kdyz se mi to povedlo tak nekolik mesicu bylo vse bez problemu, ale pak jsme se zacali hadat a ty hadky pramenily vetsinou z toho, ze jsem byla zvykla rict mu vsechno a to se neukazalo jako uplne vhodne reseni. tak jsem si uvedomila ze jsem prisla o nejlepsiho kamarada v tom smyslu,ze se mu uz nemuzu sverit se vsim. dost casto jsme se hadali kvuli malickostem, ale nekdy to bylo vylozene o tom, ze nebylo co spolecneho podnikat, jelikoz vetsinu z veci, co jsem chtela delat ja, nechtel delat on.. tohle tema se jakz takz vyresilo kompromisem,i kdyz ho musim i ted malem na kolenou prosit, jestli by se mnou nezasel neceho se napit do cajony.. (tak na tohle muzete reagovat taky, to resim porad), dalsim problemem je to, ze mame na spoustu veci odlisne nazory (a to tak ze naprosto jak to je jen mozne) a ja se vzdycky hrozne nastvu, kdyz mi vnucuje svoje stanoviska - provizorne uz to resim par tydnu tak, ze se do techto diskuzi vubec nepoustim. (ale to neznamena, ze me to nestve.)
vadi mi na nem hlavne jeho lenost, nekreativita, to, ze je tak moc introvertni a nedovede vymyslet sam od sebe zadny program (mimo svetle vyjimky, vetsinu spolecnych aktivit vsak navrhuju ja), jeho napady jsou pouze to ze budeme u nej na koleji, anebo ze budeme u me doma. me ale tohle nebavi a on si pak mysli, ze jsem se nabazila jeho pritomnosti -- ne, me jen nebavi sedet doma a muchlovat se, prestoze cas od casu je soukromi dobra vec a ja si myslim, ze mame soulozeni tak akorat; ale na obejmuti nebo pusu prece neni nutne hned soukromi.
vim nekomu se to muze zdat jako malickosti ale pro me to nejsou malickosti, protoze chci s blizkym clovekem sdilet zivot po vsech strankach a nektere veci jsou tak specificke ze nejdou absolvovat s nikym jinym nez s pritelem. tez mi obcas lze, coz mi sice az tak nevadi, pokud se jedna o malickosti, ale prece jen jsem zvykla byt naprosto uprimna a vzdycky si rikam, jak je mozne, ze jeho lzi vzdy tak snadno uverim... tez se odvazim napsat, ze jak mame rozdilne nazory, tak jeho nazory casto pohrdam, mozna prave proto ze mi je tak vnucuje, a nekdy lituju toho, ze je muj pritel, kdo rika "to a to".... protoze jednoduse vidim jeho pohled na vec jako omezeny, uzkoprsy atd....
no omlouvam se ze to je chaoticky, asi by bylo hned jasnejsi, kdybych v tom mela ja jasno, ale bohuzel zatim se nedokazu rozhodnout jestli ma v tomto vztahu smysl setrvavat ci ne. jo a on mi rekl, ze kdyz se s nim rozejdu, tak zacne zkouset drogy, uz ma neco doma, protoze je nezkousi pouze kvuli me a chce vedet, jak to ucinkuje,a ja se obavam ze pokud se s nim rozejdu, tak do toho spadne... dalsi vec je ze pokud se s nim nerozejdu ja, tak on se mnou ne, protoze mu ve vsem vyhovuju--- ale zaroven mi rekl, ze uz by se o me nesnazil, jako ostatne o nikoho, proste mu vyhovuje to, kdyz je ten aktivni clovek nekdo jiny nez on - ale pro me to takhle neni , proste sve zabrany si ma kazdy vyresit sam a jit si, za cim chce (z tohoto jsem uz v minulosti odvodila ze o me nema zajem). tez mi rekl, ze po rozchodu by se mnou uplne prerusil kontakt kvuli jeho niterne bolesti, takze bychom uz nemohli byt ani kamaradi jako driv....
moc me to trapi nevim, co mam delat, nejsem rozhodnuta zda s nim zustat, obcas si rikam ze bych chtela nejaky jednodussi vztah, dekuji..