Politika
Re: Politika
ano, presne to som napisal, su to velmi rozdielne veci ale maju spolocneho menovatela, spekulovanie.
samozrejme sa tu nehram na sudcu, ja som bol tiez par krat tankovat v rajke (aj ked iba raz cielene, ostatne razy som mal cestu tam).
lenze ten krok z legalneho spekulovania do nelegalneho je velmi maly a vela ludi si ho vie vnutorne odovodnit (ved to robia vsetci, na co platit dane ked to ide aj tak politikom do vrecka)... a ked uz si raz tam tak kde je to potom hranica kde sa zastavis?
dalsi velmi dobry priklad kde obcanom nevadi porusovanie zakonov je cestna premavka, ja kazdy den vnutorne bojujem s tym ze sa zbytocne rozculujem na inych vodicov. je to pre mna extremne nepochopitelne co vsetko su ludia schopni spravit len aby usetrili par sekund (doslova)...
porusovanie rychlosti je zaklad, nasledne mysickovanie, predbiehanie sa cez odbocovacie pruhy, cez protismer, surove natlacenie sa pred teba az po take extremy ako "miesto toho aby som cakal na cervenu, tak akoze odbocim doprava do vedlajsej ulice, otocim sa cez 2 plne ciary a zase odbocim doprava a som za krizovatkou" (neni v takomto pripade uz skratka na drzo ist na cervenu, ved tak ci tak porusujem predpisy)...
skratka na ceste vidim tu neuveritelnu sebeckost ludi najviac.
samozrejme sa tu nehram na sudcu, ja som bol tiez par krat tankovat v rajke (aj ked iba raz cielene, ostatne razy som mal cestu tam).
lenze ten krok z legalneho spekulovania do nelegalneho je velmi maly a vela ludi si ho vie vnutorne odovodnit (ved to robia vsetci, na co platit dane ked to ide aj tak politikom do vrecka)... a ked uz si raz tam tak kde je to potom hranica kde sa zastavis?
dalsi velmi dobry priklad kde obcanom nevadi porusovanie zakonov je cestna premavka, ja kazdy den vnutorne bojujem s tym ze sa zbytocne rozculujem na inych vodicov. je to pre mna extremne nepochopitelne co vsetko su ludia schopni spravit len aby usetrili par sekund (doslova)...
porusovanie rychlosti je zaklad, nasledne mysickovanie, predbiehanie sa cez odbocovacie pruhy, cez protismer, surove natlacenie sa pred teba az po take extremy ako "miesto toho aby som cakal na cervenu, tak akoze odbocim doprava do vedlajsej ulice, otocim sa cez 2 plne ciary a zase odbocim doprava a som za krizovatkou" (neni v takomto pripade uz skratka na drzo ist na cervenu, ved tak ci tak porusujem predpisy)...
aacid
ja tiez nechapem to vsetko co si napisal, mysickovanie a pod. Mam na to taku teoriu, ze to su to asi povahou taki agresivnejsi ludia, ktori si nevedia tu energiu ventilovat v zivote inac ako takymto spravanim. Aj ked, myslim ze asi kazdy aj z nas v minulosti sa aspon parkrat spraval viac ci menej podobne, hlavne ked bol este mlady. V davnej minulosti sa mi stalo ze som isiel niekedy aj vyrazne rychlejsie ako sa malo, ale vzdy to bolo v case a usekoch kde nikto nebol, kedysi, pred mnohymi rokmi, nebola tak husta doprava ako je dnes. Dnes ale jazdim ako hodinky podla predpisov, inac to v podstate ani nejde ak nechce ohrozit inych.
ja tiez nechapem to vsetko co si napisal, mysickovanie a pod. Mam na to taku teoriu, ze to su to asi povahou taki agresivnejsi ludia, ktori si nevedia tu energiu ventilovat v zivote inac ako takymto spravanim. Aj ked, myslim ze asi kazdy aj z nas v minulosti sa aspon parkrat spraval viac ci menej podobne, hlavne ked bol este mlady. V davnej minulosti sa mi stalo ze som isiel niekedy aj vyrazne rychlejsie ako sa malo, ale vzdy to bolo v case a usekoch kde nikto nebol, kedysi, pred mnohymi rokmi, nebola tak husta doprava ako je dnes. Dnes ale jazdim ako hodinky podla predpisov, inac to v podstate ani nejde ak nechce ohrozit inych.
urcite je to agresivitou ludi, ale nemoze to byt iba tym, pretoze nikde inde nevidim take vysoke percento agresivnych ludi ako na cestach. v zivote sa mi nestalo (mozno) raz ze by sa niekto predomna surovo natlacil v rade pred pokladnou v obchode.
naopak na ceste pokial nebodaj nechas medzi sebou a autom pred tebou trochu vacsiu medzeru tak skoro je velka sanca ze sa najde niekto co sa tam napcha lebo "tvoja blbost, nemal si take rozostupy robit"..
moja teoria je "pocit anonymity". proste akonahle sadnes za volant, zavries dvere tak fyzicky oddeleny od inych ludi, citis sa v bezpeci a dovolis si byt agresivny. osobne (na ulici ci v tej rade v pokladni) si to nedovolis lebo to uz je otvoreny priestor kde ta nic "nechrani" pred tym druhym clovekom. rovnako ked sa pred niekoho pichnes autom tak maximalne na teba zatrubi, ty ho mozes spokojne ignorovat a za 3 minuty si uz niekde uplne inde ako on a mozes to spravit znova. v tej rade pri pokladni keby si to spravil tak tak caka 5-10 minut neprijemnych pohladov a riskujes ze vznikne konfrontacia.
rovnako to funguje s internetom, preto je na internete pocitovo tolko debilov a uchylakov a dezolatov, lebo ked tam nieco napises tak mozes vypnut pocitac a teoreticky sa k tej diskusii nikdy v zivote uz nevratit, skratka to nema ziadne nasledky.
(zase sa nechcem hrat na svateho, samozrejme aj ja jazdim niekedy rychlejsie nez je predpisane alebo chodim kadeakymi bocnymi ulickami aby som rano usetril cas, ale proste su veci ktore nespravim lebo mi pridu sproste a nefer voci inym ludom)
naopak na ceste pokial nebodaj nechas medzi sebou a autom pred tebou trochu vacsiu medzeru tak skoro je velka sanca ze sa najde niekto co sa tam napcha lebo "tvoja blbost, nemal si take rozostupy robit"..
moja teoria je "pocit anonymity". proste akonahle sadnes za volant, zavries dvere tak fyzicky oddeleny od inych ludi, citis sa v bezpeci a dovolis si byt agresivny. osobne (na ulici ci v tej rade v pokladni) si to nedovolis lebo to uz je otvoreny priestor kde ta nic "nechrani" pred tym druhym clovekom. rovnako ked sa pred niekoho pichnes autom tak maximalne na teba zatrubi, ty ho mozes spokojne ignorovat a za 3 minuty si uz niekde uplne inde ako on a mozes to spravit znova. v tej rade pri pokladni keby si to spravil tak tak caka 5-10 minut neprijemnych pohladov a riskujes ze vznikne konfrontacia.
rovnako to funguje s internetom, preto je na internete pocitovo tolko debilov a uchylakov a dezolatov, lebo ked tam nieco napises tak mozes vypnut pocitac a teoreticky sa k tej diskusii nikdy v zivote uz nevratit, skratka to nema ziadne nasledky.
(zase sa nechcem hrat na svateho, samozrejme aj ja jazdim niekedy rychlejsie nez je predpisane alebo chodim kadeakymi bocnymi ulickami aby som rano usetril cas, ale proste su veci ktore nespravim lebo mi pridu sproste a nefer voci inym ludom)
Tá hranica je jednoduchá. Zákon. Pri nelegálnom konaní mi je jasné, že si môže niekto vnútorne ospravedlňovať nejaké konanie. Pri legálnom, kde EÚ je výslovne založená na voľnom pohybe tovarov, nie je na čom uvažovať, keď idem tankovať inde. To je fakt analogické s nákupom v akcii v obchode.aacid napísal: 27 apr 2022, 15:02
Krok od legálneho a nelegálneho môže byť síce niekedy veľmi malý, ale príklady, ktoré si uviedol sú teda zlé, lebo pri týchto príkladoch je ten rozdiel medzi legálnym a nelegálnym veľmi veľký.
Ostatne ani sa úplne nestotožňujem s tým, že ak si niekto v práci vytlačí na pracovnom počítači, tlačiarni a papieri zmluvu, že je to to isté, ako podvod pri nástenkovom verejnom obstarávaní. Tu sa už síce bavíme o veľmi tenkej hranici, ale aj celkové vnímanie spoločnosti je v tomto prípade iné. Síce sa napríklad vyhýbam cielene tomu, aby som nič súkromné v práci netlačil, ale nedával by som rovná sa medzi človeka, čo toto spraví a človeka, čo je schopný vziať úplatok, alebo zobrať z firemného skladu tovar za stovky eur.
Príklad s dodržiavaním dopravných predpisov považujem za dobrý. Tiež nechápem ako môže niekto nadávať na policajtov, že merajú rýchlosť, alebo kontrolujú dodržiavanie dopravných predpisov.
ale to je to o com hovorim ze ten rozdiel medzi clovekom co ukradne kancelarske potreby v hodnote par eur a clovekom co si uleje milion zo 100 milionovej zakazky (ved je to iba 1%) je casto iba v tom ze k nicomu vacsiemu sa zatial nedostal.
druha vec je strach, predstalen malokto bude mat strach z toho ze firme kradne par eur raz za cas, ale ked uz sa jedna o velke peniaze tak je to ine. na druhej strane treba brat do uvahy aj okolie. pokial sa bude kazdy kolega tvarit pohorsene ze si si domov zobral balenie kancelarskeho papieru tak to asi prestanes robit. ked ta ale naopak pochvalia a este ti poradia ze v sklade v skrini su klavesnice a kludne si mozes zobrat aj tu domov tak ti to doda sebavedomie a nebudes riesit moralitu.
presne tak isto to funguje aj v politike a v podnikani.
ono je velmi lahke rozdelit spolocnost na tych dobrych a na tych zlych a tvarit sa ze ja som dobry len preto lebo kradnem v malom. v skutocnosti je vsetci rovnaki, je uplne jedno ci si upratovacka alebo predseda vlady. ti bohati a vysoko postaveni rozmyslaju uplne rovnako ako ti chudobni, akurat vo velkom.
druha vec je strach, predstalen malokto bude mat strach z toho ze firme kradne par eur raz za cas, ale ked uz sa jedna o velke peniaze tak je to ine. na druhej strane treba brat do uvahy aj okolie. pokial sa bude kazdy kolega tvarit pohorsene ze si si domov zobral balenie kancelarskeho papieru tak to asi prestanes robit. ked ta ale naopak pochvalia a este ti poradia ze v sklade v skrini su klavesnice a kludne si mozes zobrat aj tu domov tak ti to doda sebavedomie a nebudes riesit moralitu.
presne tak isto to funguje aj v politike a v podnikani.
ono je velmi lahke rozdelit spolocnost na tych dobrych a na tych zlych a tvarit sa ze ja som dobry len preto lebo kradnem v malom. v skutocnosti je vsetci rovnaki, je uplne jedno ci si upratovacka alebo predseda vlady. ti bohati a vysoko postaveni rozmyslaju uplne rovnako ako ti chudobni, akurat vo velkom.
z mojho pohladu ten Tebou uvedeny pripad tlacenia sukromnych veci na firemne naklady vobec problemom nie je /pre mna ako danovnika/. Dovod je jednoduchy- náklady sukromnej firmy nejdu z daní obcanov. Je na sukromnej firme ako dovoli svojim zamestnancom pouzivat svoje zdroje aj na sukromne ucely, kazda rozumna firma s tym do urcitej miery tak trochu aj rata, ide iba o zdravu mieru.Peter00 napísal: 27 apr 2022, 16:14 Ostatne ani sa úplne nestotožňujem s tým, že ak si niekto v práci vytlačí na pracovnom počítači, tlačiarni a papieri zmluvu, že je to to isté, ako podvod pri nástenkovom verejnom obstarávaní.
Suhlasim ze automaticky je to problem, ak by islo o instituciu ktora je platena zo statneho rozpoctu je.
A toto je presne problem statnych insititucii a jeden z dovodov preco nefunguje socializmus/komunizmus aj dnesne staty ekonomicky vyzeraju ako vyzeraju. Proste tam kde nie je sukromny vlastnik, nie je ani sila ktora by prisne dohliadala aby k rozkradaniu neprichadzalo.
Toto blizsie rozobera napr libertarianizmus ci Ancap.
aacid
ohladom toho co si pisal o jazdeni, si myslim presne to iste
nie len okrádanie štátu je problém, ale aj okrádanie súkromnej spoločnosti/občana. Neviem však koľko zamestnancov sa realne pýta zamestnávateľa, či môže na niečo použiť firemný majetok (tlačiareň, auto....). Zo skúsenosti, veľa ľudí nie. Či by mu to nadriadený teoreticky dovoli, je irelevantné, lebo sa ho ani nikto nespýtal. Iná vec je, či vôbec priamy nadriadený má právomoc rozhodovať o využívaní firmeného majetku...gogo956 napísal: 27 apr 2022, 20:05 z mojho pohladu ten Tebou uvedeny pripad tlacenia sukromnych veci na firemne naklady vobec problemom nie je /pre mna ako danovnika/. Dovod je jedonoduchy- náklady sukromnej firmy nejdu z daní obcanov. Je na sukromnej firme ako dovoli svojim zamestnancom pouzivat svoje zdroje aj na sukromne ucely, kazda rozumna firma s tym do urcitej miery tak trochu aj rata, ide iba o zdravu mieru.
Suhlasim ze automaticky je to problem, ak by islo o instituciu ktora je platena zo statneho rozpoctu je.
A toto je presne problem statnych insititucii a jeden z dovodov preco nefunguje socializmus/komunizmus aj dnesne staty ekonomicky vyzeraju ako vyzeraju. Proste tam kde nie je sukromny vlastnik, nie je ani sila ktora by prisne dohliadala aby k rozkradaniu neprichadzalo.
Toto blizsie rozobera napr libertarianizmus ci Ancap.
Peter00
ano, ale to je problem medzi danym zamestnancom a danym zamestnavatelom. Nikoho ineho sa netyka. Zatial co v pripade statnych institucii sa to aj ked nepriamo tyka nas vsetkych-danovych poplatnikov. Pracoval som v minulosti aj v statnej sfere, takze potvrdzujem ze neefektivita ci rozkradanie,rodinkarstvo,kamaratšafty, vyberove konania pre vopred vybrane firmy, korupcia, tam vo velkom existuju. Problem statneho vlastnictva /neriesitelny/za predpokladu ze sa nezmenia ludia v ramci svojej moralky.
ano, ale to je problem medzi danym zamestnancom a danym zamestnavatelom. Nikoho ineho sa netyka. Zatial co v pripade statnych institucii sa to aj ked nepriamo tyka nas vsetkych-danovych poplatnikov. Pracoval som v minulosti aj v statnej sfere, takze potvrdzujem ze neefektivita ci rozkradanie,rodinkarstvo,kamaratšafty, vyberove konania pre vopred vybrane firmy, korupcia, tam vo velkom existuju. Problem statneho vlastnictva /neriesitelny/za predpokladu ze sa nezmenia ludia v ramci svojej moralky.
Chlapi vaše nazory na M.Borgulu a údajnú korupciu a priznanie Z.Kollara o uplatku V. Pčolinskemu?
Blastbit
tieto uplatky ktore sa teraz riešia su podla mna iba vrchol velkeho ladovca, v skutocnosti sa tam nepochybne točia uplne iné sumy
tieto uplatky ktore sa teraz riešia su podla mna iba vrchol velkeho ladovca, v skutocnosti sa tam nepochybne točia uplne iné sumy
Pri parlamente je masívna demonštrácia za Fica, ako to vidím na živom prenose je tam možno až 200 ľudí ale možno len okolo 100. Gigantické množstvo demonštrantov. 
Autoeditácia príspevku po 13 min 20 sek:
Na konci demonštrácie by mohli spraviť tombolu a vyžrebovať niekoho, kto by dostal jeho hodinky za 50 tisíc eur, jemu sú to len drobné a niekomu by to bola ako výhra v lotto.
Autoeditácia príspevku po 13 min 20 sek:
Na konci demonštrácie by mohli spraviť tombolu a vyžrebovať niekoho, kto by dostal jeho hodinky za 50 tisíc eur, jemu sú to len drobné a niekomu by to bola ako výhra v lotto.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Nemali aj zvazat demonstrantov autobusmi? To je potom teda terno tych 200 ludi 
Aspoň vidieť, aké sú sociálne siete patologické. Že tento priestor je zasratý platenými trollmi a už dávno to nie je o slobode prejavu a diskusii. Podľa sociálnych sietí som čakal veľké policajné manévre a že zase bude kopa magorov v BA blokovať dopravu a robiť bordel. A čudoval som sa, ako niekto môže ísť na protest za "demokraciu", ktorý zvoláva niekto ako Fico...
A nakoniec to bol len neúspešný astroturfing (platení "demonštranti").
A nakoniec to bol len neúspešný astroturfing (platení "demonštranti").
Co ak ti poviem ze si davam opravovat auto bez faktury a podobne veci lebo ma naša vláda okráda a ja im nemienim ďalej sponzorovať ich zlodejinu?aacid napísal: 27 apr 2022, 13:40 no nemozme sa tvarit ze za stav slovenska mozu "ti hore" a nebyt ich tak by nam tu bolo dobre.
pravda je taka ze slovensko ma presne takych politikov akych ma obcanov. ako tu pisal gogo, vela mensich politikov nenakradlo miliony len preto ze nedostalo prilezitost. ked je uplne bezne pre vacsinu obyvatelstva platit za sluzby "bez faktury", vytvarat si jednoosobove SROcky aby si si mohol optimalizovat dane alebo trebars len jazdil 40 kilometrov do madarska aby si natankoval lacnejsi benzin, tak predsa nemozeme ocakavat ze to niekto prestane robit len preto ze sa zrazu nejedna o par stoviek ale o miliony.
(uvedomujem si ze tie priklady su velmi odlisne, platit nacierno je nelegalne a tankovat v madarsku je legalne aj moralne viac menej. vsetko to ale vychadza z jedneho miesta, z nejakej snahy "vyhrat", "ziskat"... proste preco by som mal platit 1,8 za benzin ked mozem 1,3. preco by som mal platit dan a zdravotku a socialku ked nemusim. no a konci to niekde hore logikou "preco by som mal zobrat 100 milionov a vsetky spotrebovat pre dobro statu, ked si mozem nechat 5 milionov pre seba, dalsich 10 milionov pre kamarata ktoremu tu zakazku dam, dalsich 10 mega panovi nadomnou aby bol ticho a stale ostane celkom dost, nie?"...
no a je to zacarovany kruh, pretoze nemozes realne cakat od obcanov ze sa prestanu tak spravat ked vidia ze kazdy co nieco dokazal to tak robi... a zase oni to robia preto lebo tak boli vychovani...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ked to obrazis, tak podla tvojej vlastnej logiky, ta okrada vlada, lebo ty okradas ju. Takze prve bolo sliepka alebo vajce.TK1991 napísal: 29 apr 2022, 18:58 Co ak ti poviem ze si davam opravovat auto bez faktury a podobne veci lebo ma naša vláda okráda a ja im nemienim ďalej sponzorovať ich zlodejinu?
Ale suhlasim s tym co tu bolo povedane, vlada nas okrada, lebo jej to dovolime, lebo ludia sami oje**ju, kde sa len da. A ked sa kradnutie v malom povazuje uz za takmer normalne, preco vo velkom uz nie? Ved aj jeden aj druhy ukradol len par percent.
Takze ide to zospodu. Je to to ide ako viera v iste konspiracie, napriklad chemtrails, ludia co tomu sami veria nemaju problemy robit to iste inym. A hovori sa "podla seba sudim teba".
Ale čo je nespravodlivé na tom, že ideš so štátom fifty-fifty tak, že skoro nič za to nedostaneš?
A aspoň ako alternatívu si môžeš zobrať gigantický úver, aby ťa popri štáte dobre stiahli aj úžerníci. Ľudia sú len dobré dojné kravy alebo môžeme povedať aj otroci systému.
Ale je tu ešte malá vrstva najbohatších, čo napriek gigantickým ziskom neplatia žiadne dane.
Tomu sa hovorí spravodlivý systém alebo ten tzv. sociálny štát, ktorý berie chudobným a dáva bohatým.
A aspoň ako alternatívu si môžeš zobrať gigantický úver, aby ťa popri štáte dobre stiahli aj úžerníci. Ľudia sú len dobré dojné kravy alebo môžeme povedať aj otroci systému.
Ale je tu ešte malá vrstva najbohatších, čo napriek gigantickým ziskom neplatia žiadne dane.
Tomu sa hovorí spravodlivý systém alebo ten tzv. sociálny štát, ktorý berie chudobným a dáva bohatým.
politici nas najprv osklbu na daniach ktore za prve minu na lavicove nezmysli za ktore si kupuju hlasy volicov a zbytok si rozkradnu
-
daniel.daniel
Medium Star
Vzdy sa nadtym pousmejem ked vidim na finstate kopec firiem co maju obrovske trzby a zisky ziadne. Ale zase ak maju zamestnancov tak platia zanich odvody.Cesar napísal: 29 apr 2022, 20:59
Tomu sa hovorí spravodlivý systém alebo ten tzv. sociálny štát, ktorý berie chudobným a dáva bohatým.![]()
Aha, aj ja takého poznám, niekoľko miliónov obratu, aj obrat výrazne kolíše a posledných x rokov čistý zisk rovných 100 eur, každý jeden rok. Vždy. To je podľa mňa taký odkaz daňovému úradu, že sa môžete po*** všetci.
To už je čistá drzosť, niekto aj takto okato, že každý rok fixný čistý zisk 100 eur.
Odvody? Dobre som sa zasmial.
Odvody? Dobre som sa zasmial.
Aj žiadajú veľké vratky od štátu, že?daniel.daniel napísal: 29 apr 2022, 21:49 Vzdy sa nadtym pousmejem ked vidim na finstate kopec firiem co maju obrovske trzby a zisky ziadne. Ale zase ak maju zamestnancov tak platia zanich odvody.