a pri rotujucom predsednictve by zase nastali skriepky, ze sa kazdej strane neujde rovnakym dielom za tie 4 roky...
Politika
Re: Politika
tie ministerstva pre vsetky strany je taky povojnovy napad: Vlada Narodneho frontu. 
a pri rotujucom predsednictve by zase nastali skriepky, ze sa kazdej strane neujde rovnakym dielom za tie 4 roky...
Robert Kaliňák končí ako minister
Neviem nakoľko je vhodné veriť zdroju, ale dúfam že dnes uvidím pekne kyslý Kaliňákov ksicht. Takisto sa poobede čaká vyjadrenie Mostu, či zotrvajú v koalícii.
Neviem nakoľko je vhodné veriť zdroju, ale dúfam že dnes uvidím pekne kyslý Kaliňákov ksicht. Takisto sa poobede čaká vyjadrenie Mostu, či zotrvajú v koalícii.
-
nejakymarko
Addict
Konci, prave to povedal uz aj na tlacovke
Tak Fico obetoval Kaliho aby sa mu to nerozpadlo pod nosom, ja ale teda dufam že sa s tým most neuspokojí, aj keď z ich predchádzajúcich vyjadrení sa s tým asi uspokoja.
Most len nech pekne ostane s Ficom.
A ešte vykopnúť policajného prezidenta!
A ešte vykopnúť policajného prezidenta!
To bolo evidentné už dávno, že Kali pôjde preč. Uvidíme, nakoľko náročný bude Most a či sa pošle k vode aj Gašpar. Je to dosť možné. Ale zrejme budú aj ďalšie personálne výmeny v záujme toho, aby sa koalícia udržala. Keď už nič iné, treba aspoň pozametať stopy. Predčasné voľby nie sú hodné. Nezabudnime aj na Mosťácke kšeftíky, Bélove machinácie s pozemkami pri výstavbe novej rýchlostnej cesty a pod.
Pokiaľ bude SMER kontrolovať ministerstvo vnútra, tak sa nič nevyšetrí. Nikdy.
Žitňanská vraj cez víkend povedala, že odchod Kaliňáka nestačí a mali by požadovať aj odchod Fica. V opačnom prípade ona aj pár ďalších ľudí z MOSTU "odíde z vlády". Uvidíme, či ich bude dosť na to, aby poslanecký klub Mostu v podstate prestal existovať a aby položili vládu.
Žitňanská vraj cez víkend povedala, že odchod Kaliňáka nestačí a mali by požadovať aj odchod Fica. V opačnom prípade ona aj pár ďalších ľudí z MOSTU "odíde z vlády". Uvidíme, či ich bude dosť na to, aby poslanecký klub Mostu v podstate prestal existovať a aby položili vládu.
Nie som si isty, ci je Most dost stabilny na to, aby vladu udrzal. Tusim ze teraz ma koalicia 78 ci 77 poslancov. Ak sa v Moste najdu 3 ludia co su so situaciou fakt nespokojni (Sebej? Kresak?), stratia vacsinu.
voci skonceniu vlady som skepticky, aj keby ju Most povalil, co povazujem za malo pravdepodobne, tak Smer a SNS maju 64 hlasov (vratane Madarica) a tych 12 uz kdesi nazbieraju, ci uz s pomocou zbytku Siete (7?), alebo od predajnych ku*iev od Kollara (3?), pripadne nejakeho Kotlebovca zlomia (2+?)
Zitnanska vrak svoje zotrvanie podmieňuje Ficovym odchodom.
-
nejakymarko
Addict
Som skeptický
Obávam sa, že to dopadne tak, že Most vyhlási, že od začiatku požadoval odstúpenie Kaliňáka, čo sa stalo a že teda bude pokračovať vo vláde. Žitňanská sa možno postaví na zadné a odstúpi, ale ostane pri výmene ministra a tým to hasne. Bodaj by som sa mýlil
Obávam sa, že to dopadne tak, že Most vyhlási, že od začiatku požadoval odstúpenie Kaliňáka, čo sa stalo a že teda bude pokračovať vo vláde. Žitňanská sa možno postaví na zadné a odstúpi, ale ostane pri výmene ministra a tým to hasne. Bodaj by som sa mýlil
Zitnanska pár poslancov stiahne.
OLANO na tlačovke hovoril že aj ked sa celý MOST stiahne tak to nestačí lebo zrazu aj Kotleba bude pre Fica super
ani netreba, aby bola LSNS vo vlade, staci Smer+SNS+zbytky siete podporit hlasovanim vymenou za... cokolvek
Tak nie je to nereálne, ale politicky sú potom z väčšiny z nich mŕtvoly. Ďalej si neviem predstaviť, čo nastane po ďalšej kauze. Tam to už rachne skôr či neskôr.
Tlačí sa aj na to, aby boli odtajnené detaily zmluvy pripravovaného tendra na dodávku tých transportérov za 1.2 miliardy eur, čo by nerada videla SNS, lebo by im po zlodejinách na ministerstve školstva zatrhli aj túto zlodejinu. A určite si pamätáte, aký cirkus robil Danko kvôli tomu cez leto. Potom by už ani SNS nemala motiváciu zotrvať vo vláde.
z LSNS alebo komplet?begbeee napísal:politicky sú potom z väčšiny z nich mŕtvoly
lebo z LSNS uz jaksi su, po VUC volbach je to celkom jasne, zbytok podobne, najviac z toho moze vytazit len Danko
SNS bude za predčasné voľby, ak koalícia stratí podporu Mosta v prípade odchodu poslancov. Andrej Danko hovorí, že aj prezident by mal myslieť, čo bude krok B, ktorý čaká Slovensko po páde vlády. Úradnícka vláda by podľa Danka upokojila emócie, no nevidí pre ňu podporu v parlamente.
Myslím z každého kto bude vládnuť podporou fašounov.
A úprimne sa čudujem, že keď politický gigant typu Fica/SMER je zrelý na ranu z milosti nechytaju sa toho viacerí. Most bol na odpis. Ak odstúpia z vlády, majú ešte nejakú politickú budúcnosť ak to marketingovo predaju.
Zdá sa, ale ze šancu ako prvý pochopil Danko.
A úprimne sa čudujem, že keď politický gigant typu Fica/SMER je zrelý na ranu z milosti nechytaju sa toho viacerí. Most bol na odpis. Ak odstúpia z vlády, majú ešte nejakú politickú budúcnosť ak to marketingovo predaju.
Zdá sa, ale ze šancu ako prvý pochopil Danko.
Toto je sprava dna. Som celkom zvedavy ci Spirko naozaj nieco ma, alebo len robi divadlo.Prokurátor Vasiľ Špirko podal trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu sabotáže, ktorého sa podľa neho mohli dopustiť minister vnútra Robert Kaliňák, policajný prezident Tibor Gašpar a šéf NAKA Peter Hraško.
ved ho podaval este vo stvrtok