pomalý internet na notebookoch, na PC rýchly
pomalý internet na notebookoch, na PC rýchly
Mám doma zavedený mikrovlnný internet, rýchlosť 1024 kbps. Mám AP (edimax ew-7209APg wireless 802.11b/g acces point) z ktorého idú dva dátové káble, na jeden pripájam stolný PC a občas aj notebooky, druhý ide do routra (Airlive WN-200R) cez ktorý sa pripájam na wifi. No a problém je v tom že keď sa pripájam priamo cez kábel, teda AP --> PC alebo AP --> NTB1 (HP) alebo AP --> NTB2 (ACER) tak je rýchlosť v poriadku, ale keď sa pripojím cez router na wifi tak rýchlosť je len polovičná 500kbps. Asi je zle nastavený router, čo mám teda prestaviť?
a ešte jeden problém ale to je zvlášť, mám tretí notebook lenovo ideapad Z565, na tom mi ide pomaly aj keď ho pripojím priamo cez kábel, tam asi zas bude chyba priamo v notebooku, čo mám teda prestaviť v ňom? Vďaka
a ešte jeden problém ale to je zvlášť, mám tretí notebook lenovo ideapad Z565, na tom mi ide pomaly aj keď ho pripojím priamo cez kábel, tam asi zas bude chyba priamo v notebooku, čo mám teda prestaviť v ňom? Vďaka
-
no_compromise
Light Expert
Re: pomalý internet na notebookoch, na PC rýchly
Aky mas OS na notebokoch/stolnom PC? Je dost pravdepodobne, ze mas notebooky zavirovane. Treba pozret traffic na tom edimaxe(ak to vobec umoznuje), alebo nahodit do NB wireshark a sledovat traffic co kam ide, ci neni si clenom nejakeho botnetu... Alebo skus nabootovat nejake live distro a uvidis ci je chyba v NB alebo dalej v sieti.
na stolnom PC mám win xp, na jednom notebooku vistu a na ďalšom win 7... zavirovane by to nemalo byť, kontroloval som všetko cez nod32...
napada ma zarusene pasmo, byvas na sidlisku, v bytovke/panelaku?
je mozne, ze mas obmedzenu rychlost priamo v tom wifi routeri, do toho by si sa mal vediet dostat, skontroluj to, nemas zapnute 802.11b miesto g alebo n?
je mozne, ze mas obmedzenu rychlost priamo v tom wifi routeri, do toho by si sa mal vediet dostat, skontroluj to, nemas zapnute 802.11b miesto g alebo n?
práveže bývam na dedine v rodinnom dome.... do routra sa viem dostať, mám tam nastavené 802.11b+g+n... potom sa už dá len only G, alebo only B alebo disabled
a notebook ma ake prenosove rychlosti ?
hm, teraz neviem presne čo mám odpovedať, veľmi sa v tom nevyznám, môj notebook aj keď ho pripojím priamo AP-->NTB ide max. rýchlosťou 500kbps.. ak ste mysleli iné niečo, tak kde to zistím?
daj sem typ notbúka
ok, tu je: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z565- ... .htm#popis
sieťová karta je asi toto: Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
a cez wifi: Broadcom 802.11n Network Adapter
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2013, 21:14)
OK, vyriešené, problém bol v tom že z nejakého dôvodu bola zo strany ISP obmedzená rýchlosť na moju MAC adresu a MAC routra, v routri som teda clonoval MAC stolného počítača ktorá nebola obmedzená a zase ide internet rýchlo všetkým v domácnosti... a otázka na záver, má ISP možnosť zistiť že to je v skutočnosti router čo sa "tvári" ako stolný PC, keďže má teraz jeho MAC adresu???
sieťová karta je asi toto: Qualcomm Atheros AR8151 PCI-E Gigabit Ethernet Controller
a cez wifi: Broadcom 802.11n Network Adapter
//autoeditácia príspevku (24 Sep 2013, 21:14)
OK, vyriešené, problém bol v tom že z nejakého dôvodu bola zo strany ISP obmedzená rýchlosť na moju MAC adresu a MAC routra, v routri som teda clonoval MAC stolného počítača ktorá nebola obmedzená a zase ide internet rýchlo všetkým v domácnosti... a otázka na záver, má ISP možnosť zistiť že to je v skutočnosti router čo sa "tvári" ako stolný PC, keďže má teraz jeho MAC adresu???
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Provider to sledovat nebude, ked ju mas naklonovanu a pouzivas router.
-
no_compromise
Light Expert
No tak takeho providera by som poslal hned do prdele. Co ho ma co zaujimat, kolko zariadeni pouzivam. Raz si platim za pripojku a co tu pripojku bude vyuzivat to je len moja vec...MaximG napísal:ok, tu je: http://www.alza.sk/lenovo-ideapad-z565- ... .htm#popis
BTW: Napis o akeho ISP ide nech vieme komu spravit reklamu...
Trebárs SWAN. Dávnejšie to nerobil, ale taktiež sledoval prevádzku IP na mojom konci. Najprv to išlo všade, ptm som kúpil nový router , kt. tam mám už rok a ide to len na jeho MAC..no_compromise napísal:
No tak takeho providera by som poslal hned do prdele. Co ho ma co zaujimat, kolko zariadeni pouzivam. Raz si platim za pripojku a co tu pripojku bude vyuzivat to je len moja vec...
BTW: Napis o akeho ISP ide nech vieme komu spravit reklamu...