Zdravim, priatelke som preinstlaoval XPcko. Nainstaloval vsetky driveri /grafika, zvuk, sp3../ a strasne to ma vsetko pomale.. je to na nervy.. s avastom som prehladal cely pc, nic. spyware cez advanced system care a tiez nic nenaslo, takisto aj defragmentacia, skusil som aj ten chck disk.. Neviem kde uz mam hladat chybu..
Doma maju 100mb/s net (Speedtest, ping 37 / down 15.83mb / up 3mb)
Doska " Via VT8237A "
Grafika NVIDIA GeForce 7300GS
java, flash, vsetko aktualizovane, robi to v kazdom prehliadaci
Vedeli by ste mi poradit prosim? Dakujem.
Pomaly pc/internet po preinstalovani windowsu
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Pomaly pc/internet po preinstalovani windowsu
Co je pomale, cely system, prehliadac alebo co??? Pozri si spravcu zariadenia, ze ci tam nemas nieco nezname, resp. sa pozri, ze ci pri diskoch nebezi disk len v PIO mode, mal by bezat v DMA/UDMA.
Tipoval by som to na ovladace k chipsetu, skus stiahnut toto a nainstalovat: http://www.viaarena.com/Driver/VIA_Hype ... _V524A.zip
Tipoval by som to na ovladace k chipsetu, skus stiahnut toto a nainstalovat: http://www.viaarena.com/Driver/VIA_Hype ... _V524A.zip
-
typek61
Darca
on asi myslel ze mu ide pomaly net ked pisal ze
ale to mu ani neda ked nema na to sietovkuDoma maju 100mb/s net
-
hojko
Site Admin
Neviem co myslel, kedze sa nevie ani presne a jasne vyjadrit, ze co ide pomaly. Najskor pise, ze je to strasne pomale, potom pise, ze javu a flash ma aktualizovanu a je to pomale..., nemam vestecku gulu a neviem si domysliet na co naraza.
Doska s tym chipsetom je novsia doska, takze tam bude urcite 100mbit sietovka, ak nie rovno 1gbit sietovka a teda ten jeho net je 100mbit, takze tam problem nebude za predpokladu, ze ma nainstalovane ovladace k chipsetu a sietovej karte. Jednou takou doskou je napr. Asus M2V, tam davali 1gbit sietovku, takze treba stiahnut ovladace pre sietovku s chipsetom Atheros/Attansic (L1) a nainstalovat.
Doska s tym chipsetom je novsia doska, takze tam bude urcite 100mbit sietovka, ak nie rovno 1gbit sietovka a teda ten jeho net je 100mbit, takze tam problem nebude za predpokladu, ze ma nainstalovane ovladace k chipsetu a sietovej karte. Jednou takou doskou je napr. Asus M2V, tam davali 1gbit sietovku, takze treba stiahnut ovladace pre sietovku s chipsetom Atheros/Attansic (L1) a nainstalovat.
Ano jasne pardon, nejak som to popreplietal..
Cely system je pomaly, takze aj nacitavanie stranok, videi..
Ano, je mozne ze som nainstaloval zly driver na dosku, mal som v tom chaos pretoze som najprv nevedel zistit aka doska to je, a potom najst na nu driver.
- v spravcoch zariadeni islo vsetko v pohode, ramky boli vyuzite nejak 300mb/1000mb +-
- tie disky pozrem (tiez v spravcoch zariadeni alebo bios)
- Skusim nainstalovat driver (bude treba povodny odinstalovat?)
Potom dam vediet ako som dopadol. Zatial velmi pekne dakujem!
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2012, 17:41)
- takze driver ktory si mi zaslal nepomohol..
- disky bezia v " DMA if avaible "
- v spravcoch zariadeni neviem, ci by bolo/nebolo nieco nezname
//obrazky vkladaj do priloh
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2012, 13:38)
nevies este kde by bola chyba prosim ta?
Cely system je pomaly, takze aj nacitavanie stranok, videi..
Ano, je mozne ze som nainstaloval zly driver na dosku, mal som v tom chaos pretoze som najprv nevedel zistit aka doska to je, a potom najst na nu driver.
- v spravcoch zariadeni islo vsetko v pohode, ramky boli vyuzite nejak 300mb/1000mb +-
- tie disky pozrem (tiez v spravcoch zariadeni alebo bios)
- Skusim nainstalovat driver (bude treba povodny odinstalovat?)
Potom dam vediet ako som dopadol. Zatial velmi pekne dakujem!
//autoeditácia príspevku (28 Aug 2012, 17:41)
- takze driver ktory si mi zaslal nepomohol..
- disky bezia v " DMA if avaible "
- v spravcoch zariadeni neviem, ci by bolo/nebolo nieco nezname
//obrazky vkladaj do priloh
//autoeditácia príspevku (29 Aug 2012, 13:38)
nevies este kde by bola chyba prosim ta?
-
hojko
Site Admin
Stiahni si program CPU-Z, ten spusti a tam sa dozvies vsetko - typ dosky, tym procesoru, typ pamati..., vsetky potrebne informacie. Skus dat kopirovat nieco z disku na disk alebo v ramci jedneho disku, sleduj prenosovu rychlost aka je.
Aky tam mas disk, je to SATA ci este stara ATA??? Lebo mi to pride ako stary ATA disk...
Aky tam mas disk, je to SATA ci este stara ATA??? Lebo mi to pride ako stary ATA disk...