Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Politika

Príspevok od používateľa wladas »

Stavil som si na ustavnu vacsinu Tisza, zatial to vizera nadejne. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Péter Maygar napisal na Twitter, ze uz mu Ropusiak blahozelal cez telefon.
Co bude s Ropusiakom dalej?
wladas
Redeemer
Redeemer

Mozno uz Fico caka na hranici.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

wladas napísal: 12 apr 2026, 21:25 Mozno uz Fico caka na hranici.
Ten je teraz v zlatej vietnamskej vani. Zase. Niekto písal, že už 19.krát a výsledok pre občanov SR stále 0,000...do pi.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Vyzerá to nádejne, otázka kto bude zostavovať vládu a či sa to ešte nemôže zvrhnúť:

https://vtr.valasztas.hu/ogy2026?filter=orszagos
wladas
Redeemer
Redeemer

starysomar - Akoze kto bude zostavovat vladu? Vsak samotna Tisza bude vo vlade a dokonca s ustavnou vacsinou.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja tomu "ném rozumiem", ale dole maju mandaty. A tam to je akosi 43, 43 a zvysok do 93 nackovia. co to ale znamena v praxi, netusim, ked kresla su jasne
wladas
Redeemer
Redeemer

To je celonarodna volba stran (96 mandatov)
Dalsich 106 je za zupne obvody.
jackb
Redeemer
Redeemer

Dakujem, to zmysel dava. Ale nevysvetluje skepsu starehosomara
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal: 12 apr 2026, 22:00 Ja tomu "ném rozumiem", ale dole maju mandaty. A tam to je akosi 43, 43 a zvysok do 93 nackovia. co to ale znamena v praxi, netusim, ked kresla su jasne
Ak to veľmi zjednoduším, tak poviem, že volič má 2 hlasy...mandáty v parlamente sú rozdelené na štátnu listinu a regionálnu listinu. V štátnej listine dostáva hlas strana (niečo ako u nás), v regionálnej listine volíš konkrétneho človeka a ide to systémom víťaz berie všetko (takže tento regionálny kandidát získa celý volebný obvod a všetky mandáty tohto obvodu). Vyzerá to tak, že systém, ktorý mangalica vymyslela, aby sa udržala pri moci, sa mu teraz vrátil ako bumerang a trafil ho do guliek. Síce na štátnej listine to je tak pol na pol, ale regionálne mandáty, ktoré slúžili na oslabenie Budapešti a veľkých miest, tam totálne dominuje Tisza. V regiónoch určite pomohlo, že rôzni opoziční kandidáti odstupovali a hovorili, voľte Tiszu. Lebo tie minulé voľby mangalica vyhrala vďaka vidieku a vďaka systému "víťaz berie všetko", napr. kandidovali 5 ľudia, Orbánov človek a 4 z opozície a Orbánov človek získal celý región, aj keď mal 20%, ale bolo to najviac. Teraz sa všetci spojili proti nemu.

A kľúčovým faktorom bolo to, že už to strašenie Sorošom, vojnou, gejmi, Ukrajincami, ľudí v regiónoch nezaujíma a už to nefunguje. Majú sa zle, chceli počuť tie "chlebové témy" a tie im práve dal Magyar a aj jasne pomenoval, že sa majú zle, lebo Orbán zožral guláš.
jackb
Redeemer
Redeemer

Velka vdaka. Uz ten web dava zmysel

BTW, ten uvitaci Prezident Juhoslavie:
https://dennikn.sk/minuta/5271279/?ref=mpm
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Super spravy, uz len dufat, ze to Magyar nepokazi a neskonci ako Matovic. Ale dohnat za 4 roky to, co fidesz za 16 rokov dobabral, bude narocne, priam nemozne. Som napoly madar po mame a sledoval som dianie v Madarsku poslednych par mesiacov a dufam, ze nas buduci rok nebude cakat takato agresivna predkampan, tolko klamstiev a hecovania, bolo to nechutne…
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Tak ... mozeme dufat, ze ked to nevysli Orbanovi, Fico na to pojde inak. Otazka je ako.

Bojim sa akurat Solteszovho nazoru, resp jeho teorii ktora bohuzial dava zmysel a sice, ze po pade Orbana presmeruje Rusko vsetko svoje usilie na nas. Otazka je aky rozdiel v porovnani so sucasnym stavom by to bol.

Na FB sa uz objavuju aj odborne analyzy o manipulovanych volbach:
áno, aj ja si myslím. Nás je 5 miliónov a na definitívne výsledky volieb sme čakali do nejakej 3,00-4,00 hodiny ráno. Ich je dvakrát viac, voľby trvali do 19,00, mali percentuálne neskutočne vysokú účasť a už pred hodinou hlásili, že Orbán nieže prehráva, ale že prehral. Pre mňa veľmi nedôveryhodné a jasné zmanipulované. Výsledky volieb som očakávala až zajtra.
:D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Maďarský voliči sú ešte horšie na tom volením než slovenský. :roll:
Diabla nahradí čert, ktorý má potenciál, byť aj tým diablom. :minus:
Preňho je SR felvidék, ten úplne zhorší vzťahy medzi HUN a SR.
Kandidáti, pritom reálne extrémisti schovávajúci sa za hodnoty.
Bol škandalózny priebeh, keďže aj kandidáti sú tiež škandalózny.
Tešenie z výhry Bidena, Trumpa, rozčarovanie bude aj z Magyara.
Starci prezidenti so zlým vplyvom na SR, premiér HUN to doklepne.
jackb
Redeemer
Redeemer

wladas napísal: 12 apr 2026, 20:12 Stavil som si na ustavnu vacsinu Tisza, zatial to vizera nadejne. :)
Co citoval Johnny ma zmysel v tom, ze voli diaspora. Asi to nebude znamenat, ze by Tisza prisla o kresla, ale aky mas deadline na tom tikete?

ephramko, myslis, ze aj Slovakom sa mozu prejst f*coviny a prehlasuju ho, alebo je nutne otravovat ich nimi 16 rokov nonstop?
wladas
Redeemer
Redeemer

Deadline nie je uvedeny. Ale tipujem ze to musi byt oficialne (a ukoncene). Teraz je scitanych 98,94%
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal: 13 apr 2026, 8:12 ephramko, myslis, ze aj Slovakom sa mozu prejst f*coviny a prehlasuju ho, alebo je nutne otravovat ich nimi 16 rokov nonstop?
Poviem to tak, osobne som si myslel, že vyhrá mangalica, než som bol v Maďarsku cca. pred mesiacom. Bol som na vidieku a ľudia boli v uliciach. Nie členovia strany za nejakým pultíkom, ale obyčajní ľudia, ktorí sa nikdy politicky neangažovali. Všade sa riešila politika, aké ďalšie a ďalšie svinstvá Orbán urobil. Tá energia bola doslova hmatateľná. Keď počuli odkiaľ som, tak sa ma snažili presvedčiť, nech sa tiež pridám a hovorím s Maďarmi u nás o tom, čo sa deje v Maďarsku. Lebo tí naši Maďari sú len kŕmení orbánovskou propagandou. A mladí ľudia, ktorí väčšinu života prežili v tom skorumpovanom systéme, sú neskutočne nasratí (len tak úplne otvorene hovorili, mne cudziemu človeku, že keď mangalica niečo skúsi na poslednú chvíľu, zmarí voľby alebo odmietne odovzdať moc, tak nebude iná cesta, len mangalicu s rodinou povešať na kandelábre).

Túto energiu u nás zatiaľ nevidím. My sme stále v takom stave frustrácie, rezignácie a strachu. A zároveň sa stotožňujem s názorom Arpiho, že toto nebol súboj vodcu s politikom ako kedysi u nás (Mečiar vs Dzurinda), ale súboj vodcu s novým vodcom. Šimečka je fajn človek, ale je to akademik, rétoricky je tak 10% z Magyara. U nás ten ašpirujúci vodca absentuje. Na druhú stranu vládnuci vodca je vo veľmi zlej kondícii. Fico už ľuďom nič pozitívne nevie ponúknuť. Na každej tlačovke okamžite vybuchuje a rieši len ochranu svojich skorumpovaných ľudí, čo bežného Slováka totálne nezaujíma a už to lezie na nervy aj jeho vlastným voličom. Takýto vodca sa určite poraziť dá a možno ak budeme mať šťastie, tak do volieb zasiahnu aj sudičky, Fico dostane infarkt a skape.

Tiež ak ste si všimli, tak ešte včera poobede boli diskusie na slovenských portáloch totálne zasrané botmi. Ruská ambasáda pracovala na 200% do poslednej chvíle. A večer, keď začali prichádzať výsledky? Zrazu v diskusiach ticho ako na cintoríne.

Aby som to zhrnul, čo by sa slovenská opozícia mala naučiť, aby vyhrala voľby:
- Treba v prieskumoch sledovať, čo serie väčšinu ľudí. Vedeli ste, že napr. väčšinu koaličných voličov serie, keď sú poslanci v parlamente ožratí alebo sfetovaní? Že tiež ako my chcú, aby policajti mohli dať poslancovi v práci fúkať a aby ožratý poslanec prišiel o mandát. Takéto témy Magyar vychytal a nonstop ich oplieskaval mangalici o hlavu.
- Magyar totálne otočil diskurz a jasne pomenoval, že dôchodci nie sú budúcnosť Maďarska. To mladí ľudia sú budúcnosť a vyzval ich, aby si krajinu vzali späť. Zároveň Magyar na každom mítingu v každej reči apeloval na každého slušného Maďara, nech sa neboja a začnú hovoriť o tom, čo sa za Orbána deje v armáde, polícii, na súdoch, na úradoch a ministerstvách. Zatiaľ čo Orbánov režim likvidoval každého odborníka, ktorý si dovolil otvoriť hubu (podobne ako u nás), Magyar naopak apeloval aj na Maďarov v zahraničí, nech sa vrátia, nech sa hlási každý schopný človek a pomôže mu vybudovať nové Maďarsko.
- Proti Orbánovi sa začalo ozývať množstvo ľudí "zo systému" a orbánovská propaganda sa z týchto ľudí okamžite snažila urobiť ukrajincov, gejov, feťákov, vlastizradcov...Magyarovi to len hralo do kariet a jasne pomenoval tú zvrátenosť systému, že toto sa môže stať aj vám, vašim deťom, len pretože ste slušný človek, ktorý si len podstivo robí svoju prácu a nechcete, aby sa kradlo. Aj našu stranu sa snažila zlikvidovať polícia a tajná služba, dokonca sa z nás snažili urobiť pedofilov (aj keď to oni kryli pedofilov a dávali im amnestie) alebo nám podstrčiť drogy. Vyčistíme tú žumpu, polícia a tajná služba má slúžiť ľudu, nie Orbánovi.
- Magyar veľmi jasne a trefne vie pomenovať, čo je zlé, ale zároveň to nie je len "shitstorm" negativity a hnusu, ale vždy hovorí o tom, ako to má byť správne a že to vieme dosiahnuť. Proste z jeho prejavov cítiť aj nádej. Ale ako ašpirujúci vodca, nie politik, nedáva žiadne konkrétne návrhy reforiem.
- Tesne pred voľbami sa mangalici rozpadli kľúčové témy. Vďaka odposluchom Lavrova má každý Maďar potvrdené, čierne na bielom aj so štamplom, že Orbán a jeho banda sú ruskí agenti a vlastizradcovia. Keď sa Putin spojí s vyšinutým Trumpom a obaja podporia Orbána, to už aj "internetovo zraniteľnému" občanovi dôjde, že to nie je v poriadku. Téma "vďaka nám máte mier a oni vás zatiahnu do vojny" skončila, keď sa zistilo, že Orbánov syn chcel maďarskú armádu poslať bojovať do Čadu (wtf???) a 50% straty boli prijateľné. Strašenie liberálmi a progresívcami nefungovalo, lebo Magyar nie je progresívec a ešte sa im vysmieval, že keď chce, aby sa dodržiavala ústava, občianske práva, aby zákon platil pre každého...to je progresivizmus? Nie, to len dokazuje, že nežijeme v demokracii a že Orbán vybudoval úplne zvrátený systém, ktorý slúži len jemu.
wladas
Redeemer
Redeemer

To mas odkial take konkretne info? Tudom magiar?
To si bol na dovolenke v HU?
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ephramko to zhrnul pekne, sedi to na to co pocuvam posledne dni z ust roznych politologov a v roznych podcastoch.

Len dve bezvyznamne poznamky.

Pobavilo ma ako sa ephramko pyta, ci sme si vsimli ako boli vcera diskusie zasrane botmi. Ja na FB uz diskusiu nezasranu botmi ani nevidim, aspon pokial ide o politiku. Su uplne vsade a je jedno ci pod opozicnymi, alebo koalicnycmi prispevkami. Mimo temy, ale pride mi zvlastne, ze z opozicie vidim pouzivat botov iba u Matovica. Hodne to pripomina Smer.

Je vtipne zrazu "vsade" citat, ze Magyar je progresivec a druhy Simecka.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Kto vie kolko rokov bude trvat, kym nova vlada v Madarsku dokaze vycistit a odstavit Orbanovych ludi, pocnuc policiou, prokuraturou, sudmi, tajnymi sluzbami, armadou, velvyslancov, uradnikov a i. Myslim, ze to nepojde spravit ani za cele jedno volebne obdobie.

Kto vie, ze ci vobec nastane trestnopravna zodpoved za to co sa napachalo pocas vlad Orbana. Obavam sa, ze maximalne take male rybky.
Napísať odpoveď