ak chceš, môžeš...ale tá zlepovacia karta, čo ti príde dodatočne poštou je lepšia...neviem aký papier ti spisoval úradník, ale ak to bol ich klasický formulár rámcovej zmluvy, tak stačí ukázať tú...ak si ukazoval a aj tak neuznali, tak ťa odrbali o 60€...a ak by si sa chcel spýtať, čo s tým teraz môžeš urobiť, tak odpoveď je "zmieriť sa s tým"...
Ved to ze ja som to tlacivo mal,kde na prvej strane je rucne vipisana ta biela karta a pod tym udaje,suma atd. a na druhej je taka zelena. To som mu ukazal,a povedal ze chce tie z poistovne ktore mam mat a ked nemam mam zaplatit 60 eura.
//Grim,bude to asi tak ako pises,pretoze mam 18,musel vidiet ze som asi neskuseny tak toho vyuzil. V aute som bol sam tak som sa nemal na koho obratit a poradit sa,dal som mu 60 ecka a odisiel som. Asi im slo len o to,pretoze kontroloval uplne vsetko,povinnu vybavu,ci nemam nieco na okne ako ruzenec,alebo vôňu,ci funguju svetla a to vsetko vecer o 22:00 takye ma na niecom nachytat musel
...
//Grim,bude to asi tak ako pises,pretoze mam 18,musel vidiet ze som asi neskuseny tak toho vyuzil. V aute som bol sam tak som sa nemal na koho obratit a poradit sa,dal som mu 60 ecka a odisiel som. Asi im slo len o to,pretoze kontroloval uplne vsetko,povinnu vybavu,ci nemam nieco na okne ako ruzenec,alebo vôňu,ci funguju svetla a to vsetko vecer o 22:00 takye ma na niecom nachytat musel
To sú riadne sviňe teda...
svine chlpate... ja mam tiez teraz uzavretu poistku, ale ak by som stretol take hovado, co mi chce dat pokutu, za to co mam a on mi tvrdi, ze nemam, tak by som mu dal vypoved na mieste...
a ak by vas nejaky dementny zeleny muzicek drbal, za biele ledky v parkovackach a bude vam tvrdit, ze to nie je biela, ale ma nadych do modra (ten nadych do modra ma len podla policajtov). ako podla vyhlasky ma byt v parkovackach a na osvetlenie SPZ biele neoslnujuce svetlo. Ak by pindal fakt, tak mu hodte namiesto lediet klasicke ziarovky a potom sa ho opytajte, ci to je OK. ak povie, ze ano, tak mu vysvetlite, ze je farboslepy, lebo klasicke parkovacky T10 (celosklenky) svietia na zlto a nie na bielo. takze flojdi si seru do huby...
a ak by vas nejaky dementny zeleny muzicek drbal, za biele ledky v parkovackach a bude vam tvrdit, ze to nie je biela, ale ma nadych do modra (ten nadych do modra ma len podla policajtov). ako podla vyhlasky ma byt v parkovackach a na osvetlenie SPZ biele neoslnujuce svetlo. Ak by pindal fakt, tak mu hodte namiesto lediet klasicke ziarovky a potom sa ho opytajte, ci to je OK. ak povie, ze ano, tak mu vysvetlite, ze je farboslepy, lebo klasicke parkovacky T10 (celosklenky) svietia na zlto a nie na bielo. takze flojdi si seru do huby...
Fuxxo, tak LEDky by som neriešil, poviem že je to biela a nech sa postaví aj na hlavu. Nepáči sa mu? Nech to spíše a ja veľmi rád pôjdem na inšpektorát keď ma zavolajú a dokonca si sebou vezmem aj prenosnú baterku a ukážem im ako svietí modrá a biela
A minule som videl fízlov jak mali v Kii modré parkovačky
No a myslím, že zelená karta je platná len v zahraničí, nie? Na slovensku stačí biela a myslím že treba aj šek, pretože mne chodí z Kooperativy karta vopred už niekedy v auguste a poistka mi začína v októbri, takže si to musia nejak overiť, či som to zaplatil alebo nie...
hej, na seku je navyse napisane obdobie, za ktore je zaplatene
-
audiotrack
VIP
zelenú asi nemusíš nosiť keď nejdeš do zahraničia, mne tiež ujo povedal keď som si vybavoval poistku že mám nosiť sebou bielu a ten protokol s tlačivami čo sa vypisujú pri nehode. O zelenej ani pol slova, rovnako tak nič o šeku nespomínal.jimmy_xp napísal:Fuxxo, tak LEDky by som neriešil, poviem že je to biela a nech sa postaví aj na hlavu. Nepáči sa mu? Nech to spíše a ja veľmi rád pôjdem na inšpektorát keď ma zavolajú a dokonca si sebou vezmem aj prenosnú baterku a ukážem im ako svietí modrá a bielaA minule som videl fízlov jak mali v Kii modré parkovačky
No a myslím, že zelená karta je platná len v zahraničí, nie? Na slovensku stačí biela a myslím že treba aj šek, pretože mne chodí z Kooperativy karta vopred už niekedy v auguste a poistka mi začína v októbri, takže si to musia nejak overiť, či som to zaplatil alebo nie...
-
chlapec10
Addict
Sek netreba uz len preto ze sek nemam kedze to platim prevodom
ani ine potvrdenie o zaplateni....
-
rufus59
Light Professional
Mna osobne stopli toho roku asi 5x a pýtali odomňa dokonca aj šek, čo som nevedel, že neni povinne mať pri sebe v aute ale tak mám ho pri dokladoch. A dokonca raz pýtali všetko ešte aj zelenú kartu asi hľadali začo mi hodiť nejakú pokutu.
-
hojko
Site Admin
Ziadny sek nepotrebujes, ved predsa dnes plati vacsina ludi cez internet banking. To co si povinny mat pri sebe, tak to je: vodicak, technicak, karticku od emisnej a STK, bielu kartu. Dokonca ti zakon neuklada mat pri soferovani ani obciansky, no pre legitimaciu ho aj tak pytaju, avsak legitimovat sa vies aj na zaklade vodicskeho preukazu. Radi sa vsak pytaju aj na kartu prvej pomoci alebo na spravu o nehode, v oblube je aj platnost lekarnicky ci zvysku povinnej vybavy.