pomaly a nestabilny internet na mac OS

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
seko0408
Light Expert
Light Expert

pomaly a nestabilny internet na mac OS

Príspevok od používateľa seko0408 »

ahojte,
kupil som si macbook air a lezie mi na nervy ze mam na nom pomaly internet. rychlost je nestabilna stale skakava, minutku ide 1mb/s dalsiu minutku uz nameram rychlost len 300kb/s a o 10 minut vyskoci aj na 5 Mb/s a potom zase mizerne malo. Na PC s windowsom tento problem nemam. tam je rychlost stale relativne vysoka ( nad 4mb/s)
Kupil som si apple kvoli sviznosti, rychlosti a stabilite no tento problem ma stve. Myslim ze zozaciatku mi to slapalo vpohode ale netvrdim to na 100%. Na strankach kde testujem rychlost mam v tomto pripade okrem pomalej rychlosti aj mizernu stabilitu len 50% cca, a vysoky max. ping. 400-600.

K internetu som pripojeny cez wifi, router mam TP-LINK TL-WR542G, internet mam proxis a som z BJ. zabezpecenie mam WPA/WPA2. bohuzial zmeny v nastaveniach vykonavat neviem pretoze provider mi ocividne zmenil heslo k routru :/

na internete som nasiel podobne problemy kde to riesili zmenou DNS na 2.2.2.1 alebo na 8.8.8.8 a pod. mne to nezabera.
Tiez som nasiel prispevok kde rovnaky problem jeden chlapik vyriesil kupou noveho routru (ZyXEL P-660HN) vraj jeho stary router nepodporoval adsl2+.
Moze to byt teda chyba adsl2+ ? preco sa to odzrkadluje len na mac os a na wind. nie ?

Prepokladam ze moj stary router tiez nepodporuje adsl2+ teda vyriesil by som to kupou noveho ( aj lacnejsieho ) routru s adsl2+ napr.(TP-LINK TD-W8951NB) ?
Alebo mam radsej vyskusat preinstalovat OS ? Je mozne ze by som mal v MB nejaky vyrus alebo co? nechce sa mi tomu verit ale co ked...?

tiez sa chcem spytat ked uz sem pisem, posledne dni sa mi stava ze je notbuk horuci vpravo hore pod displejom pri napajani aj pri nizkej zatazi napriklad len pri prezerani internetu, je to normalne?

stretol sa uz niekto s podobnym problemom ? vedel by mi niekto pomoct ?

DAKUJEM.
S-player
Light Star
Light Star

Re: pomaly a nestabilny internet na mac OS

Príspevok od používateľa S-player »

Ako si si odmeral rýchlosť prenosu dát?
seko0408
Light Expert
Light Expert

Re: pomaly a nestabilny internet na mac OS

Príspevok od používateľa seko0408 »

to je jedno nie ?

Kód: Vybrať všetko

merac.sk
alebo aj ine stranky na meranie rychlosti.
Napísať odpoveď